Μουντιάλ 2022: Στο… βάθος Βραζιλία-Αργεντινή – Τα ζευγάρια των «8» και το πανόραμα

Η φάση των «16» ολοκληρώθηκε με τα παιχνίδια της Τρίτης (6/12). Το παζλ για τα προημιτελικά συμπληρώθηκε με μια μεγάλη έκπληξη και πρώτη μέχρι στιγμής στο Κατάρ.

Το απίστευτο Μαρόκο πήρε ιστορική πρόκριση στους «8», αφήνοντας εκτός την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία που διέλυσε την Ελβετία με χατ τρικ του Ράμος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έρχεται από τον πάγκο και να αποθεώνεται.

Το πρόγραμμα στους «8»:

Παρασκευή 9/12
Βραζιλία-Κροατία (17:00)
Ολλανδία-Αργεντινή (21:00)

Σάββατο 10/12
Μαρόκο- Πορτογαλία (17:00)
Γαλλία-Αργεντινή (21:00)

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι προημιτελικοί της Παρασκευής (6/12), μπορούν να φέρουν αντιμέτωπες την Βραζιλία και την Αργεντινή στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ.

Δείτε επίσης:  Ανακοίνωσε Φίνκε ο Ηρακλής

Το φινάλε των «16»

Με «ήρωα» τον 31χρονο γκολκίπερ της ισπανικής Σεβίλλης, Γιανί Μπουνού (Μπόνο), ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα, το Μαρόκο επικράτησε της Ισπανίας με 3-0 από την «άσπρη βούλα» (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, για πρώτη φορά στην Ιστορία της. «Πλήρωσε» την αστοχία της η «ρόχα» που έμεινε εκτός προημιτελικών για τρίτη σερί διοργάνωση Μουντιάλ. 

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το αρχικό σχήμα (πέρασε αλλαγή στο 73΄), όχι μόνο δεν εμπόδισε την Πορτογαλία να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να προκριθεί θριαμβευτικά στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022, για τρίτη φορά στην ιστορία της (1966 και 2006 οι προηγούμενες), αλλά έδωσε την ευκαιρία στον 21χρονο Γκονσάλο Ράμος να λάμψει με το χατ τρικ που πέτυχε (πρώτο στη διοργάνωση), στο εμφατικό 6-1 επί της Ελβετίας στο στάδιο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ». Το ερχόμενο Σάββατο (10/12, 17:00), το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θ΄ αντιμετωπίσει το Μαρόκο στο «Αλ Τουμάμα» της Ντόχα, με το νικητή να περνά στους ημιτελικούς του τουρνουά.

Δείτε επίσης:  Λαύριο: Η εμφάνιση καριέρας του MVP, Βασίλη Μουράτου

Το πρόγραμμα και το πανόραμα του Μουντιάλ 2022:

Πηγή

Μοιράσου το...