Κορονοϊός: Με επίταξη ιδιωτών γιατρών προειδοποιεί ο Β. Κικίλιας – Προθεσμία 48 ωρών να αναταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ

Κικίλιας επίταξη

Κικίλιας επίταξη

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο, με ρεκόρ κρουσμάτων κατόπιν ρεκόρ τέστινγκ”: Με αυτό το μήνυμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδειξε την κρισιμότητα της κατάτασης της πανδημίας – κρισιμότητας, που δοκιμάζει πια ασφυκτικά το σύστημα Υγείας και είναι πιθανό να οδηγήσει σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

“Προθεσμία 48 ωρών πριν από την επίταξη”

Τονίζοντας ότι το ΕΣΥ βρίσκεται πια σε κατλάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε την έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς για εθελοντική συνδρομή τους, προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση εντός 48 ωρών θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη των υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος Υγείας.

Δείτε επίσης:  «Ώρα μηδέν» για τη Γερμανία: Σήμερα η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε, και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

“Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία”, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι όλη η Ελλάδα γίνεται ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές

Παπαευσταθίου: Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ

Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ανέφερε ότι σε ένα χρόνο covid οι διακομιδές σε όλη την χώρα έφτασαν τις 61.000 και έγιναν 100 αεροδιακομιδές. Τις τελευταίες 17 μέρες έγιναν 7.500 διακομιδές εκ των οποίων 3.700 στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά περισσότερες από 200 διακομιδές στην Αττική.

Δείτε επίσης:  Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid είπε ότι συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες.

Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας, είπε ο κ. Παπαευσταθίου. “Παρά την κρισιμότητα της κατάσταση θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι”, κατέληξε.

The post Κορονοϊός: Με επίταξη ιδιωτών γιατρών προειδοποιεί ο Β. Κικίλιας – Προθεσμία 48 ωρών να αναταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...