Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κρίσιμα ραντεβού του στην Νέα Υόρκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματιστεί να απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Συνέλευση του ΟΗΕ, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική διπλωματία μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων συνεχίζουν σε κοινή γραμμή να διεθνοποιούν το πρόβλημα που λέγεται «Τουρκία».

Σύμφωνα με την Realnews ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματιστεί να απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, όπου, μεταξύ άλλων, θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επίθεσης, στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας και των συνόρων.

Δείτε επίσης:  Khaby Lame: Ποιος είναι ο πιο viral TikToker που «γκρέμισε» τα social

Στο υπόλοιπο πρόγραμμά του ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση του που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα συναντήσει επενδυτές στα γραφεία της Bank of America, θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Council of Foreign Relations, ενώ στις διμερείς επαφές του θα συναντήσει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρακαθίσει σε μεγάλο ομογενειακό γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Σημείο Μηδέν στην Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στον ναό του Αγίου Νικολάου.

Δείτε επίσης:  Προσλήψεις στον Δήμο Λεβαδέων: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Source

Μοιράσου το...