Η φύση στα καλύτερά της – Αυτοί είναι οι top προορισμοί για φυσιολάτρες στην Ελλάδα

Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας είναι πάρα πολλές. Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε τα ξακουστά νησιά της, είτε ετοιμάζετε ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε γωνιά της ελληνικής γης θα σας συναρπάσει. Τοπία μοναδικής ομορφιάς κρύβονται σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και σάς καλούν να τα ανακαλύψετε! Εδώ ωστόσο φτιάξαμε μια λίστα με 10 ξεχωριστούς προορισμούς και απολαύστε την ελληνική φύση στα καλύτερά της!

1. Αμμοθίνες, Λήμνος

Τα ελληνικά νησιά φημίζονται για τα καταγάλανα νερά, τις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριουδάκια τους. Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι σε ένα νησί του Βορείου Αιγαίου εκτός από τα παραπάνω θα συναντούσε και… μια έρημο! Οι Αμμοθίνες της Λήμνου αποτελούν το πιο απρόσμενο φυσικό τοπίο του νησιού! Βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λήμνου κοντά στο χωριό Κατάλακκος και απλώνονται σε μια τεράστια έκταση δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό που θυμίζει κάτι από… Σαχάρα!

Tip: Κι από την έρημο της… Λήμνου τι θα λέγατε για μια σύντομη περιήγηση στο απολιθωμένο δάσος του νησιού; Μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της Λήμνου. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και γνωρίστε από κοντά όλες τις φυσικές ομορφιές που έχει να σας προσφέρει η Λήμνος. Το Απολιθωμένο Δάσος της Λήμνου βρίσκεται στο Μούδρο, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, αλλά και στην περιοχή του Φακού.

2. Κοκκινοπηλός, Πρέβεζα

Ανάμεσα στα χωριά Ριζοβούνι και Άγιος Γεώργιος της Πρέβεζας θα συναντήσετε ένα πολύ ασυνήθιστο γεωλογικό και φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για την περιοχή που ακούει στο όνομα Κοκκινοπηλός και όπως φανερώνει το όνομά της αποτελείται από μια έκταση με λόφους ύψους 100-150 μέτρων, οι οποίοι καλύπτονται από κόκκινο χώμα. Κατά την ανατολή και τη δύση του Ηλίου το έδαφος «βάφεται» με ακόμη πιο έντονα χρώματα δημιουργώντας ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα φυσικό έργο τέχνης!

Δείτε επίσης:  Η άγνωστη για τους περισσότερους Έλληνες παραλία της Πελοποννήσου αλλά δημοφιλής για τους Ευρωπαίους!

3. Απολιθωμένο Δάσος, Λέσβος

Ένα μνημείο της φύσης που μετρά 20 εκατομμύρια χρόνια ζωής! Και μόνο αυτό αρκεί για να θελήσει κανείς να το δει από κοντά! Το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου είναι ένα από τα σπανιότερα μνημεία γεωλογικής και παλαιοντολογικής κληρονομιάς στον κόσμο. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι τεράστιοι πετρωμένοι κορμοί δημιουργήθηκαν λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια, ενώ έχουν εντοπιστεί απολιθωμένοι κορμοί και σε υποθαλάσσια περιοχή.

Κίνδυνος για την Πέτρα της Ιορδανίας; Δείτε τι συμβαίνει με το εντυπωσιακό παγκοσμίου φήμης μνημείο!

4. Ακρωτήριο Ταίναρο, Πελοπόννησος

Η άγρια ομορφιά στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης θα σας εντυπωσιάσει. Τα κύματα της θάλασσας σκάνε με δύναμη στα βράχια κάτω από το φάρο του Κάβο Ματαπά, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887. Το ακρωτήριο Ταίναρο ή αλλιώς Ακροταίναρο βρίσκεται στο μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου και πήρε το όνομά του από το μυθικό γιο του Δία, Ταίναρο. Κάπου εκεί, σύμφωνα με τους ιστορικούς, βρισκόταν και η πύλη του Άδη, απ’ όπου οδηγούνταν οι ψυχές των ανθρώπων Κάτω Κόσμο. Εσείς απλά φορτίστε τις φωτογραφικές σας μηχανές και απαθανατίστε εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς σε αυτό το άκρο της Ελλάδας.

