Ήρθε η στιγμή να ξαναπάρουμε τα βουνά και να ξεκινήσουμε το… μανιταροκυνήγι!

 Έρχεται η ώρα να ξαναπάρουμε τα βουνά και να ξεκινήσουμε το μανιταροκυνήγι μας!

H ομάδα Μανιταροεξορμησεις ανακοινώνει ότι εγκαινιάζει τη φετινή μανιταροσεζόν με την 1η μανιταρογιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 02/10/2021 σε ένα από τα πιο ωραία χωριά της ορεινής Πελοποννήσου. Πρόκειται για την Αγία Βαρβάρα Νωνάκριδος, χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ξεροβούνα και είναι το μαστοροχώρι της Νωνάκριδος.

 Σε αυτό το ιδανικό ορμητήριο, το Σάββατο στις 2 Οκτωβρίου 2021 θα εξερευνήσουμε το παραμυθένιο δάσος και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των άγριων μανιταριών, με την καθοδήγηση των αγαπητών εκπαιδευτών της ομάδας! Η μανιταροεξόρμηση θα συμπεριλαμβάνει πικνίκ με μανιταρολαχταριστά πιάτα, γεμάτα άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα!

 Για εκείνους που θα θελήσουν να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα αυτόν τον παραμυθένιο τόπο και να απολαύσουν περισσότερο τη φύση στην καρδιά του δάσους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας διοργανώνουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ. τον 4ο περιπατητικό γύρο Αγίας Βαρβάρας Νωνάκριδος, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του χωριού.

Η μανιταρογιορτή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας «Η Αγία Βαρβάρα» και με στήριξη της ΔΗΚΕΠΑ.

Η συμμετοχή είναι:
15€ το άτομο για κάθε μέρα (ενήλικες)
(7,5€ για παιδιά κάτω των 12 ετών)

ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ 02/10/2021:

– συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού Αγίας Βαρβάρας στις 09.30 και αναχώρηση για αναζήτηση μανιταριών, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών
– εξόρμηση και η συλλογή άγριων μανιταριών μέχρι τις 13.00
– επιστροφή στην πλατεία του χωριού Αγία Βαρβάρα, όπου θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση άγριων μανιταριών
– πικνίκ με γευστικότατα μανιταρογεύματα, όπως κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και  τρούφα, καθώς και ομελέτα με άγρια μανιτάρια και τρούφα, συνοδεία κρασιού και σαλάτας
– σεμινάριο από τους έμπειρους εκπαιδευτές της ομάδας

Δείτε επίσης:  Προειδοποίηση κινδύνου για «κατά λάθος» χτύπημα σε πολιτικά αεροσκάφη λόγω του πολέμου

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στους εξής αριθμούς:
6976623657 ΒΙΚΤΟΡΙΑ
6944514451 ΝΙΚΟΣ

Η μεταφορά γίνεται με το όχημά σας, ενώ η πληρωμή πραγματοποιείται στο σημείο συνάντησης.
Χρειάζονται ένα καλάθι, ένα μαχαίρι, ένα πινελάκι για τον καθαρισμό των μανιταριών από το χώμα και τα φύλλα, και φυσικά καλή διάθεση!

4ος ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΙΣ 03/10/2021:

O Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας διοργανώνουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. τον 4ο περιπατητικό γύρο Αγίας Βαρβάρας Νωνάκριδος, διάρκειας 1 ώρας, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του χωριού. Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας στις 10 π.μ. Η διαδρομή είναι εύκολη, τα παπούτσια είναι υποχρεωτικά αθλητικά και η συνολική διαδρομή είναι 5.350 μέτρα. Ο Σύλλογος και η κοινότητα θα φροντίσουν για τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του περιπάτου.
 Οι ομάδες και οι παρέες (γκρουπάκια 15 ατόμων) θα ξεκινούν με χρονική διαφορά εκκίνησης για την αποφυγή συνωστισμού. Ο περίπατος θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να θαυμάσουμε τα όμορφα γραφικά σοκάκια του χωριού με τις πέτρινες βρύσες και τους τρεις ιερούς ναούς, εικόνες που γεμίζουν και ζεσταίνουν την καρδιά από την ομορφιά της φύσης! Πρόκειται για μια υπέροχη εμπειρία που κατά τη διάρκειά της θα αθληθείτε μέσα στη φύση, περιτριγυρισμένοι από πανέμορφες καταπράσινες εικόνες!
 Το γεγονός έχει τη στήριξη της ΔΗΚΕΠΑ.

