Αγκίστρι: 5+1 παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στο νησάκι του Σαρωνικού

Το Αγκίστρι, το νησάκι του Σαρωνικού, αποτελεί πόλο έλξης για τους Αθηναίους -κυρίως τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα- που θέλουν να κάνουν τις βουτιές τους σε κάποιο νησί. Αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, το Αγκίστρι διαθέτει παραλίες που σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου. Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά του είναι πάντα έτοιμα να σας δροσίσουν. Αν και οι αμμουδερές παραλίες είναι ελάχιστες, έως και ανύπαρκτες, σίγουρα θα επισκεφθείτε το νησί ξανά για να κολυμπήσεις στα νερά του. Δεν είναι όμως μόνο οι βουτιές… δείτε και πως θα περάσετε 48 στο αυθεντικό νησί, μια ανάσα από την Αθήνα!

Και επειδή το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ψάχνουμε μια αφορμή για να φύγουμε από την πόλη, στο travelstyle.gr θα σας παρουσιάσουμε τις 6 καλύτερες παραλίες στο Αγκίστρι για να απολαύσετε τις βουτιές… χωρίς να χρειαστεί να πάτε πολύ μακριά!

Δείτε επίσης:  «Απογειώθηκαν» οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα

Σκάλα

Στη Σκάλα είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Απέχει μόλις 100μ. από το λιμάνι πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τα νερά της. Η θάλασσα είναι ρηχή και θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά ώστε να μη “πατώνετε”, και αυτός είναι ο λόγος που την κάνει ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

αγκίστρι σκαλα

Μεγαλοχώρι

Το Μεγαλοχώρι (ή Μύλος) είναι ωραία παραλία µε καταγάλανα νερά, βότσαλο και άµµο και είναι η πλησιέστερη στο λιμάνι.

αγκίστρι Μεγαλοχώρι

Χαλικιάδα

Παλιότερα ήταν αποκλειστικά παραλία γυμνιστών. Για να πάτε στη παραλία θα πρέπει να κατευθυνθείτε από τη Σκάλα προς τη Σκληρή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το μονοπάτι (με τα πόδια) σε μία διαδρομή μέσα στα πεύκα. Περίπου 600μ. παρακάτω θα βρεθείτε στο χείλος του μονοπατιού, όπου αν κοιτάξετε κάτω θα δείτε μια υπέροχη παραλία, σε ένα καταγάλανο κόλπο. Για να κατέβετε στη παραλία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη, ωστόσο όσοι κατέβετε, θα ανταμειφθείτε! Είναι ιδανική και για ψαροντούφεκο.

Δείτε επίσης:  Μαγική Ήπειρος – Το top 5 που πρέπει να ανακαλύψετε σε κάθε νομό της!
αγκιστρι χαλικιαδα

Δραγονέρα

Η Δραγονέρα είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Γύρω της εκτείνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ η αρμονία πεύκου-θάλασσας σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Η παραλία είναι με βότσαλο και έχει ξαπλώστρες όπως επίσης κ μία καντίνα στην οποία θα βρείτε από καφέ μέχρι σουβλάκια! Ανακαλύψτε τους μικροί κόλπους τους οποίους μπορείτε να τους μετατρέψετε σε “ιδιωτικούς”, περνώντας ολόκληρη τη μέρα στην “ατομική σας παραλία”.

Δραγονέρα

Για να πάτε στη Δραγονέρα, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή Μεγαλοχώρι-Λιμενάρια. Στο μέσο περίπου αυτής, θα δείτε μία ταμπέλα “Δραγονέρα” (δεξιά). Ο δρόμος διασχίζει πυκνό δάσος, ενώ τα πεύκα θα διαπιστώσετε ότι φτάνουν ένα βήμα πριν τη θάλασσα.

Απόνησος

Και αυτή η παραλία είναι μέσα στα πεύκα, ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα. Πρόκειται για μια παραλία, ιδανική για ηρεμία και ρομαντικούς περιπάτους, καθώς η τοποθεσία δίνει μία εξωτική εντύπωση στους επισκέπτες της. Εκεί θα βρείτε και ένα παραδοσιακό νησιώτικο ταβερνάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και ουζομεζέδες.

Δείτε επίσης:  3+1 ήσυχες παραλίες κοντά στην Αθήνα για χαλαρά μπάνια!
αγκιστρι απονησος

Μάριζα

Πρόκειται για μία βραχώδη παραλία, περίπου 300μ. από τα Λιμενάρια (μετά τη κεντρική πλατεία του χωριού, κάνετε αριστερά), πνιγμένη στα πεύκα. Τα νερά της είναι βαθιά επομένως είναι μιας καλής τάξης ευκαιρία για βουτιές και παιχνίδι.

μαριζα αγκιστρι

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Αγκίστρι: 5+1 παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στο νησάκι του Σαρωνικού appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...