Νησιά Αργοσαρωνικού: Οι καλύτερες αποδράσεις για τα Σαββατοκύριακα

Αν λοιπόν, σκέφτεσαι ένα διήμερο (ή και πολυήμερες διακοπές) κοντά στην Αθήνα, χωρίς να ταλαιπωρηθείς µε πλοία και αεροπλάνα και -το σηµαντικότερο- να κάνεις βουτιές σε πρασινογάλαζες παραλίες, απολαµβάνοντας παράλληλα βόλτες σε γραφικά σοκάκια και δροσιστικά cocktails θαυµάζοντας το ηλιοβασίλεµα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι κουκλίστικα, φιλόξενα και “δύο βήµατα” από τον Πειραιά, έχουν όλα όσα ζητάµε για τις κοντινές µας εξορµήσεις!

Αλογάκια στο λιμάνι της Ύδρας

Μπορεί εδώ και καιρό να επιδεικνύουμε µεγάλη προσοχή στην προστασία και την υγεία µας, µαθαίνοντας να ζούµε ακόμα και στις διακοπές µε τον… Covid δίπλα µας αλλά αυτό δεν αλλάζει τη διάθεσή µας για ταξίδι! Μπορεί αυτή τη φορά να µην είναι µακρινό ή εξωτικό, σίγουρα, όµως, θα µας χαρίσει απλόχερα τις εικόνες που έχουµε στο µυαλό µας: Μια δροσερή βουτιά, µια στάση σε ένα ταβερνάκι για φρέσκο ψάρι και ουζάκι µε την παρέα ή το ταίρι µας, ατέλειωτο χάζι σε γραφικά λιµανάκια µε ψαροκάικα, ανέµελο σεργιάνι ανάµεσα σε πετρόχτιστα αρχοντικά µε µοσχοβολιστές αυλές και ειδυλλιακά δροµάκια µε ανθισµένες µπουκαµβίλιες ή ένα cocktail δίπλα στο κύµα… Και τι καλύτερο από µια απόδραση στα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, που και κοντά είναι και έχουν όλα όσα ζητάµε για να κάνουµε και φέτος ονειρεµένες διακοπές!

1.Ύδρα

Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών θα το λατρέψετε για την κοσµοπολίτικη αύρα, την αρχιτεκτονική, την αρτίστικη ψυχή και την πλούσια ιστορία του, που βάζουν τα πιο όµορφα χρώµατα στον καµβά της Ύδρας µε κυρίαρχο το γαλάζιο και το λευκό. Επίσης θα σας σαγηνεύσει µε τους ατέλειωτους περιπάτους που θα κάνετε, αφού –ως γνωστόν– για τροχοφόρα ούτε λόγος εδώ, αλλά και µε τις υπέροχες «βαρκάδες» µε θαλάσσια ταξί και καραβάκια.

Σοκάκια με μπουκαμβίλιες στην Ύδρα

ΛΙΜΑΝΙ vs OIΚΙΣΜΟΣ

Σε σχήµα πετάλου, όλη η Χώρα απλώνεται αµφιθεατρικά και ξεχωρίζει µε την αρχιτεκτονική της. Tα Σαββατοκύριακα την κατακλύζουν πολυτελή γιοτ, αραγµένα δίπλα στα παραδοσιακά ψαροκάικα! Αξίζει να  εγκαταλείψετε για λίγο την πλακόστρωτη προκυµαία µε τα cafés και τα µαγαζάκια και να χαθείτε στα στενά σοκάκια του διατηρητέου οικισµού. Μικρά λιθόστρωτα δροµάκια, ψηλές πέτρινες µάντρες, γωνιές µε µπουκαµβίλιες, παραδοσιακά αρχοντικά, ολάνθιστες αυλές και πλατείες που αναδύουν άρωµα από γιασεµί…

Στο λιμάνι της Ύδρας

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Μερικά από τα must do είναι µια βόλτα µε γαϊδουράκι, περίπατος στην πολύβουη προκυµαία και στο δροµάκι που ξεκινάει από το λιµάνι και καταλήγει στο Μανδράκι. Εννοείται ότι δεν θα παραλείψετε να εξερευνήσετε και τη δεξιά πλευρά του λιµανιού µε τα Κανόνια και να βγάλετε selfie µπροστά στον ανεµόµυλο (γνωστός και ως «Μύλος της Λόρεν») και στο άγαλµα µε απεικόνιση του θέµατος της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι», που γυρίστηκε εδώ.

Το αρχοντικό του Τομπάζη στην Ύδρα

Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται το Αρχοντικό του Τοµπάζη (στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών), το Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο ανατολικά του λιµανιού και η Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού. Χρόνου επιτρέποντος περάστε από την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» µε έργα διάσηµων καλλιτεχνών. 

Βόλτα στην αγορά της Ύδρας

Ίστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Με κειµήλια του Α’ και Β’ Παγκοσµίου Πολέµου (στο ισόγειο) υδραίικες ενδυµασίες, όπλα, ναυτικούς χάρτες, ακροστόλια από πλοία του Αγώνα αλλά και έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου αιώνα στον πρώτο όροφο, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας προσφέρει ένα µοναδικό ταξίδι µε χρονοµηχανή. Τip: H βιβλιοθήκη µε πάνω από 6.000 τόµους βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων!

Iστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη

Χαρακτηριστικό δείγµα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, το αρχοντικό του Υδραίου πρόκριτου στη δυτική πλευρά του όρµου της Ύδρας είναι δωρεά του δισέγγονου του Παντελή Κουντουριώτη. Εντός θα θαυµάσετε παλιά έπιπλα, εντυπωσιακούς πίνακες, σκαλιστές οροφές και προσωπικά είδη και ιταλικά σερβίτσια της οικογένειας, από την εποχή όπου το σπίτι κατοικείτο. (Τ. 22980 52421, www.nhmuseum.gr)

Οικία & Ατελιέ Παναγιώτη Τέτση

Ο σπουδαίος ζωγράφος, δάσκαλος και ακαδηµαϊκός Παναγιώτης Τέτσης (1925-2016) έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ύδρα, στο σπίτι των παππούδων του, το οποίο δώρισε το 2007. Σκοπός του ήταν µετά τον θάνατό του να δηµιουργηθεί µουσείο για να στεγάσει το ατελιέ και το έργο του. Πρόκειται για µια παραδοσιακή υδραίικη οικεία των αρχών του 20ού αιώνα, την οποία από τα τέλη του 1980 και µέχρι πρόσφατα είχε µετατρέψει σε ατελιέ. (Τ. 22980 52421)

Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Ύδρας

Το µουσείο «Άγιος Μακάριος Νοταράς», στεγάζεται στον χώρο των παλιών κελιών του µοναστηριού του ναού της Κοιµήσεως της Θεοτόκου. Ανάµεσα στα κειµήλια ξεχωρίζει η εικόνα της Παναγίας «Ρόδο Αµάραντο» του 1774 και το δισκοπότηρο που χάρισε ο Παύλος Κουντουριώτης µετά τους Βαλκανικούς Πολέµους. Στον προαύλιο χώρο υπάρχει ο τάφος του Λάζαρου Κουντουριώτη αλλά και προτοµές του Μιαούλη και του Βασιλέως Γεωργίου Α’. Tip: Το παλαιό ελαιοτριβείο της Μονής µετατράπηκε σε συνεδριακό κέντρο, το µεγαλύτερο στον Σαρωνικό! (Τ. 22980 54071)

Μουσείο 'Υδρα
Το αρχαιολογικό μουσείο της Ύδρας

ΠΑΡΑΛΙΕΣ BEST OF…

Το γραφικό και αρχοντικό νησάκι του Αργοσαρωνικού, έχει πολλές επιλογές για να κάνετε τις βουτιές σας, παραλίες µε άµµο και βότσαλο ή βράχια, που είναι προσβάσιµες µε τα πόδια, µε γαϊδουράκια ή µε θαλάσσια µέσα. Πάµε να τις ανακαλύψουµε!

Βουτιές στα βαθιά μπλε νερά της Ύδρας

Σπηλιά Με τα πεντακάθαρα νερά, δεξιά του λιµανιού της Ύδρας. Είναι ένα όµορφο σύµπλεγµα από πέτρινες πλάκες µε σκαλοπάτια και εύκολη πρόσβαση για όσους θέλουν µια γρήγορη βουτιά σε καθαρά, βαθιά νερά.

Υδρονέτα Είναι ένα µικρό πέτρινο πλάτωµα που έχει ενωθεί µε τα βράχια… Μια υπέροχη βραχώδης σύνθεση που στέκει πλάι στα καταγάλανα νερά. Κατεβαίνοντας 20 σκαλιά, θα βρεθείτε σε µια τσιµεντένια πλατφόρµα όπου θα απλώσετε την πετσέτα σας και θα απολαύσετε τον ήλιο. Το απόγευµα είναι από τα καλύτερα σηµεία για να θαυµάσετε το ηλιοβασίλεµα.

Μικρό Καµίνι Όµορφη µικρή παραλία µε βότσαλα, που προσφέρεται για µικρά παιδιά και θαλάσσια σπορ.

Βλυχός Είναι οργανωµένη µε γκρίζο βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, ενώ οι Πλάκες Βλυχού είναι µια µεγάλη, οργανωµένη παραλία µε πεντακάθαρα νερά και µικρό βότσαλο. Θα τις προσεγγίσετε µε τα καϊκάκια.

Παραλία στην Ύδρα

Μπίστι Η οµορφότερη παραλία του νησιού (και οργανωµένη), δίπλα σε ένα κατάφυτο δάσος, διαθέτει ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά.

Μανδράκι Κλειστός κολπίσκος µε καταγάλανα, ήρεµα νερά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Είναι πλήρως οργανωµένη.

Άγιος Νικόλαος Με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, ξεχωρίζουν οι κατάφυτες πλαγιές της όπως επίσης και το οµώνυµο εκκλησάκι.

Λιµνιώνιζα Είναι η πιο όµορφη παραλία της νότιας ακτής του νησιού, µε βότσαλο και ιδανική για υποβρύχιο ψάρεµα. Θα φτάσετε εδώ µε βάρκα, θαλάσσιο ταξί ή γαϊδουράκι.

Παραλία στην Ύδρα

ΣΗΜ. Με θαλάσσιο ταξί µπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις µικρές παραλίες Καουµίθι και Νήσιζα, µε βότσαλο και άµµο, αλλά και αυτές στη βόρεια πλευρά του νησιού.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

  • Στο φηµισµένο για τη θέα Hydra Hotel. Από €120 (Πέτρου Βούλγαρη 8, τηλ. 22980 53420, www.hydra-hotel.gr) ή στο «αδελφάκι» του, το 5* Hydrea στο Αρχοντικό Βούλγαρη. Από €300 (Λιµάνι, Τ. 22980 52920, www.hydrea.gr).
  • Στο classy ύφους καπετανόσπιτο του Cotommatae Hydra 1810. Από €120 (τηλ. 22980 53873, www.cotommatae.gr).
  • Στο boutique hotel Angelica, που διακρίνεται για την αρχοντιά του. Από €120 (Τ. 22980 53202, www.angelica.gr).
  • Στο Hydra Icons, µια οικονοµική πρόταση µε δωµάτια εµπνευσµένα από διάσηµους που «παρήλασαν» από την Ύδρα. Από €60 (Τ. 22984 00010, 6977 246275 www.hydraicons.gr).

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

  • Στην Ψαροπούλα (από το 1911) για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά (Τ. 22980 52573).
  • Στην ταράτσα της Κονδυλένιας στο Καµίνι για ψαρολιχουδιές (Τ. 22980 53520).
  • Στο all day στέκι Omilos, από τα πιο αγαπηµένα µε θαυµάσιο location ιδανικό για ένα δείπνο ή κρασί και cocktails στη βεράντα του (Τ. 22980 53800).
  • Για µαγειρευτά στην Ξερή Ελιά στην οµώνυµη πλατεία (Τ. 22980 52886).
  • Τη δική του εµπειρία επιφυλάσσει και το Sunset, στο πιο ειδυλλιακό spot του νησιού µε µεσογειακές απολαύσεις (Τ. 22980 52067).
  • Για έθνικ πιάτα στο Manna, ένα new age cook house (Τ. 22980 53775).
  • Οι γλυκατζήδες σπεύστε στο The Cool Mule, για ένα λαχταριστό παγωτό (Τ. 22980 52100).
Δείτε επίσης:  Skyscanner: Απίθανη προσφορά – Απευθείας πτήση από Αθήνα για Βιέννη με 8 ευρώ!