Δείτε επίσης:  Πελοπόννησος: 3+1 πανέμορφα ορεινά χωριά για υπέροχα Σαββατοκύριακα!

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στους εξής αριθμούς:
6948824660 ΞΥΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
6945374141 ΓΙΟΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μανιταρογιορτή

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΟΓΩ COVID-19

Εξαιτίας της συγκυρίας με τον κορονοϊό που όλοι μας πλέον καλά γνωρίζουμε, θα παρακαλούσαμε όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν το αντίστοιχο τεστ (σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί) πριν από την πραγματοποίηση της εκδρομής. Η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ σημαντική, ώστε να απολαύσουμε τα μανιτάρια και τη φύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
***Υπάρχει η δυνατότητα carpooling ή ενοικίασης αυτοκινήτου με πολύ χαμηλό κόστος (ενημερώστε μας για να σας βοηθήσουμε).
****Όπως είναι φυσικό, οι τοποθεσίες ενδέχεται να αλλάξουν, αναλόγως των περιστάσεων (κλιματικές, καρποφορίες, έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού κ.τ.λ.), ενώ σε τέτοια περίπτωση η ενημέρωση θα προσπαθήσουμε να προηγείται της μίας εβδομάδας.
***** Φέρτε το δικό σας σερβίτσιο από το σπίτι! Πιατάκι και μαχαιροπιρουνοκουταλάκι, και ποτήρι άμα θέλετε! Η ομάδα ζητά τη στήριξη καθενός στην προσπάθειά της να ελαττώσει τη χρήση του πλαστικού που προκύπτει για τις ανάγκες του πικνίκ και να αποτρέψει τη διασπορά του κορονοϊού!
Με την καθοδήγηση και τις γνώσεις που προσφέρουν οι εκπαιδευτές της ομάδας, δημιουργούμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον γνώσης και διάδοσης της μανιταροφιλίας, μέσα στο οποίο μαθαίνουμε να εξασφαλίζουμε τα πολύτιμα άγρια μανιτάρια της ελληνικής υπαίθρου, πάντα με σεβασμό και αρμονία με την εποχικότητα, την αειφορία και την ασφάλεια του ανθρώπου και της φύσης.

Δείτε επίσης:  Tórshavn: Η μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης – Ένα πολύχρωμο “κουκλόσπιτο” με “πράσινες” στέγες!

Όλες οι εξορμήσεις περιλαμβάνουν:
-Τα αγαπημένα μας σεμινάρια αναγνώρισης και συλλογής, από τους έμπειρους εκπαιδευτές της ομάδας μας.
-Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον κόσμο των άγριων μανιταριών και της τρούφας.
-Yπαίθριο περίπατο σε πανέμορφα δάση και τοποθεσίες της ελληνικής υπαίθρου, σε απόσταση περίπου 2-3 ωρών από την Αθήνα.
-Πικνίκ με κριθαρότο/ριζότο άγριων μανιταριών και ομελέτα με φρέσκια άγρια τρούφα.
-Στιγμές αναψυχής και επανασύνδεσης με τη φύση και τον εαυτό μας.
-Παρουσίαση μαγειρικής πρότασης ενός συγκεκριμένου υλικού, από τον σεφ της ομάδας.
-Νέες εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα, ανθρώπους, γεύσεις, ικανότητες, γνώσεις και μονοπάτια!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

  • Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (ορειβατικά μποτάκια, αθλητικά)
  • Ψάθινο καλάθι για τα μανιτάρια, πινέλο και μαχαίρι
  • Βιβλίο-οδηγός αναγνώρισης μανιταριών (προαιρετικά)
  • Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες
  • Παγούρι νερό
  • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή και την εξόρμηση, όπως παντελόνι με τσέπες, φόρμα, κολάν, ζακέτα, fleece, γιλέκο, dry-fit ρούχα, ισοθερμικά, αδιάβροχο μπουφάν, γάντια, σκούφο, γκέτες κ.λπ. (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν από την εκδρομή)
  • Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα
  • Μια αλλαξιά ρούχα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια σε περίπτωση που βραχούν
  • Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
  • Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, μικρή πετσέτα
  • Χαρτομάντιλα
  • Φωτογραφική μηχανή
  • Όρεξη για περπάτημα και ψάξιμο και καλή διάθεση!

Μάθετε περισσότερα εδώ και εδώ

The post Ήρθε η στιγμή να ξαναπάρουμε τα βουνά και να ξεκινήσουμε το… μανιταροκυνήγι! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...