Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο – Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Αν είστε φαν του καλοκαιριού και της θάλασσας, ο καιρός φαίνεται ότι θα σας κάνει και αυτό το Σαββατοκύριακο το χατίρι καθώς αναμένεται να έχουμε μίνι καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες, ότι πρέπει δηλαδή για εξόρμηση στην παραλία! Εξίσου καλοκαιρινός είναι ο καιρός σήμερα.

αλοκαιράκι θα θυμίζει η σημερινή ημέρα, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο γενικά αίθριος καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φθάνοντας ακόμη και τους 37 με 38 βαθμούς στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Δείτε επίσης:  3 υπέροχες ιδέες για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα ή ακόμα και για το τριήμερο του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική και η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και ο υδράργυρος θα δείξει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ζεστό θα είναι και το Σάββατο, με 38αρια κατά τόπους σε ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο κα την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-09-22
Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο κα την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης:  Το πολυτελές πέτρινο boutique hotel στο γραφικό Οίτυλο με άριστη βαθμολογία που προτείνει ο Τάσος Δούσης

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-09-22
Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

Δείτε επίσης:  Πελοπόννησος: 10 υπέροχες παραλίες της για εκδρομή με το αυτοκίνητο τώρα που καλοκαίριασε!

Δείτε επίσης

The post Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο – Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...