Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως συμφωνεί με τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η στοχοποίηση αμάχων συνιστά έγκλημα πολέμου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τα πρακτορεία Reuters και AFP, ο επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών προσέθεσε, σε σχετικές δηλώσεις του,πως Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στη χώρα, η οποία αμύνεται έναντι της ρωσικής εισβολής εδώ και τρεις εβδομάδες.

Το διάστημα αυτό, οι καταγγελίες του Κιέβου για δεκάδες αμάχους νεκρούς, έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς και άλλα πλήγματα, είναι σχεδόν καθημερινές. Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του βομβαρδισμού ενός θεάτρου στη Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες κάτοικοι.

Δείτε επίσης:  Δολοφονία Άλκη: Σε εξέλιξη η απολογία του «Ντίνου» – Αυτόφωρο για τον σουγιά στο αυτοκίνητό του

Ο κ. Μπλίνκεν συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία είναι πιθανό, επίσης, να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τη θέση ότι ο Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου» την υιοθέτησε χθες, για πρώτη φορά, ο ίδιος ο Τζο Μπαίντεν, ενώ σε ανάλογη προσέγγιση φάνηκε σήμερα πως κινείται και το Λονδίνο.

Οι G7 προειδοποίησαν δε, λίγο νωρίτερα, πως οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Πηγή

Μοιράσου το...