ΓΙΑ ΚΑΦΕ & ΠΟΤΟ

  • Για καφέ ό,τι πρέπει είναι το Isalos δίπλα στα αραγµένα ιστιοπλοϊκά µε θέα στα αρχοντικά (Τ. 22980 29661).
  • Στον Papagalo, που φηµίζεται για τα cocktails και τα tapas (Τ. 22980 52626).
  • Το all time classic Amalour θα σας ενθουσιάσει µε το decor, τους latin αλλά και mainstream ρυθµούς του (Τ. 22980 29680)
  • Διαχρονική αξία και το rock bar Pirate (Τ. 22980 52711).
Πανοραμική άποψη της Ύδρας

ΤIP

Mη χάσετε το ηλιοβασίλεµα από το κάστρο του Κάβου!

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Από Πειραιά µε ιπτάµενο δελφίνι/καταµαράν της Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr) από €56 µε επιστροφή (διάρκεια 1 ώρα & 40΄).Εναλλακτικά, οδικώς µέχρι το Μετόχι Αργολίδας (Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου µε έξοδο στην Επίδαυρο, 184 χλµ., διάρκεια 3 ώρες), όπου θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και θα περάσετε απέναντι στην Ύδρα (σε 25’) µε θαλάσσιο ταξί (περίπου €40), µε το Μετόχι Express (€5/άτοµο) ή το Freedom I,ΙΙ,ΙΙΙ (€6,5/άτοµο, συχνά δροµολόγια καθηµερινά).

Στα σοκάκια της Ύδρας

Μάθετε τα πάντα για την όμορφη Ύδρα ταξιδεύοντας στο νησί μέσα από τις “Εικόνες” του Τάσου Δούση

2.Πόρος

Αν επιζητάτε ηρεµία και ατέλειωτους περιπάτους στη φύση, ο Πόρος θα σας ανταµείψει µε το παραπάνω από τους κουκλίστικους οικισµούς του, τη Σφαιρία και την καταπράσινη Καλαυρεία, µέχρι το περίφηµο Λεµονοδάσος. Το νησί που αγάπησε ο ελληνικός κινηµατογράφος –εδώ γυρίστηκε, µεταξύ άλλων, «Η Αλίκη στο Ναυτικό»– θα γεµίσει τις µέρες σας και στις δαντελωτές του παραλίες, ενώ θα σας χορτάσει και στις περίφηµες ταβερνούλες του µε φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύµα.

Πανοραμική άποψη του Πόρου

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Δώστε το ραντεβού σας στο ιστορικό Ρολόι στην κορυφή του λόφου, σήµα-κατατεθέν του νησιού από το 1927. Η πρώτη του εικόνα θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή, µε την πόλη χτισµένη αµφιθεατρικά και µε αρχιτεκτονική που συνταιριάζει την αστική αρχοντιά µε τη νησιωτική απλότητα. Αφεθείτε στη µαγεία του µε έναν περίπατο εκεί, κάντε χάζι στα νεοκλασικά, τα καπετανόσπιτα και τα ασβεστωµένα σπίτια µε τις µπουκαµβίλιες.

Τα γραφικά σοκάκια θα σας οδηγήσουν σε όµορφες πλατείες, µε πιο ονοµαστή την πλατεία Κορυζή, όπου αξίζει µια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο µε εκθέµατα από την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και αρχαία ναυάγια. Στην πλατεία Δηµαρχείου δείτε και τη µαρµάρινη κρήνη µε το γλυπτό δελφινιού τυλιγµένο γύρω από τρίαινα.

Η... γοργόνα του Πόρου

Μια πρώτη βουτιά µπορείτε να κάνετε στο νησάκι Μπούρτζι, µε το µικρό καστράκι που χρονολογείται στο 1827. Μη χάσετε την «άγρια» περιοχή του Διαβολογέφυρου, µια  χαράδρα µε οργιώδη βλάστηση και αιωνόβια πλατάνια, αλλά και το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής πάνω σε µια καταπράσινη πλαγιά µε ασύγκριτη θέα στη θάλασσα. Τέλος, µη φύγετε αν δεν δείτε τον Ναό του Ποσειδώνα (520 π.Χ.) στο βορειοανατολικό τµήµα του νησιού (ούτε 10΄ οδικώς από το κέντρο), αλλά και τον Ρωσικό Ναύσταθµο, χαρακτηρισµένο ιστορικά διατηρητέο µνηµείο, που ανεγέρθηκε έπειτα από παραχώρηση του βορειοδυτικού όρµου του νησιού στους Ρώσους από τον Καποδίστρια.

Στο λιμάνι του Πόρου

ΠΑΡΑΛΙΕΣ BEST OF…

Στις περισσότερες παραλίες το πράσινο φτάνει µέχρι τη θάλασσα, ενώ σχεδόν όλες είναι οργανωµένες. Βασικό χαρακτηριστικό τους τα πρασινογάλαζα νερά και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Λιµανάκι της Αγάπης Όπως λέει και το όνοµά της, αυτή η παραλία ενδείκνυται για ροµαντικές στιγµές. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και έχει πανύψηλα πεύκα που καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά, µια εικόνα που ολοκληρώνεται µοναδικά µε την ολόχρυση άµµο. Απολαύστε τη µυστηριακή ατµόσφαιρα αλλά και τη θέα στο θρυλικό Δασκαλειό.

Κανάλι Μετά από το γεφυράκι που ενώνει τη Σφαιρία µε την Καλαυρία, σε ελάχιστη απόσταση από τη Χώρα, θα συναντήσετε µια αµµουδερή ακτή, που πλαισιώνεται από ψαροταβέρνες.

