Μουντιάλ 2022 – Σερβία-Ελβετία 2-3: Τη νίκησε μετά από ματσάρα και πέρασε! (Videos)

Μουντιάλ 2022 – Σερβία-Ελβετία 2-3: Εκπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο απ’ τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, με τους Ελβετούς να προκρίνονται πανάξια.

Επανάληψη του 2018, μόνο που αυτή τη φορά έγινε μετά από ματσάρα. Ένας πραγματικός τελικός πρόκρισης για τον 4ο όμιλο, ψάχνοντας την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Βραζιλία. Η Ελβετία έδειξε χαρακτήρα, ψυχικά αποθέματα και κατόρθωσε να επικρατήσει με 3-2 των Σέρβων. Οι οποίοι αν κι έκαναν την ανατροπή μέσα σε ένα τέταρτο, εμφάνισαν ξανά τα τραγικά τους αμυντικά προβλήματα και το πλήρωσαν ακριβά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ουσιαστικά ο ορισμός του ποδοσφαιρικού… ροντέο. Η μπάλα πάνω-κάτω, θύμισε περισσότερο ματς λατινικής Αμερικής παρά δύο ευρωπαϊκών Εθνικών. Κυρίως λόγω της Ελβετίας που δεν είχε τη γνωστή εικόνα της. Παρότι προηγήθηκε βρέθηκε να χάνει και ισοφάρισε πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Πήρε εκ νέου προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου κι από εκεί και μετά τα πράγματα έγιναν εύκολα ουσιαστικά. Λόγω της σοβαρότητας της χώρας απ’ την κεντρική Ευρώπη και των νεύρων που έβγαλαν οι Σέρβοι.

Το ματς έδειξε πως θα πάει απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό. Η Ελβετία με το καλησπέρα στην αναμέτρηση, έφτασε κοντά στο γκολ. Σε φάση διαρκείας ο Εμπολό απείλησε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής!

Δείτε επίσης:  Άρης-Καστρίτης: «Δε θα πάρουμε παίκτη, απλά για... να τον πάρουμε»!

Η Σερβία έδειξε να μην ξαφνιάζεται πάντως κι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ ένα δεκάλεπτο μετά. Με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ να κάνει πολύ ωραίο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στην επιστροφή Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς περισσότερο ξαφνιάστηκαν κι έτσι δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αν και οι Βαλκάνιοι έδειχνα να βρίσκουν ρυθμό στο ματς, ήταν οι Ελβετοί εκείνοι που κατόρθωσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Στο 20ο λεπτό ακριβώς, ο Ροντρίγκεζ από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Σακίρι ήταν ο τελικός αποδέκτης που με σουτ έκανε το 1-0 για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Αλλά το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ. Οι Σέρβοι αντέδρασαν εξαιρετικά και στο 26’ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τάντιτς από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Μίτροβιτς με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Σακίρι παραλίγο να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 30’, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Σέρβων και βγήκε τετ α τετ. Το πλασέ του πιέστηκε τελευταία στιγμή, αλλά ο έμπειρος εξτρέμ έχασε τεράστια ευκαιρία.

Κάτι που δεν έκανε απ’ την άλλη πλευρά ο Βλάχοβιτς. Ο Φρόιλερ έκανε λάθος, ο Τάντιτς έδωσε στον στράικερ της Γιουβέντους που γύρισε πανέμορφα με πλασέ στην απέναντι γωνία για την ανατροπή των Σέρβων στο 35’.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακός: Δεν παίζει μόνος του για τον Κώστα Αντετοκούνμπο

Παρότι όλα έδειχναν πως το ματς θα πάει στο ημίχρονο με τους Βαλκάνιους να προηγούνται, η ψυχολογία και το σκορ άλλαξε στο 44’. Ωραία εναλλαγή μπάλας για τους Ελβετούς, γύρισμα από δεξιά κι ο Εμπολό από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-2.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, φέρνοντας για δεύτερη φορά «τούμπα» το αποτέλεσμα. Οι Ελβετοί στο 48’ σημείωσαν ένα πανέμορφο γκολ, όταν ο Σακίρι σέντραρε, ο Βάργκας με τακουνάκι βρήκε τον Φρόιλερ κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2 για την χώρα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο τρελός ρυθμός του αγώνα άρχισε να «κάθεται». Κυρίως λόγω επιλογής των Ελβετών που ήξεραν πως ευνοούνται καθώς οι Σέρβοι έψαχναν πλέον δύο τέρματα. Ο Εμπολό στο 57΄ θα μπορούσε να «καθαρίσει» τη νίκη, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 65’ φάνηκε πως είναι κι αρκετά νευρικοί οι Σέρβοι, όταν ο Μίτροβιτς βρέθηκε μπροστά απ’ τον Σερ και έπεσε στο έδαφος. Οι Βαλκάνιοι ζήτησαν έντονα πέναλτι το οποίο δε δόθηκε, ενώ υπήρξε κι ένταση με τον πάγκο τους σχεδόν να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε επίσης:  Λάρισα: Ο Ζάρας πέρασε Αργυρόπουλο και Ταπούτο

Το διάστημα που ακολούθησε, το ματς έδειξε ξεκάθαρα να «παγώνει» με τους Ελβετούς να έχουν άνεση στις κινήσεις τους και σιγουριά. Ήταν πιο απειλητικοί σε 1-2 περιπτώσεις, δίχως να σημειώνουν τέταρτο τέρμα. Η Σερβία ήταν ξεκάθαρα απογοητευμένη καθώς ήθελε μόνο νίκη. Έτσι όσο περνούσαν τα λεπτά, απλά παραδινόταν στη μοίρα της. Δείχνοντας αντίδραση μόνο στις καθυστερήσεις όταν και πήγε να ξεφύγει το πράγμα με νεύρα και ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά κι ένα σουτ του Ράντονιτς που ακόμη κι αν κατέληγε στα δίχτυα δε θα άλλαζε τη ποιος προκρίνεται. 

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την Ελβετία να επικρατεί με 3-2 και να προκρίνεται ως δεύτερη απ’ τον όμιλο. Κάτι που συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση. 

ΣΕΡΒΙΑ (N. Στοϊκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55’ Γκούντελι), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (58’ Μαξίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μ. Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (90+6’ Οκαφόρ), Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Σο (69’ Φερνάντες), Βάργκας (83’ Φασνάχτ), Σερ, Σακίρι (69’ Ζακάρια).

Πηγή

Μοιράσου το...