Καπετανιανά: Tο «μπαλκόνι» στο Λυβικό Πέλαγος με τη μοναδική θέα…

Για όσους επιζητούν ηρεμία στην αγκαλιά της φύσης και την απόλυτη χαλάρωση μετά από την πανδημία του κορονοϊού, τα Καπετανιανά είναι η επιλογή τους, αφού πρόκειται για ένα γραφικό χωριό μέσα στο πράσινο, που αποτελεί το “μπαλκόνι” στο Λυβικό Πέλαγος και εκπλήσσει με τη μοναδική θέα του!

Άγνωστος οικισμός στους περισσότερους, τοποθετημένος στις πλαγιές των Αστερούσιων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές που το επιλέγουν για την άγρια ομορφιά της φύσης αλλά και για τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του.

Τα Καπετανιανά είναι ένας τόπος πιστός στην παράδοση, κάτι που καταλαβαίνει ο επισκέπτης από την πρώτη κιόλας βόλτα του στα σοκάκια του χωριού, αφουγκραζόμενος σε κάθε γωνιά την πίστη στις παραδοσιακές αξίες και αρχές της Κρήτης.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Πότε «επιστρέφει» ο χειμώνας – Βροχές το Σαββατοκύριακο
Καπετανιανά Κρήτης ορεινό χωριό

Αρχάνες: Το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης που η φήμη του έχει φτάσει στην Ευρώπη!

«Μπαλκόνι» στο Λυβικό Πέλαγος

Ο Θάνος Μικρούτσικος λάτρευε τα Καπετανιανά και έλεγε χαρακτηριστικά: «Όποιος πιστεύει στον Θεό, εδώ μιλάει μαζί του»… Και πραγματικά το χωριό αυτό βρίσκεται στη μέση του πουθενά, χτισμένο σε υψόμετρο 750 μέτρων, στα Αστερούσια Όρη, προσφέροντας μοναδική θέα στο Λυβικό Πέλαγος, λόγος για τον οποίο λειτουργεί ως “μπαλκόνι” με θέα το απέραντο γαλάζιο.

δραστηριότητες στα Καπετανιανά Κρήτης

Μάλιστα η περιοχή φημίζεται για τα όμορφα τοπία, που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει κάνοντας πεζοπορία και ιππασία, ενώ εδώ θα απολαύσει τοπικά προϊόντα και τη φιλόξενη διάθεση των λιγοστών του κατοίκων.

Δείτε επίσης:  Μωβ μέδουσες: Γεμάτη η Αττική – Ο πίνακας με τις κόκκινες περιοχές

Ο Τάσος Δούσης κάνει οικο-τουρισμό και προτείνει 5 οικοτουριστικά χωριά στην Κρήτη!

Η άγρια φύση ξεδιπλώνει την ομορφιά της μπροστά στα μάτια σας και εάν μείνετε για μια εβδομάδα στο χωριό σίγουρα θα δείτε σπάνια πτηνά, αφού το ανατολικό μέρος της κορυφής του Κόφινα υπάρχει παρατηρητήριο.

Καπετανιανά πέτρινα σπίτια
Καπετανιανά Κρήτης θέα
Καπετανιανά ξενώνας
Καπετανιανά Ηρακλείου Κρήτης

Μέσα από το ακόλουθο βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά του χωριού:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Δείτε επίσης:  ΟΑΕΔ: Τέλος χρόνου για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

The post Καπετανιανά: Tο «μπαλκόνι» στο Λυβικό Πέλαγος με τη μοναδική θέα… appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...