Μοναστήρι Μια ήσυχη µικροσκοπική παραλία που θα την προσεγγίσετε εύκολα κατεβαίνοντας από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Είναι οργανωµένη, µε βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Ασκέλι Βρίσκεται σε απόσταση 2 χλµ. από τη Χώρα και είναι η µεγαλύτερη και πιο «κοσµική» παραλία του νησιού. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, µε άµµο και πολύ ψιλό βότσαλο σε ορισµένα σηµεία. Εδώ έρχονται όλοι για water sports, beach volley και φυσικά φαγητό στα ταβερνάκια.

Μικρό και Μεγάλο Νεώριο Ένα χιλιόµετρο µακριά από την πόλη, στη δυτική πλευρά του νησιού, οι παραλίες αυτές λούζονται από καταπράσινα πεύκα και προσφέρουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες για µικρούς και µεγάλους. Το Μικρό Νεώριο έχει θέα τα βουνά της Τροιζηνίας, ενώ το Μεγάλο Νεώριο διαθέτει ήρεµα νερά και παραδοσιακά ταβερνάκια. Μπορείτε να πάτε µε βαρκάκι από το λιµάνι του Πόρου, που εκτελεί δροµολόγια ανά µια ώρα.

Βαγωνιά Βρίσκεται στον οµώνυµο όρµο, που βλέπει στο ανοιχτό πέλαγος και είναι απέναντι από την Αίγινα και τον Πειραιά. Εδώ υπάρχει η βυθισµένη πολιτεία, ενώ στο βυθό διακρίνονται ακόµη πλακόστρωτοι δρόµοι και θεµέλια από αρχαίες κατοικίες.

Ρώσικος Ναύσταθµος Έχει καθαρή άµµο και θάλασσα κατάλληλη για µπάνιο, ενώ στον κόλπο ελλιµενίζονται το καλοκαίρι πολλά κότερα.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

  • Στο Valente Perlia Rooms, µόλις 10΄ από το λιµάνι, ιδανικό για απόλυτη ηρεµία. Από €50 (Νεώριο, Τ. 6940 705797,  www.valente-rooms.gr).
  • Στο Manessi Hotel στεγασµένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο κέντρο του Πόρου      (Τ. 22980 22273, www.manessi.gr).
  • Από τα πιο αξιόλογα και το Maria Studio Spa, στο Ασκέλι, µε σηµείο αναφοράς του το spa. Από €50 (Ασκέλι,  Τ. 22980 23373, www.mariastudio-poros.gr).
  • Για 5* πολυτέλεια κάντε κράτηση στο Sirene Blue Resort Poros, ένα ξενοδοχείο που διακρίνεται για την υπέροχη διακόσµησή του, την απίστευτη θέα του στο απέραντο γαλάζιο αλλά και τη µεγάλη γκάµα αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρει. Από €100 (Τ. 22980 22741, www.sireneblueresort.gr).

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

  • Στο Colona, µε πίτσες, προτάσεις της σούβλας, και fast food (Παραλία Πόρου,  Τ.22980 22366).
  • Μια διαφορετική επιλογή µε άρωµα… ιταλικής κουζίνας προσφέρει το Macaroni & More (Παραλία Πόρου,  Τ.. 22980 24470).
  • Στα τραπέζια του Όασις παρελαύνουν φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και η νοστιµότερη αστακοµακαρονάδα που θα γευτείτε µε θέα στον Γαλατά (Παραλία Πόρου, Τ.  22980 22955).
  • Ακριβώς δίπλα από τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μελιστάλακτο δοκιµάστε τη λεµονόπιτα (Κιν. 6972  601190)

ΓΙΑ ΚΑΦΕ & ΠΟΤΟ

  • Το παρεΐστικο περιβάλλον του και οι ψαγµένες µουσικές δίνουν την απάντηση γιατί το all day Σοφράνο εδώ και χρόνια κάνει θραύση (Τ. 22980 25333).
  • Για clubbing, το ραντεβού σας είναι ένα: στο Ωρίων bar, µε ελληνικές και ξένες mainstream επιτυχίες (Πούντα, Κιν. 6977 556111).

ΤΙP

Μην παραλείψετε µια βόλτα στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου, ανατολικά του Γαλατά, στο περίφηµο Λεµονοδάσος.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Aκτοπλοϊκώς από Πειραιά µε Ηellenic Seaways (διάρκεια 1 ώρα, από €49 µε επιστροφή, www.hellenicseaways.gr). Οδικώς από Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου µε κατεύθυνση προς Επίδαυρο και µετά προς Γαλατά. Από εκεί υπάρχουν επιβατικά φέρι µποτ µε τα οποία προσεγγίζεται ο Πόρος σε 5′.

3.Αίγινα

Η Αίγινα είναι από τα πλέον κοντινά νησιά που µας κερδίζει µε τη γοητεία της, τη γαλήνη και συνάµα τη ζωντάνια της, την πλούσια ιστορία και βέβαια τις φιστικολιχουδιές της!

Βόλτα στα πολύχρωμα σοκάκια της Αίγινας

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Όρεξη να έχετε να περπατάτε και θα σας εκπλήξει µε καρτποσταλικές εικόνες από την περαντζάδα του λιµανιού µέχρι τα πλακόστρωτα σοκάκια, ενώ τα αρχοντικά, που αντανακλούν τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Καποδίστρια και του ελεύθερου ελληνικού κράτους, οδηγούν αβίαστα το χέρι στη φωτογραφική µηχανή.

Ο Ναός της Αφαίας, στην κορυφή ενός λόφου µε υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο Πύργος του Μάρκελλου, το Κυβερνείο όπου βρισκόταν η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας στο κέντρο της πόλης, δεν πρέπει να λείπουν από την ατζέντα σας, όπως και το Αρχαιολογικό Μουσείο (Τ. 22970 22248).

