Για νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων μετά τις εξελίξεις στο ουκρανικό προειδοποιεί η Βρετανία

Προειδοποίηση για νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων με «διεθνείς επιπτώσεις», εξέδωσε το βρετανικό κέντρο Κυβερνοασφάλειας National Cyber Security Centre (NCSC), μετά από την ανακοίνωση της Βρετανίας για πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Μετά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας κάλεσε τους οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ενισχύσουν τις διαδικτυακές τους άμυνες.

Το NCSC, προέτρεψε τους οργανισμούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες του σχετικά με τα βήματα που πρέπει να λάβουν όταν εντείνεται η απειλή στον κυβερνοχώρο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποια συγκεκριμένη απειλή το NCSC αναφέρει ότι υπήρξε ένα μοτίβο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στην Ουκρανία με διεθνείς συνέπειες.

Δείτε επίσης:  Καναδάς: Ρωσικά τρολ στην «μάχη των fake news»- Πώς επηρεάζουν την κοινή γνώμη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κυβερνητικές σελίδες και τράπεζες της Ουκρανίας έπεσαν θύματα νέας μαζικής κυβερνοεπίθεσης, που το Κίεβο δεν δίστασε να αποδώσει ευθέως σε Ρώσους χάκερς.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η Ε.Ε. απάντησε αμέσως θετικά ενεργοποιώντας την λεγόμενη Cyber Rapid Response Team, που περιλαμβάνει ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια από έξι διαφορετικά κράτη μέλη, ήτοι την Ολλανδία, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Ρουμανία και την Κροατία. Μάλιστα, η αποστολή στο Κίεβρο θα είναι η πρώτη δραστηριοποίηση της ομάδας στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας PESCO.

Πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Κυρώσεις κατά πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Δείτε επίσης:  Μοναδικές εικόνες από το Perseverance – Το πρώτο ηχητικό από τον Άρη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι οι ενέργειες του προέδρου Πούτιν συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και με την αποστολή δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία έσπασε τις συμφωνίες της Βουδαπέστης και του Μινσκ. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...