5. Πρέσπες, Φλώρινα

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες. Ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών με τον προστατευόμενο υγρότοπό του θα σας μαγέψει. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής ενδείκνυνται για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά των Πρεσπών και να παρατηρήσουν σπάνια είδη φυτών και ζώων. Αν το επιτρέπει ο καιρός, μην παραλείψετε να κάνετε βαρκάδα από το χωριό Ψαράδες και να δείτε τα ασκητήρια μοναχών στην παραλία της Μεγάλης Πρέσπας.

Δείτε επίσης:  Κακοκαιρία «EVA»: Φωτιά από κεραυνό στο Χαϊδάρι

6. Καταρράκτες Νέδα, Πελοπόννησος

Γνωρίστε το μόνο ποτάμι με θηλυκό όνομα της Ελλάδας! Η Νέδα βρίσκεται στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο. Το φαράγγι και οι καταρράκτες της Νέδα με τις φυσικές πισίνες και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε στο σκηνικό ταινίας του Χόλιγουντ. Είναι τέτοια η φυσική ομορφιά του μονοπατιού, ανάμεσα σε πυκνή και καταπράσινη βλάστηση που θα αναρωτιέστε γιατί δεν το είχατε επισκεφθεί νωρίτερα.

7. Λίμνη Δόξα, Πελοπόννησος

Μπορεί να είναι τεχνητή, αλλά η φυσική ομορφιά της είναι απερίγραπτη! Η λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εκείνους που αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, αλλά και όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν πολύ μακριά με το αυτοκίνητο.

8. Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα

Τα Λουτρά Πόζαρ φημίζονται όχι μόνο για τις ιαματικές ιδιότητες των νερών, αλλά και για το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τη λουτρόπολη. Φανταστείτε απλά να χαλαρώνετε στα ζεστά νερά κάτω από πανύψηλα δέντρα υπό τη «σκιά» του όρους Καϊμακτσαλάν. Νιώθετε ήδη μια ψυχική ηρεμία να σας κατακλύζει;

Tip: Αν βρίσκεστε στη Βόρεια Ελλάδα τα λουτρά Αγκίστρου αποτελούν μία ακόμη επιλογή για χαλαρωτικές στιγμές του σώματος και του νου. Το βυζαντινό χαμάμ χρονολογείται γύρω στο 950 μ.Χ. Απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 50 χιλιόμετρα από τις Σέρρες και βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Δείτε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό ανηλίκων

9. Σαρακήνικο, Μήλος

Είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας και όχι άδικα. Διαβρωμένα, λευκά βράχια που αντανακλούν το φως του ηλίου εισβάλλουν στα σμαραγδένια νερά και δημιουργούν ένα τοπίο σχεδόν εξωπραγματικό. Το Σαρακήνικο θεωρείται ως must προορισμός για τους επισκέπτες της Μήλου, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τις νύχτες με φεγγάρι.

Tip: Επισκεφθείτε το όταν δεν θα πνέουν βόρειοι άνεμοι και δε θα χάσετε!

10. Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Πασίγνωστες στους βορειοελλαδίτες και όσους επιλέγουν τη Χαλκιδική ως τόπο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Και παρότι προσελκύουν πολλούς λουόμενους, σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη για να θαυμάσετε από κοντά την ομορφιά τους. Ο λόγος για τις εξωτικής ομορφιάς Καβουρότρυπες (ή Πορτοκάλι). Βρίσκονται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ανάμεσα στον Αρμενιστή και το Πλατανίτσι. Τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά «στολίζονται» από διάσπαρτους βράχους δημιουργώντας ένα παραδεισένιο τοπίο.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

The post Η φύση στα καλύτερά της – Αυτοί είναι οι top προορισμοί για φυσιολάτρες στην Ελλάδα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...