Δείτε επίσης:  Τάσος Δούσης: Η No1 ταξιδιωτική μου οδηγία είναι να… την πιείς στο ποτήρι!
Ο αρχαίος ναός της Αφαίας στην Αίγινα

Ανάψτε ένα κεράκι στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στον δρόµο για την Αγία Μαρίνα, ένα γυναικείο µοναστήρι στο οποίο φτάνουν οι προσκυνητές στις 9 Νοεµβρίου, στη γιορτή της µνήµης του αγίου. Ειδυλλιακές στιγµές θα ζήσετε στο ψαροχώρι της Πέρδικας, ενώ οι φυσιολάτρες θα βρουν τη χαρά τους στην Παλαιοχώρα. Τέλος, µιας και τα φιστίκια εδώ έχουν εξέχουσα θέση στην τοπική οικονοµία από το 1860, µην ξεχάσετε τις σχετικές προµήθειες…

Εκκλησία στην Αίγινα

ΠΑΡΑΛΙΕΣ BEST OF…

Πολλές, πολλών τύπων και πολλαπλών επιλογών, οι παραλίες του νησιού έχουν βότσαλο ή άµµο, βαθιά ή αβαθή νερά, οργάνωση ή όχι, για να διαλέξετε ανάλογα µε τα κέφια ή τη σύνθεση της παρέας. Όλες, όµως, θα σας ικανοποιήσουν και θα σας θυµίσουν τα καλοκαίρια των παιδικών σας χρόνων.

Παραλία στην Αίγινα

Αγία Μαρίνα Βραβευµένη µε γαλάζια σηµαία, είναι η πιο φηµισµένη του νησιού, απέχει 15 χλµ. από το λιµάνι και έχει λευκή αµµουδιά…ουζερί και beach bar!

Παραλία Μαραθώνα Ρηχή µε κρυστάλλινα νερά και αµµουδιά, είναι ό,τι καλύτερο για οικογένειες µε παιδιά, καθώς είναι οργανωµένη. Απέχει µόλις 5χλµ. από την πόλη.

Κλίµα Μια από τις πιο δηµοφιλείς του νησιού, έχει άµµο, βότσαλα και σµαραγδένια νερά. Τα Σαββατοκύριακα θα δείτε αραγµένα πολλά σκάφη.

Νησάκι Μονή Μέσω θάλασσας µε βαρκούλα θα βρεθείτε σε λίγα λεπτά από το λιµανάκι της Πέρδικας στο νησάκι Μονή, που έχει µια οργανωµένη πανέµορφη παραλία µε εξωτικά χρώµατα!

Άγιος Βασίλειος Οργανωµένη µε ρηχά νερά και άµµο.

Αιγινήτισσα Σε απόσταση περίπου 6 χλµ. από τη χώρα, σταθερή επιλογή της νεολαίας, είναι µια πανέµορφη παραλία µε αµµουδιά σε κλειστό όρµο µε ευκάλυπτους!

Καµάρες Με καταγάλανα νερά, πλήρως οργανωµένη, έχει θέα στις παραλίες της Αττικής!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

  • Σε ένα από τα δωµάτια του Αntzi Studios µε minimal διακόσµηση και πισίνα. Από €60 (Πέρδικα,  Τ. 22970 61233, www.antzistudios.gr)
  • Στα studios του Xanthippi Hotel µε εκπληκτική θέα και ατµόσφαιρα ηρεµίας. Από €74 (Λουτρά Σουβάλας, Αίγινα, Τ. 22970 52201, www.xanthippihotel.gr)

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

  • Στο Δροµάκι για παραδοσιακή κουζίνα. (πλ. Εθνεγερσίας ή Ηρώων,  Τ.  22970 24445)
  • Στον Στρατηγό (από το 1930) για πατροπαράδοτες νοστιµιές. (Μαραθώνας,  Τ. 22970 24025)
  • Για γλυκά στο Αιάκειον µε must taste το φιστικάτο. (Λεωφ. Δηµοκρατίας 18-20, Τ.  22970 22249)

ΓΙΑ ΚΑΦΕ & ΠΟΤΟ

  • Στο Ελληνικόν Seaside, για χαλαρά ποτά και party µουσικές. (Τότη Χατζή 10, κιν. 6936 111213)
  • Στο café-bar-restaurant Nήσος για ανέµελες στιγµές µε θέα στην παραλία της Αίγινας. (Λεωφ. Δηµοκρατίας 11, Τ. 22975 00210)
Στο λιμάνι της Αίγινας

TIP

Μη χάσετε το Μουσείο του Χρήστου Καπράλου (3 χλµ. έξω από την πόλη), µε έργα ζωγραφικής, γλυπτά, κεραµικά και δηµιουργίες από σφυρήλατο µολύβι και χαλκό του σπουδαίου καλλιτέχνη. (Τ. 22970 22001)

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Ακτοπλοϊκώς µε Hellenic Seaways(www.hellenicseaways.gr). από το λιµάνι του Πειραιά από €28 µε επιστροφή.

Χαρακτηριστικά κτήρια της Αίγινας

4.Αγκίστρι

Πρόκειται για έναν από τους πλέον περιζήτητους προορισµούς για τη νησιώτικη αύρα του, από την… οποία όσοι µένουν στην Αθήνα «απέχουν» µόλις 55΄! Αυτό το µικρό νησάκι, το Αγκίστρι στην καρδιά του Σαρωνικού και στην… σκιά της Αίγινας αποτελεί µια µικρή αναπάντεχη έκπληξη που αξίζει να ανακαλύψουµε!

Βόλτα στο Αγκίστρι

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Πανέµορφες παραλίες, πολύ πράσινο και ηρεµία είναι το τρίπτυχο που τα λέει όλα… για το Αγκίστρι. Απαρτίζεται από τρία κοντινά µεταξύ τους χωριά: το Μεγαλοχώρι, την Σκάλα και τα Λιµενάρια. Το µεγαλύτερο, το Μεγαλοχώρι, γίνεται έρωτας µε την πρώτη µατιά χάρη στα πλακόστρωτα δροµάκια, τα παραδοσιακά του σπίτια και τις µοσχοβολιστές αυλές.

