Κορονοϊός – Βρετανία: «Θα ήταν καλό να επιστρέφαμε στη δουλειά» – Η κυβέρνηση δείχνει το τέλος της τηλεργασίας

Τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς της τηλεργασίας «έδειξε» σήμερα, Παρασκευή (21/1) ο βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάσι Κουάρτενγκ, αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι θα ήταν καλό να επιστρέψουν στο γραφείο ώστε να επωφεληθούν από την πρόσωπο με πρόσωπο συνεργασία, επειδή οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό έπειτα από μια πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα απώλειες τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όρους παγκόσμιου προϊόντος.

Μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στην Κίνα στα τέλη του 2019, οι οδηγίες για εργασία από το σπίτι σε όλο τον κόσμο άδειασαν πύργους γραφείων από το Μανχάταν μέχρι το Κάναρι Γουάρφ αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εργάζονται σκληρά από το σπίτι. Η προσπάθεια να τα βγάλουν πέρα με μερικές φορές ετοιμόρροπες οικιακές συνδέσεις ίντερνετ, με απογοητευμένα παιδιά λόγω lockdown και βγάζοντας από τη σίγαση -ή όχι- συχνά ανούσιες βιντεοκλήσεις με συναδέλφους, έγινε η νόρμα για πολλούς εργαζόμενους σε γραφεία.

Δείτε επίσης:  Καναδάς: Κλειστή παραμένει η γέφυρα Αμπάσαντορ - Η Αστυνομία απομακρύνει διαδηλωτές

Στην Αγγλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταργεί τους κανόνες για την COVID και εγκαταλείπει τη σύσταση για εργασία από το σπίτι από την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα ήταν καλό να επιστρέφαμε στη δουλειά», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. «Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε κάποιο βαθμό», σημείωσε. «Οι εργαζόμενοι στο γραφείο επωφελούνται πράγματι από το γεγονός ότι εργάζονται με συναδέλφους, από το ότι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μαζί τους και θέλω να επιστρέψουμε σε μια αίσθηση ότι η πανδημία μετατρέπεται από πανδημική σε ενδημική», είπε.

Goldman Sachs: «Παρέκκλιση» η εργασία από το σπίτι

Ο Τζόνσον, στοιχηματίζοντας ότι η Όμικρον έχει φθάσει πλέον στην κορύφωσή της, λέει πως ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με την COVID και πως οι οικονομίες δεν μπορούν να έχουν κατεβασμένα ρολά για πολύ ακόμη. Έχει πει πως το Λονδίνο θα ανακάμψει καθώς θα μαθαίνει να ζει με την COVID.

Δείτε επίσης:  LIVE-Ρωσία: Κατάπαυση πυρός στην Μαριούπολη- «Ανασύνταξη» με σφυροκόπημα κατά Κιέβου-Τσερνίχιφ

«Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσουμε. Και αν πρόκειται να ζήσουμε με αυτό, νομίζω όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε στο πώς ήταν ο κόσμος προ COVID τόσο το καλύτερο από την άποψη πρακτικών στο χώρο εργασίας», είπε ο Κουάρτενγκ. Ο Κουάρτενγκ είπε πως προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν επιστρέψει στη διά ζώσης εργασία στα υπουργεία. Είπε πως περίπου το 50% του υπουργείου του επέστρεψε στην εργασία με φυσική παρουσία αν και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακριβή στοιχεία.

Ορισμένα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων έχουν καλέσει τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στη δουλειά με φυσική παρουσία. Ο διευθύνων σύμβουλους της Goldman Sachs αποκάλεσε «παρέκκλιση» την εργασία από το σπίτι, ενώ ο Στιούαρτ Ρόουζ, διευθυντής του ομίλου σουπερμάρκετ Asda, είπε πως δούλευε στο γραφείο του καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Άλλες εταιρίες, ιδίως στον τεχνολογικό τομέα, προσφέρουν υβριδικές επιλογές εργασίας -ή πλήρη εργασία από το σπίτι- στους υπαλλήλους που καλωσόρισαν τη μείωση του χρόνου των μετακινήσεων και την αυξημένη ευελιξία.

Δείτε επίσης:  Χρυσές Σφαίρες 2023: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Το Λονδίνο, η μοναδική οικονομική πρωτεύουσα που συναγωνίζεται τη Νέα Υόρκη, μοιάζει ακόμη σιωπηλή. Ολόκληροι όροφοι στο Κάναρι Γουάρφ παραμένουν άδειοι και πολλές επιχειρήσεις στο Σίτι του Λονδίνου κλειστές. Σαντουιτσάδικα χρεοκόπησαν ενώ η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι μακράν των επιπέδων προ πανδημίας.

Πηγή

Μοιράσου το...