Ανανέωση για το σήμα της Renault (video)

Ποιος δεν σκέφτεται αμέσως τη Renault όταν βλέπει ένα διαμάντι; Αυτό το γεωμετρικό σχήμα εκφράζει τη μάρκα μέσω του λογότυπου της από το 1925 και δεν πρόκειται να αλλάξει. Απόδειξη αυτού είναι η νέα παραλλαγή που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Ο Gilles Vidal, διευθυντής σχεδιασμού της Renault, αποκαλύπτει γιατί και πώς δημιουργήθηκε αυτό το νέο λογότυπο.

Η αλλαγή δεν ξέφυγε από την προσοχή κανενός. Όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο Renaulution, ένα νέο έμβλημα διαμάντι της Renault εμφανίστηκε με υπερηφάνεια πίσω από τον Luca de Meo, CEO της εταιρίας, καθώς και στη μάσκα του πρωτοτύπου Renault 5. Έκτοτε, αυτό το νέο σύμβολο εμφανίζεται σταδιακά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Πρώτα με τη νέα διαφημιστική καμπάνια του ZOE και μετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μάρκας. Ένα λανσάρισμα που είναι λιτό αλλά αποτελεσματικό.

Δείτε επίσης:  O οδηγός ενός Tesla Model 3 χάνει το… φως του την χειρότερη στιγμή (+video)

«Το διαμάντι έμβλημα της Renault είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σχήματα στον κόσμο του αυτοκινήτου. Είναι ένα απλό γεωμετρικό σχήμα, με ισχυρή ταυτότητα. Η πρόκληση ήταν να ανανεωθεί αυτό το σχήμα δίνοντάς του νόημα, νέες, σύγχρονες αξίες για την προβολή της μάρκας στο μέλλον» δήλωσε ο Gilles Vidal, Διευθυντής σχεδιασμού της Renault.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Renault άλλαξε την οπτική της ταυτότητα αρκετές φορές. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει από το 1925 και αυτό είναι το σχήμα διαμαντιού που χρησιμεύει ως βάση για το λογότυπο. Άμεσα αναγνωρίσιμο, έχει γίνει εμβληματικό της μάρκας. Με τις γωνίες του, που προσαρμόστηκαν στα κεκλιμένα καπό της εποχής, αυτή η γεωμετρική φιγούρα είχε επιβληθεί από τον Louis Renault. Από τότε, το διαμάντι της Renault έχει επανασχεδιαστεί τουλάχιστον οκτώ φορές. Εννέα, με την τελευταία έκδοση. Αυτό δείχνει την επιθυμία της εταιρίας να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης:  Tesla: Σε αναμονή η είσοδός της στην Ινδία

Δημιουργήθηκε το 1992, αν και επανασχεδιάστηκε το 2015, η τελευταία έκδοση του εμβλήματος της Renault μένει ίδια μέχρι σήμερα. Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας σύγχρονης διεθνούς μάρκας, αλλά και της πολυπλοκότητας των πεδίων έκφρασής της, ιδίως της ψηφιακής, μια νέα έκδοση του σήματος ήταν υπό μελέτη από το 2019, εξηγεί ο Gilles Vidal. «Η ισορροπία μεταξύ της αναγνώρισης της κληρονομιάς της μάρκας και της εισόδου σε μια νέα εποχή, σύμβολο του μέλλοντος» , το πρόσφατα αποκαλυφθέν λογότυπο, πιο μοντέρνο και ζωντανό, στοχεύει να ξεπεράσει τη φήμη που αποκτήθηκε.

Ένα ακόμη πιο εικονικό διαμάντι

Για τον Gilles Vidal, το διαμάντι ενσωματώνει ουσιαστικά τη Renault. Η διατήρηση αυτού του γενικού γεωμετρικού σχήματος ήταν μια προφανής επιλογή. «Σκεφτήκαμε να γίνει πιο εικονική, απλή και ουσιαστική, μια αληθινή διαχρονική υπογραφή, χωρίς περιττά εφέ ή χρώματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέρος της γραφιστικής μας κληρονομιάς», εξηγεί ο Gilles Vidal.

Δείτε επίσης:  Η BMW κάνει κινηματογράφο το πίσω κάθισμα

Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί για να ζει σε κίνηση. Η επίπεδη επεξεργασία διευκολύνει την κινούμενη εικόνα του, για παράδειγμα σε βίντεο ή ψηφιακά μέσα, αλλά και σε οχήματα. Θα το δούμε σταδιακά στα οχήματα της Renault τον επόμενο χρόνο. «Μέχρι το 2024, ολόκληρη η γκάμα της Renault θα φέρει αυτό το νέο έμβλημα», καταλήγει ο Gilles Vidal.

The post Ανανέωση για το σήμα της Renault (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Μοιράσου το...