Χαρακτηριστικές, "καλοκαιρινές" εικόνες στο Αγκίστρι

Μη χάσετε µια ανάβαση στο Μετόχι, που προσφέρεται για ατέλειωτο χάζι µε τη θαυµάσια θέα του. Μια πολύ όµορφη διαδροµή σάς επιφυλάσσει η απόσταση από την Σκάλα µέχρι τη Δραγονέρα – µην παραλείψετε να κάνετε και µια βουτιά.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ BEST OF…

Αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, το Αγκίστρι διαθέτει παραλίες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου. Αν και οι αµµουδερές είναι ελάχιστες, έως και ανύπαρκτες, σίγουρα τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους θα σας αποζηµιώσουν και µε το παραπάνω.

Παραλία στο Αγκίστρι

Σκάλα Είναι η πιο κοσµοπολίτικη του νησιού. Απέχει µόλις 100 µ. από το λιµάνι, η θάλασσα είναι ρηχή και θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά ώστε να βαθύνουν τα νερά – αυτός είναι ο λόγος που τις προτιµούν οικογένειες µε µικρά παιδιά.

Μεγαλοχώρι (ή Μύλος) Είναι ωραία παραλία µε καταγάλανα νερά, βότσαλο και άµµο, η πλησιέστερη στο λιµάνι.

Χαλικιάδα Παλιότερα ήταν αποκλειστικά παραλία γυµνιστών. Για να πάτε θα πρέπει να κατευθυνθείτε από την Σκάλα προς την Σκληρή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το µονοπάτι (µε τα πόδια) σε µια διαδροµή µέσα στα πεύκα. Περίπου 600 µ. παρακάτω θα βρεθείτε στο χείλος του µονοπατιού, όπου αν κοιτάξετε κάτω θα δείτε µια υπέροχη ακτή, σε έναν καταγάλανο κόλπο. Χρειάζεται µεγάλη προσοχή στην κατάβαση, καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη, ωστόσο θα ανταµειφθείτε! Είναι ιδανική και για ψαροντούφεκο.

Δραγωνέρα  Μία από τις ωραιότερες του νησιού, αφού γύρω της εκτείνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και η ακτή έχει βότσαλο.

Απόνησος Ιδανική για ηρεµία και ροµαντικούς περιπάτους µέσα στα πεύκα, δίνει µια εξωτική εντύπωση στους επισκέπτες της. Εδώ θα βρείτε ένα παραδοσιακό νησιώτικο ταβερνάκι για φρέσκα θαλασσινά και ουζοµεζέδες.

Μάριζα Βραχώδης παραλία, περίπου 300µ. από τα Λιµενάρια (µετά τη κεντρική πλατεία του χωριού, κάνετε αριστερά), πνιγµένη στα πεύκα. Τα νερά της είναι βαθιά, οπότε είναι ιδανική για βουτιές.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

  • Αξιόλογη πρόταση διαµονής πάνω στο κύµα το ξενοδοχείο Κεκρυφάλεια µε 15 άνετα δωµάτια και αξιοζήλευτη θέα. Από €61 (Σκληρή, Τ. 22970 91596).
  • Aπό τις πιο value for money επιλογές διαµονής ο Διόνυσος µε άνετα και sea  view δωµάτια. Από €50 ( Σκληρή, Κιν. 694 2523338).

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

  • Στην ταβέρνα Μανδράκι για νόστιµους µεζέδες, µαγειρευτά και φρέσκα ψάρια (Λιµάνι Μεγαλοχωρίου, Τ. 22970 91357).
  • Στον Τοξότη για µαµαδίστικης νοστιµιάς κουζίνα, που θα απολαύσετε στη δροσερή αυλή του (Σκάλα, Τ. 22970 91283).
  • Στο Oasis Seaside για εκλεπτυσµένη ατµόσφαιρα και γεύσεις µεσογειακού προσανατολισµού µε φόντο την πισίνα του (Σκάλα, Τ. 22970 91085).

ΓΙΑ ΚΑΦΕ & ΠΟΤΟ

  • Για έναν χαλαρό καφέ µε πρωινά και σνακς µε θέα το γραφικό λιµάνι στο café Κούρος (Λιµάνι Μεγαλοχωρίου, Κιν. 6977 583617).
  • Τα βράδια τα vibes ανεβαίνουν στο café-club Κάστρο µε κεφάτο κόσµο, καφέ, δροσερά ποτά και cocktails και δυνατές alternative µουσικές (Μεγαλοχώρι, Κιν. 6989 288118).
  • Για καφέ αλλά και για ένα χαλαρό ποτό το βράδυ αξίζει να περάσετε και από το Quatro café-bar (Σκάλα, Τ. 22970 91447).
Αγκίστρι, στον οικισμό

TIP

Πάρτε µαζί το ποδήλατό σας (µεταφέρεται δωρεάν), αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές και δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Από Πειραιά µε ιπτάµενο δελφίνι (€29 µε επιστροφή, διάρκεια 55΄) της Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr) ή της Aegean Flying Dolphins (www.aegeanflyingdolphins.gr) από €26 µε επιστροφή ή µε φέρι µποτ της Saronic Ferries (από €22, www.saronicferries.gr).

5. Σπέτσες

Με δυνατό χαρτί την κοντινή απόσταση από τον Πειραιά (µόλις 2 ώρες µε το Flying Dolphin), οι Σπέτσες συνδυάζουν άφθονες φυσικές οµορφιές, παραλίες πανέµορφες µε κρυστάλλινα νερά και µια ιστορική πόλη-λιµάνι γεµάτη φινέτσα και γραφικότητα. Ένα ποδήλατο είναι αρκετό (και άκρως οικονοµικό) για να πάτε από την Ντάπια µέχρι το Παλιό Λιµάνι, να γνωρίσετε κάθε σπιθαµή του νησιού και να θαυµάσετε το µεγαλείο που το χαρακτηρίζει. Εδώ ετοιµαστείτε να πάρετε µαθήµατα Ιστορίας από τα µουσεία, να γευµατίσετε στις ψαροταβέρνες στο κύµα ή σε σικάτα εστιατόρια και να πιείτε cocktails σε µπαράκια µε άποψη.

