ΕΕ: Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του Ν. Σασόλι- Την Παρασκευή η νεκρώσιμος ακολουθία

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Sala della Promoteca (Αίθουσα Προτομών) του Καπιτωλίου της Ρώμης θα εκτεθεί η σορός του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, από τις 10.00 έως τις 18.00, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρο Κουίλο, προσθέτοντας ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12.00 στην εκκλησία Santa Maria degli Angeli στην Piazza della Repubblica της Ρώμης.

Σημειώνεται ότι ο Νταβίντ  Σασόλι απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών. Νοσηλευόταν από τις 26 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του  Αβιάνο με «σοβαρή επιπλοκή λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος».

Ανήκε στο Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), είχε εκλεγεί πρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ η θητεία του θα ολοκληρωνόταν  αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης:  «Ώρα μηδέν» για τη Γερμανία: Σήμερα η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες κάλεσε τους ευρωβουλευτές, το προσωπικό του Κοινοβουλίου, τους φίλους και όποιον το επιθυμεί να παραστεί σήμερα στο «Εσπλανάντ» έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. 

«Είναι μια ιδιαίτερα θλιβερή ημέρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την πολιτική μας οικογένεια, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου μας και προέδρου Νταβίντ Σασόλι. Είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια ενός παθιασμένου και αφοσιωμένου Ευρωπαίου, ενός πραγματικά εγκάρδιου ανθρώπου που θα μας λείψει πάρα πολύ», ανέφερε η Ιράτσε Γκαρσία Πέρες.

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν κόμματα και στελέχη του πολιτικού κόσμου. 

Δείτε επίσης:  Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Σοϊγκού-Όστιν σε τρεις ημέρες

Πηγή

Μοιράσου το...