Η ιδανική εκδρομή για μπάνιο για να παίρνετε ιδέες! Μια όαση με χρυσή αμμουδιά, διάφανα νερά και μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα!

Η Αττική είναι όλο εκπλήξεις! Το Σαββατοκύριακο που έρχεται αλλά και κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, αυτές οι εκπλήξεις κάνουν τη διαφορά! Για όσους επιθυμούν μια μικρή εκδρομούλα στην παραλία ή και μπάνιο, σας έχουμε την καλύτερη ιδέα!

Μια μαγική παραλία που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η Ερωτοσπηλιά που ουσιαστικά είναι ένας μικρός κόλπος.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία και από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων ενώ είναι επίσης γνωστή ως “Το λιμανάκι των ερωτευμένων” καθώς έχει τη φήμη ως η πιο ερωτική παραλία της Αττικής!

Ερωτοσπηλιά Πόρτο Ράφτη

Ο μικρός κόλπος είναι καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια και έχει άμμο, σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες του, σπηλιές και διάφανα νερά.

1+1: Παραλίες σκέτη μαγεία στην Χαλκιδική – εντελώς διαφορετικές (φωτο & video)

Η ξύλινη καντίνα της παραλίας προσφέρει ροφήματα και πρόχειρα γεύματα. Η Ερωτοσπηλιά είναι τόσο δημοφιλής που τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν απροσπέλαστη γι’αυτό και είναι προτιμότερη η επίσκεψη στην αρχή του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.

Απολαύστε την μαγευτική παραλία στο βίντεο:

Οι επιλογές βέβαια σε παραλίες στην Αττική δύσκολα να εξαντληθούν!

Εδώ έχουμε μια λίστα με 9 ακόμη προτάσεις για κάθε γούστο και διάθεση!

Σχινιάς

Ο Σχινιάς ή Σχοινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους, του οποίου τα δέντρα φθάνουν έως τα καταγάλανα νερά της.

Δείτε επίσης:  Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον νεαρότερο πλανήτη του γαλαξία μας

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 43 χλμ., 40 λεπτά με το αυτοκίνητο

Σχινιάς

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Μία παραλία με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, κατάλληλη και αρκετά καθαρή.  Οι αθλητικοί τύποι μπορούν να παίξουν ρακέτες ή μπάσκετ στα διπλανά γήπεδα. Αν πάλι ψάχνετε για αξιοθέατα, θα βρείτε τα πολλά αρχαία που έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 52,1 χλμ., 1 ώρα με το αυτοκίνητο

Λεγραινά

Ή ΚΑΠΕ ή κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 62,7 χλμ., 1 ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο

Παραλίες Αττικής: Λεγραινά

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια έχουν καθαρά νερά και είναι κατάλληλα για μπάνιο. Σαν παραλία δεν είναι οργανωμένη. Εδώ δεν θα βρείτε άμμο, αλλά μόνο βράχια και πολλοί Αθηναίοι τα προτιμούν γιατί είναι κοντά. Στο τέλος, μπορείτε να πάτε και για υδροθεραπεία στη μυθική λίμνη της Βουλιαγμένης.

Δείτε επίσης:  Το 4 αστέρων πέτρινο αρχοντικό στο Λεωνίδιο Αρκαδίας με βαθμολογία 9,5 και τιμή μόλις €59! Από τον Τάσο Δούση

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, 20,7 χλμ., 30 λεπτά με το αμάξι

Λιμανάκια Βουλιαγμενης

Ψάθα

Η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών. Όσοι τολμηροί αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της θα την λατρέψουν. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα

nfo: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, 66 χλμ., 1 ώρα και 29 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Ψάθα Αττική

Μυλοκοπή 

Η διπλή παραλία της Μυλοκοπής, αποτελεί προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή. Χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 98,8 χλμ., 1 ώρα και 36 λεπτά με το αυτοκίνητο

Αλθέα (Σκαλάκια)

Η παραλία Σκαλάκια (γνωστή ως Αλθέα) είναι η πιο κοντινή μυστική παραλία της Αττικής. Ο γραφικός κολπίσκος της Αλθέας αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο τέλος της σκάλας που οδηγεί σε αυτόν και θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο: από τα βράχια που τον περιτριγυρίζουν μέχρι την την αμμώδη ακτή και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 33,5 χλμ., 39 λεπτά με το αυτοκίνητο

Δείτε επίσης:  Skyscanner – Απίθανη προσφορά: Aπευθείας πτήση από Αθήνα για Λάρνακα τον Αύγουστο μόλις με €68 με επιστροφή!

Πασαλιμάνι

Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής, το Πασαλιμάνι, βρίσκεται κρυμμένο σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον κεντρικό δρόμο. Η παραλία είναι γνωστή μόνο στους ανθρώπους που έχουν σπίτια στον οικισμό Πασά Σουνίου (από όπου έχει πάρει και την ονομασία της) και, έτσι, εδώ θα αποφύγετε το συνωστισμό του Σαββατοκύριακου.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 78,7 χλμ., 1 ώρα και 8 λεπτά με το αυτοκίνητο

Καβούρι

Η παραλία Καβούρι, είναι μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας που μπορείτε να λιαστείτε ελεύθερα! Αρκετοί είναι η Αθηναίοι που την προτιμούν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους και όχι μόνο. Είτε προτιμάτε το χαλίκι στην παραλία είτε την άμμου, η χερσόνησος «Καβούρι» μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 10 χλμ., 15 λεπτά με το αυτοκίνητο

Καβούρι Αττική

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

The post Η ιδανική εκδρομή για μπάνιο για να παίρνετε ιδέες! Μια όαση με χρυσή αμμουδιά, διάφανα νερά και μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...