Νάξος: 5 ονειρεμένες παραλίες που πρέπει να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά τους αν βρεθείτε στο νησί!

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου, και μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει με τους επιβλητικούς ορεινούς της όγκους, τις πολύ εύφορες κοιλάδες της, τα γραφικά σοκάκια της, τα δημοφιλή χωριά της που φημίζονται για την φυσική τους ομορφιά, την διαφορετικότητα που τα χαρακτηρίζει και την αυθεντικότητά τους αλλά φυσικά το νησί ξεχωρίζει και για τις υπέροχες παραλίες της.

Με 25.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και 41 χωριά, χτισμένα στην ενδοχώρα και στα παράλια, σε ειδυλλιακές τοποθεσίες, η Νάξος, έχει τόσα να προσφέρει πολιτισμό, ιστορία, εξερεύνηση, μουσεία, αρχαία, πύργους και κάστρα, πανηγύρια και φεστιβάλ, πανέμορφες παραλίες, ποικίλες δραστηριότητες και βεβαίως εξαιρετική γαστρονομία καθώς αποτελεί τον επόμενο γαστρονομικό προορισμό.

Παραλίες

Κοσμικές, ερημικές, δυσπρόσιτες παραλίες με χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά συνθέτουν το μοναδικό παζλ της ακτογραμμής της Νάξου για να επιλέξετε όποια ταιριάζει στο στυλ και τη διάθεσή σας!

Δείτε επίσης:  Skyscanner: Απίθανη προσφορά – Απευθείας πτήση από Αθήνα για Βιέννη με 8 ευρώ!

Η Νάξος θα σας συνεπάρει με τις ομορφιές που διαθέτει και την ατμόσφαιρά της! Εδώ συγκεντρώσαμε 5 από τις πάρα πολλές παραλίες της για να κάνετε τις βουτιές σας αν αυτό το καλοκαίρι βρεθείτε στο νησί!

Άγιος Προκόπιος

Από τις πιο φημισμένες και δημοφιλείς του νησιού. Χαρακτηριστικά της το πολύ λεπτό βοτσαλάκι που μοιάζει με άμμο και δεν κολλάει στο δέρμα και η κρυστάλλινη θάλασσα, που την κάνουν να μοιάζει με πελώρια πισίνα. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε μπάνιο, θαλάσσιες δραστηριότητες και φαγητό.

Άγιος Προκόπιος Νάξος
Άγιος Προκόπιος

Αγία Άννα

Η απέραντη, χρυσή πλαζ της Αγίας Άννας αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου. Highlights το δάσος με τους κέδρους που προσφέρει στους λουόμενους ανακουφιστική σκιά, καθώς και το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα. Beach bars και ταβερνάκια με αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις περιμένουν να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Δείτε επίσης:  Ανακαλύψαμε 11 “ψαγμένες” γειτονιές στην Ευρώπη – Ποια είναι η βραβευμένη ελληνική;
Αγία Άννα Νάξος
Αγία Άννα παραλία Νάξος

Πλάκα

Από την Αγία Άννα ένας ομαλός χωματόδρομος θα σας οδηγήσει στη μήκους 4 χλμ. παραλία της Πλάκας. Άλλοτε στέκι των hippies, ξεχωρίζει για το μαγευτικό σκηνικό που συνθέτουν η λευκή, ψιλή άμμος, οι ψηλοί αμμόλοφοι και το απέραντο γαλάζιο.

Πλάκα παραλία Νάξος
Πλάκα Νάξος
Παραλία Πλάκα Νάξος

Μικρή Βίγλα

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο υπέροχες, μεγάλες αμμουδιές -της Μικρής Βίγλας και της Παρθένου- που χωρίζονται από ένα βράχο. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν εδώ τις έχουν ανάγει σε meeting point όσων επιδίδονται σε windsurfing.

Μικρή Βίγλα παραλία Νάξος
Μικρή Βίγλα Νάξος
Μικρή Βίγλα

Αλυκό

Στο Αλυκό, τρεις καλά κρυμμένες σπηλιές σας περιμένουν να τις επισκεφτείτε. Μπορείτε να πάρετε όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για εσάς και μπορείτε να μείνετε μέχρι αργά απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αυτή η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του νησιού. Τέλος, καλύπτεται από λευκή άμμο και κέδρους και θυμίζει εικόνα από έρημο τοπίο.

Δείτε επίσης:  Εκδρομή στη φύση: Ανακαλύψτε ένα πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας για ένα ήσυχο διήμερο
Αλυκό παραλία Νάξος
Αλυκό Νάξος

Αν επιλέξετε τη Νάξο για τις διακοπές σας εδώ θα δείτε 6 εκπληκτικά ξενοδοχεία κάτω από 50 ευρώ με πισίνα, θέα θάλασσα και άριστη βαθμολογία στην booking που προτείνει ο Τάσος Δούσης.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Νάξος: 5 ονειρεμένες παραλίες που πρέπει να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά τους αν βρεθείτε στο νησί! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...