Λαύριο: Η εμφάνιση καριέρας του MVP, Βασίλη Μουράτου

Basket League: Την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Βασίλης Μουράτος στη νίκη επί του Ιωνικού με δυο ρεκόρ καριέρας σε ranking και πόντους

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Βασίλης Μουράτος έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στη νίκη του Λαυρίου Megabolt επί του Ιωνικού πραγματοποιώντας την καλύτερη, με βάση τους αριθμούς, εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έφυγε από το κλειστό της Νίκαιας με ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ranking.

Ο Μουράτος είχε 26 πόντους βελτιώνοντας κατά τρεις την καλύτερη επίδοση του στην κατηγορία, αφού είχε 23 στον πρώτο προημιτελικό των περσινών πλέι οφ κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Με αυτούς τους 26 πόντους μάλιστα, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League, μετά τον Τζαμάλ Νίξον, που έφτασε τους 700.

Δείτε επίσης:  Πρόστιμο 70.000 ευρώ στον Γιαννακόπουλο από την Euroleague

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν με βάση το ranking το καλύτερο από τα 139 που έκανε στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Είχε 34 βαθμούς επίδοση αρκετά μακριά από την προηγούμενη καλύτερη του, αφού είχε 26 στην πρεμιέρα των περσινών πλέι οφ.

Το 34άρι του Μουράτου κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων επιδόσεων ranking στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt. Είναι μάλιστα η κορυφαία επίδοση από Έλληνα παίκτη της ομάδας της λαυρεωτικής αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Μιχάλη Λούντζη που είχε 33 ranking στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2019-20.

Ακόμη…

Έχοντας έξι εύστοχα δίποντα (6/7), ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έφτασε τα 163 και ξεπέρασε τον Τάισον Κάρτερ που είχε 160.

Δείτε επίσης:  Survivor Spoiler 05/04: Αυτός ο παίκτης κερδίζει την ασυλία!

Ο Μουσταφά «απείλησε» τον Μαυροκεφαλίδη

Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά έκανε την καλύτερη από τις 35 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ σε πόντους (24), ριμπάουντ (9), ασίστ (4) και ranking (34). Ο 23χρονος γκαρντ είχε κάνει πριν μία εβδομάδα την προηγούμενη καλύτερη εμφάνιση του με τις κορυφαίες επιδόσεις του σε πόντους (19), ριμπάουντ (8) και ranking (19), τις οποίες ξεπέρασε χθες.

Η επίδοση των 34 βαθμών του στο ranking είναι η κορυφαία του φετινού Ιωνικού αφού από 31 είχαν ο Κωστής Γόντικας (εκτός έδρας με τον Κολοσσό Hotels) και ο Γιουτζίν Τζέρμαν (εντός έδρας με τον Προμηθέα). Είναι παράλληλα η δεύτερη καλύτερη επίδοση από παίκτη του Ιωνικού στη Stoiximan Basket League. Καλύτερη ήταν μόνο εκείνη των 37 βαθμών που είχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2019-20 κόντρα στον Πανιώνιο.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακός: Φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακόμη για τον Ιωνικό…

*Ο Νίκος Αρσενόπουλος δεν είχε διψήφια επίδοση πόντων στις πρώτες 29 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League όμως έφτασε σε αυτήν δύο διαδοχικές φορές. Μετά τους 10 πόντους κόντρα στην ΑΕΚ είχε χθες 14 που είναι νέο ρεκόρ καριέρας όπως και οι 14 βαθμοί που είχε στο ranking, δύο περισσότερους από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής.

*Ο Γιάννης Αθηναίου έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ περιόδου με τους 19 πόντους, τις εννιά ασίστ και τους 27 βαθμούς του στο ranking.

Τέλος, ο Μουράτος με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 300 στην 139η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Πηγή

Μοιράσου το...