Το λιμάνι των Σπετσών

TΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Η συνολική έκταση των Σπετσών είναι µόλις 27 χλµ. και εκτός από τη «γουρούνα»  ή το µηχανάκι αξίζει η περιήγηση µε ποδήλατο. Οι καταπράσινοι κολπίσκοι θα σας κρατήσουν µέχρι αργά το απόγευµα για βουτιές και θαλάσσια σπορ, ενώ στις οργανωµένες παραλίες θα χαλαρώσετε στις σεζλόνγκ απολαµβάνοντας ένα δροσιστικό cocktail.

Δείτε επίσης:  Πελοπόννησος: 4 γραφικοί ορεινοί οικισμοί γνωστοί και άγνωστοι για τις επόμενες εκδρομές σας!
Βόλτα στον παραλιακό δρόμο των Σπετσών

Μην αµελήσετε µια διαδροµή µε άµαξα, ειδικά αυτή από την Ντάπια µε κατεύθυνση το Παλιό Λιµάνι θα σας κάνει να νιώσετε πρωταγωνιστές άλλης εποχής. Απαραίτητη είναι και µια επίσκεψη στο σπίτι της Μπουµπουλίνας, ένα αρχοντικό του 1925 όπου στεγάζεται το µουσείο που θα σας ταξιδέψει στη ζωή της. (Τ.  22980 72416, www.bouboulinamuseum-spetses.gr). Κάντε µια στάση στο Αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη (Μουσείο των Σπετσών) για να δείτε την αρχαιολογική, ιστορική και λαογραφική συλλογή που φιλοξενείται εδώ. (Τ. 22980 72994)

Όμορφες εικόνες στα σοκάκια των Σπετσών

ΠΑΡΑΛΙΕΣ BEST OF…

Όµορφες, γραφικές, πεντακάθαρες, εύκολα προσβάσιµες µε τα πόδια ή µε καΐκι, οι ακτές των Σπετσών δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν άλλες διάσηµες παραλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Με πράσινο που φτάνει µέχρι τη θάλασσα, αµµώδεις ή µε βότσαλα, κολπίσκοι για ιδιωτικότητα ή µεγαλύτερες και οργανωµένες, σίγουρα θα βρείτε αυτή που ταιριάζει στα γούστα και στις… βουτιές σας! Ας ρίξουµε µια µατιά στις πιο δηµοφιλείς…

Παραλία στις Σπέτσες

Άγιος Μάµµας Είναι η παραλία της πόλης, δίπλα στο λιµάνι, µε άµµο και βότσαλο. Την προτιµούν κυρίως οι ντόπιοι και οικογένειες µε µικρά παιδιά. Εύκολα προσβάσιµη.

Άγιος Νικόλαος Μικρή παραλία στον δρόµο για το παλιό λιµάνι, µε άµµο και ψιλό βότσαλο. Εύκολα πρόσβαση µε τα πόδια, είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε ντόπιους και τέλεια για ήρεµες βουτιές – είναι πιο ήσυχη από του Αγίου Μάµµα.

Αγία Μαρίνα Μόλις 10’ από την Ντάπια, µετά το παλιό λιµάνι και µε θέα στην Σπετσοπούλα, έχει εξελιχθεί σε κοσµοπολίτικη πλαζ µε θαλάσσια σπορ, επιλογές για φαγητό και ποτό. Αέρα… Μυκόνου, φέρνει στην περιοχή το beach bar Ivy Club.

Παραλία στις Σπέτσες

Αποµακρυσµένες παραλίες

Κουνουπίτσα Δυτικά από το λιµάνι, διαθέτει στενή αµµουδιά µε βότσαλο, άµµο και καταγάλανα νερά. Εκτός από κολύµπι, προσφέρεται για περιπάτους και φαγητό στα τριγύρω εστιατόρια και ταβέρνες.

Αναργύρειος Σχολή Μία από τις καλά οργανωµένες µε ξαπλώστες, οµπρέλες και θαλάσσια σπορ. Βοτσαλωτή µε τιρκουάζ νερά, το ενδιαφέρον κεντρίζει το Καϊκι Beach bar. Στα πέριξ θα βρείτε εστιατόρια για καλό φαγητό.

Αγία Παρασκευή Θεωρείται από πολλούς η πιο όµορφη του νησιού. Είναι κατάφυτη από πεύκα που φτάνουν µέχρι τη θάλασσα και έχει βότσαλο. Στα κρυστάλλινα νερά της θα ευχαριστηθείτε βουτιές. Οργανωµένη µε µπαράκι, προσβάσιµη και µε καΐκι. Tip: Για να προσεγγίσετε τις µακρινές παραλίες νοικιάστε ένα σκάφος (έχετε δεν έχετε δίπλωµα) και εµπιστευθείτε το έµπειρο προσωπικό. Στο Nautilus Rentals θα βρείτε τους ειδικούς! (Άγιος Μάµµας, Τ. 22980 77068)

Λιγονέρι Χωρίζεται σε δύο µεριές, είναι αρκετά µεγάλη µε βότσαλο, άµµο και βραχώδη βυθό. Πάνω από την παραλία κάνει στάση λεωφορείο και φτάνετε πεζοί από χωµατόδροµο. Δεν είναι οργανωµένη, άρα πρέπει να πάτε µε τα απαραίτητα.

Ζωγεριά Όµορφη, αµµουδερή και ήπια οργανωµένη, έχει ήρεµα, γαλαζοπράσινα νερά – για πολλούς από τα καλύτερα του νησιού. Πιο απόµερες παραλίες, θα βρείτε στον µεγάλο όρµο της Ζωγεριάς.

Βρέλλος Οργανωµένη µε απίθανα καταγάλανα νερά και λευκά βότσαλα. Χαλαρές καλοκαιρινές στιγµές προσφέρει το Vrelos Beach bar.

Άγιοι Ανάργυροι Η µεγαλύτερη των Σπετσών στην νοτιοδυτική ακτή, είναι µία από τις πιο δηµοφιλείς από την εποχή της ελληνικής ταινίας «Τζένη, Τζένη». Φουλ στα πεύκα έχει βότσαλα και αµµώδη βυθό, ενώ είναι οργανωµένη µε δραστηριότητες για θαλάσσια σπορ.

