Η γενιά της μάσκας – Τα παιδιά δεν θυμούνται την ζωή πριν τον κορωνοϊό

Όταν ρωτήθηκε, «θυμάσαι τη ζωή πριν από τον Covid;», το κοριτσάκι απάντησε: «Όχι, θυμάμαι μόνο ανθρώπους που είχαν μάσκες». Σύμφωνα με αυτήν, οι άνθρωποι τις φορούσαν πάντα.

Το μασκοφόρο αγόρι παραδέχτηκε ότι δεν θυμάται τον «κανονικό» τρόπο ζωής και ξέρει μόνο ότι «κάποτε δεν υπήρχε Covid».

Μερικά παιδιά δεν ξέρουν καν ότι οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες.

Πολλά παιδιά  στην Ιταλίας συμπεριλαμβανομένων ακόμη και  μαθητών του δημοτικού , σχεδόν δεν θυμούνται τη ζωή τους πριν από την πανδημία. Κάποιοι από τους μικρούς Ιταλούς ξέρουν, ωστόσο, ότι ήταν δυνατό να αγκαλιαστούν στο παρελθόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «La Stampa» και της «La Repubblica»

Δείτε επίσης:  Μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα – Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μία από τις μαθήτριες θυμάται το σχολείο της χωρίς μάσκα και το γεγονός ότι μπορούσαμε να καθίσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο κατά τη διάρκεια του γεύματος στην καντίνα. Ένας άλλο παιδι παραδέχτηκε ότι η ζωή πριν από την πανδημία ήταν «όμορφη». «Ήμασταν χωρίς μάσκες, μπορούσαμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και να φιληθούμε», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσες να αγκαλιάσεις κάποιον, ήταν όλοι μαζί» – αυτή είναι η ανάμνηση ενός αγοριού που θυμήθηκε με εμφανή λύπη ότι δεν υπήρχαν ατομικά θρανία στην τάξη. «Ήταν υπέροχο», είπε.

Τα παιδιά ομολόγησαν ότι δεν ήταν ευτυχισμένα ή ήταν λιγότερο από πριν.

«Όταν τελειώσει αυτό, θα είμαι πολύ χαρούμενη», είπε ένα κοριτσάκι.

Δείτε επίσης:  Γερμανία: Η Α. Σπίγκελ ζήτησε συγγνώμη για τις διακοπές της μετά τις πλημμύρες του 2021, αλλά δεν παραιτήθηκε

Όταν ρωτήθηκαν για το μέλλον, οι μικροί Ιταλοί εξέφρασαν μόνο την ελπίδα τους ότι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί.

Πηγή

Μοιράσου το...