Λάρισα-Προμηθέας: Με τη γλώσσα των αριθμών

Οι αριθμοί της αναμέτρησης Λάρισα-Προμηθέας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

Οι τελευταίες εκκρεμότητες των 25 αγωνιστικών της Stoiximan Basket League και πριν πάμε στην 26η και τελευταία «στροφή» της κανονικής περιόδου, θα πάψουν να υφίστανται αύριο όταν θα γίνουν δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις. Η πρώτη χρονικά (11/5, 17:00) θα είναι αυτή της Λάρισας όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Προμηθέα για τη 17η αγωνιστική.

Η Λάρισα προέρχεται από την ήττα στο Nick Galis Hall από τον Άρη (82-70) αλλά προέρχεται από τρεις διαδοχικές, εντός έδρας επιτυχίες κόντρα στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ Mateco και τον Απόλλωνα Oscar. Η τελευταία από τις πέντε εντός έδρας ήττες της (έχει ρεκόρ 5-5) ήταν σημειώθηκε πριν τρεις μήνες (6 Φεβρουαρίου) ήταν από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (86-90).

Ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες έπειτα από το σερί των έξι ηττών του, αφού επιβλήθηκε το περασμένο Σάββατου του Ηρακλή στο «Δ.Τόφαλος» (78-69). Μακριά από το γήπεδο του ωστόσο ηττήθηκε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του και έχει πλέον ρεκόρ 4-7.

Δείτε επίσης:  ΒΕΝΙΔΗΣ | Δυάδα με γκολ σε Ιταλία και Πορτογαλία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 

Ο Προμηθέας έφτασε με άνεση στη νίκη στο παιχνίδι της 23ης Οκτωβρίου όταν επικράτησε της Λάρισας με 91-77. Είχε σε μεγάλη μέρα τον Κέντρικ Ρέι (29π, 5/8τρ, 31rank.) και τον Τζεράι Γκραντ (14π, 13ρ, 30rank.). Για τη θεσσαλική ομάδα είχαν ξεχωρίσει οι Τζέιλεν Χάντσον (24π, 8ρ.) και Ουσμάν Κρουμπάλι (11π, 13ρ.).

Με τη νίκη στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αγώνων αφού στην προηγούμενη διετία οι ομάδες είχαν από μία νίκη εντός και μία εκτός έδρας. Στα δύο παιχνίδια που έγιναν στη Λάρισα…

*Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής σε εκείνον της περιόδου 2019-20 που είχε γίνει για την πρεμιέρα. Επικράτησε με το ευρύ 96-69 (Σκότι Ρέινολντς 20π, 5ρ, 8ασ, 4κλ, 8λ, Παπαντωνίου 16π, 4ρ, 5ασ. – Λάνγκστον Χολ 12π, 5ρ, 7ασ, Μπόγρης 12).

Δείτε επίσης:  Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (06/06)

*Η Λάρισα «απάντησε» στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι επικρατώντας με 85-81 (Τζέρι Σμιθ 18π, 10/11β, Τζέιμς Ουέμπ 14π, 9ρ, Ουέσλι Γκόρντον 14π, 8ρ. – Δημήτρης Αγραβάνης 15π, 6ρ, Τζέριαν Γκραντ 12π, 6ασ.).

ΛΑΡΙΣΑ

MILESTONE

* Ο Νώντας Παπαντωνίου χρειάζεται επτά πόντους για να γίνει ο 71ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 1.900.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Αν και με μπόι μόλις στα 1,78, ο Στέφαν Μούντι είχε τουλάχιστον μία τάπα στα πέντε τελευταία και στα εννιά από τα 14 φετινά παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

* Έξι σερί παιχνίδια με τουλάχιστον τρεις ασίστ συμπλήρωσε ο Ζώης Καράμπελας.

* Ο Μαρίν Μάριτς είχε 3+ επιθετικά ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Λάρισας.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Λάρισα είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ του φετινού Πρωταθλήματος, έχοντας μέσο όρο 23.

– Η Λάρισα κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα της Stoiximan Basket League έχοντας μέσο όρο 16,68. Στην ίδια θέση βρέθηκε και στην περσινή σεζόν έχοντας ανάλογη επίδοση (16,27).

Δείτε επίσης:  Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν - Έρχονται Ράντονιτς και παίκτες

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

* Δύο πόντους μακριά από τους 500 στη Stoiximan Basket League είναι ο Κόνερ Φράνκαμπ. Παράλληλα ο Αμερικανός απέχει οχτώ ασίστ από τις 100.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Μιχάιλο Άντριτς είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα πέντε τελευταία και στα εννιά από τα 10 προηγούμενα παιχνίδια του Προμηθέα.

* Στα έξι παιχνίδια έφτασε το σερί του Κόνερ Φράνκαμπ με διψήφιο αριθμό πόντων.

* Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε διψήφιο αριθμό πόντων και ranking στις εννιά τελευταίες εμφανίσεις του.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Προμηθέας είναι 3ος σε πόντους, ασίστ και ranking μεταξύ των 13 ομάδων της κατηγορίας.

– Η ομάδα της Πάτρας είναι στη 10η θέση τόσο των κλεψιμάτων, όσο και των κοψιμάτων.

Πηγή

Μοιράσου το...