Ξυλοκέριζα Μεγάλη βοτσαλωτή, µε κρύα νερά, θα τη συναντήσετε στα νοτιοανατολικά του οµώνυµου οικισµού. Είναι οργανωµένη.

Παραλία στις Σπέτσες

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

  • Στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κλέβει την πράσταση µε την εµβληµατική αρχιτεκτονική, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις αλλά και τα γνωστά events που φιλοξενεί (Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων, Tweed Run, Reggata κ.ά.). (Τ. 22980 74553, www.poseidonion.com).
  • Στο Μare Monte, στεγασµένο σε ένα αρχοντικό του 1762. (Τ. 22980 77122, www.maremonteboutiquehotel.com).
  • Στο Orloff Resort, µε 20 δωµάτια γύρω από τη µεγάλη πισίνα και τον κήπο του. Ατού η κατοικία και το αρχοντικό της οικογένειας Ν. Ορλόφ. (Παλιό Λιµάνι, Τ. 22980 75444, www.orloffresort.com).
  • Στον Αρόλιθο που αποπνέει έντονα νησιωτική αύρα. Δοκιµάστε το πλούσιο χειροποίητο πρωινό του. (Κουνουπίτσα, Τ. 22980 73154)
  • Στο Spetses Hotel θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας. (Ντάπια, Τ. 22980 72602)
  • Το Κοchyli είναι κεντρικότατο και ξεχωρίζει για τις σύγχρονες ανέσεις που συνδυάζονται άριστα µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. (Ντάπια, Κιν. 6946651449)
Ρομαντική βόλτα με άμαξα στις Σπέτσες

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

  • Στο Orloff Restaurant στο Παλιό Λιµάνι, φηµισµένο για την ελληνική γαστρονοµία του (Τ. 22980 75255).
  • Στο εστιατόριο Mourayo στο Παλιό Λιµάνι θα γευθείτε εξαιρετική παραδοσιακή ελληνική και µεσογειακή κουζίνα (Τ. 22980 73700)
  • Ταυτισµένος µε το φρέσκο ψάρι ο Ταρσανάς, η πρώτη ταβέρνα του νησιού (Παλιό Λιµάνι, Τ. 22980 74490), και το «αδελφάκι» του το Νερό της Αγάπης (ΝΤΑ) σε ένα ροµαντικό µπαλκόνι στην Κουνουπίτσα (Τ. 22980 74009)

ΓΙΑ ΚΑΦΕ & ΠΟΤΟ

  • Στο Votsalo θα χαλαρώσετε µε αρωµατικό καφέ και σπιτική λεµονάδα και θα κόψετε την πείνα σας µε ένα χορταστικό σάντουιτς. (Ντάπια, Τ. 22980 73031)
  • Ακόµα µια best αξία το Stavento, που µας ξενυχτάει στη βεράντα του µε µοναδική θέα και µε parties (Παλιό Λιµάνι, Τ. 22980 75245). 
  • Για ένα καφεδάκι στην παραλία και την πρώτη σας ηλιοθεραπεία προτιµήστε το beach bar Καΐκι, γνωστό για τα θαλάσσια σπορ και µαθήµατα surfing αλλά και το εστιατόριό του (Αναργύρειος Σχολή, Τ. 22980 74507).
  • Για ποτό το βράδυ το Throubi αποτελεί ιδανική επιλογή για τα µοναδικά cocktails του και το υπέροχο κρασί του. (Παλιό Λιµάνι, Τ. 22980 73999)
  • To Ρόδο cafe φηµίζεται για τον οργανικό καφέ του και τα περίφηµα τσάγια του µε όλων των ειδών τα βότανα. Φρέσκα σάντουιτς και vegan επιλογές θα σας ενθουσιάσουν. (Παλιό Λιµάνι, Τ. 22980 73993)
  • Αν επιλέξετε για τις βουτιές σας την παραλία της Αγίας Μαρίνας, το Paradise Beach θα σας αποζηµιώσει. Θα χαλαρώσετε στις σεζλόνγκ του µε καφέ και σνακ ή ένα cocktail που θα συνοδεύσει άριστα το µεσογειακό µενού του. (Αγία Μαρίνα, Τ. 22980 72175)

ART & SHOPPING

  • Η τέχνη έχει εξέχουσα θέση στις Σπέτσες, οπότε κάντε µια στάση στην Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts και θαυµάστε τις εκθέσεις που φιλοξενεί. (Ντάπια, Τ. 22980 72278)
  • Μη φύγετε από τις Σπέτσες χωρίς να βάλετε στην βαλίτσα σας ένα αναµνηστικό. Θα βρείτε διακοσµητικά, κοσµήµατα και ρούχα στο July Ruby. (Ντάπια, Κιν. 6948 957398)
Βόλτα στα μαγαζάκια των Σπετσών

TIP

Για να θαυµάσετε το ηλιοβασίλεµα, µια καλή λύση είναι πάντα το Ορλώφ στο παλιό λιµάνι. Μιλάµε για ένα µαγαζί-σύµβολο των Σπετσών και για το φαγητό αλλά κυρίως για τη µαγευτική θέα που κρύβει το µπαλκόνι του.

Στην άκρη του λιμανιού των Σπετσών

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Οδικώς µέχρι την Κόστα Ερµιονίδας (περ. 2 ώρες & 40΄). Αφήστε το αυτοκίνητό σας σε πάρκινγκ (€5/ηµέρα) και περάσετε απέναντι στις Σπέτσες µε φέρι µποτ (καθηµερινά δροµολόγια, €2) ή θαλάσσιο ταξί (€46 µε επιστροφή). Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά µε Flying Cat και Flying Dolphin της Hellenic Seaways (2 ώρες & 20′, €77 µε επιστροφή, www.hellenicseaways.gr).

Πανοραμική άποψη των Σπετσών

Μάθετε τα πάντα για τις πανέμορφες Σπέτσες ταξιδεύοντας στο νησί μαζί με τον Τάσο Δούση & τις “Εικόνες” του!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

The post Νησιά Αργοσαρωνικού: Οι καλύτερες αποδράσεις για τα Σαββατοκύριακα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...