Διάγγελμα Μακρόν για την πανδημία και την οικονομία

Τέσσερις μήνες μετά το τελευταίο του τηλεοπτικό διάγγελμα τον περασμένο Ιούλιο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να απευθυνθεί απόψε το βράδυ στους συμπατριώτες του για την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας ,αλλά και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Το νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου Προέδρου θα μεταδοθεί στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα πηγή του Μεγάρου των Ηλυσίων θα εστιαστεί στην «κατάσταση στον τομέα της υγείας και στα θέματα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων».

 Δύο λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσει ο Μακρόν θα είναι «η επαγρύπνηση και η εμπιστοσύνη στους Γάλλους», αναφέρει η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι και μόνο το γεγονός ότι μιλάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υπενθυμίζει ότι «η κρίση δεν είναι ακόμα τελείως πίσω μας»

Δείτε επίσης:  Ινδονησία: 54χρονη εξαφανίστηκε και δύο μέρες μετά βρέθηκε μέσα στο στομάχι πύθωνα

Λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική εμφάνιση του Εμμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Υγείας, όπου αναμένεται να συζητηθεί η ενίσχυση της εκστρατείας για την Τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του Covid. Περίπου 7,7 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν ήδη λάβει μήνυμα για να κάνουν την τρίτη δόση ,αλλά μόνο 3,4 εκατομμύρια έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται επίσης να θέσει το ζήτημα της προόδου των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων , καθώς απομένουν πέντε μήνες ως τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του  Γαλλικού κράτους θα μιλήσει επίσης για την  οικονομική ανάκαμψη και θα κάνει απολογισμό του σχεδίου ανάπτυξης «Γαλλία 2030» , που έχει στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 30 δισ. ευρώ μέχρι αυτή την προθεσμία.

Δείτε επίσης:  Σαρωτική η θύελλα Eunice - 14 νεκροί στη βορειοδυτική Ευρώπη

Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν επίσης ο Μακρόν να αναφερθεί και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία είχε αποσύρει προσωρινά. «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε, μόλις εκπληρωθούν οι υγειονομικές συνθήκες, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», είχε τονίσει ο Εμμανουέλ Μακρόν τον περασμένο Ιούλιο.  «Το ερώτημα είναι θα θεωρήσει βέβαια ότι σήμερα «πληρούνται οι υγειονομικές προϋποθέσεις» για να πραγματοποιήσει την μεταρρύθμιση , καθώς η πανδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή

Μοιράσου το...