Ιλινόις: Κατέρρευσε οροφή σε αποθήκη της Amazon εν μέσω κακοκαιρίας – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Τμήμα οροφής σε αποθήκη της εταιρείας Amazon κοντά στο Σεν Λούις, στην πολιτεία Ιλινόις κατέρρευσε καθώς ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Κόλινσβιλ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα περιστατικό με πολλά θύματα», προσθέτοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί. Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση.

Δύο νεκροί και εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας στο Άρκανσο , που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KAIT, ο ανεμοστρόβιλος, που έπληξε τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Μονέτ, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία Τενεσί, ήταν ένας από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

Δείτε επίσης:  Πρωταθλήτρια στα πλαστικά απορρίμματα η Αμερική: Κάθε πολίτης της παράγει κατά μέσο όρο 130 κιλά το έτος

«Είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο Monette Manor αυτή τη στιγμή και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα θύματα» δήλωσε ο δικαστής της κομητείας Κρέγκχεντ, Μάρβιν Ντέι, στο CNN.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές ότι ένας άλλος οίκος ευγηρίας στην πόλη Τρούμαν έχει επίσης υποστεί ζημιές, με την πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο,  μετέδωσε το KAIT.

Η ισχυρή καταιγίδα που μαίνεται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από αργά χθες Παρασκευή έχει προκαλέσει τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με αξιωματούχους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.

Δείτε επίσης:  Πούτιν: Δεν βλέπω καμία ανάγκη να μιλήσω με τον Μπάιντεν – Δεν μετανιώνω για την Ουκρανία

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...