Το τζάκετ του Μπαζ Όλντριν πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,7 εκατομμύρια δολάρια!

Ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος δημοπράτησε το σακάκι και ένα σωρό άλλα διαστημικά αναμνηστικά του Όλντριν, αναφέρει ότι το σακάκι του με επικάλυψη τεφλόν είναι το πιο πολύτιμο αμερικανικό αντικείμενο που «πέταξε» στο διάστημα

Το μπουφάν του Μπαζ Όλντριν, από την ιστορική αποστολή του Apollo 11 στο φεγγάρι, μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία και σημείωσε ρεκόρ για τα αμερικανικά αναμνηστικά διαστημικών πτήσεων.

Το ιστορικό κομμάτι του εξοπλισμού πτήσης, το οποίο ο Όλντριν φορούσε στην αποστολή της NASA το 1969 στο φεγγάρι, πωλήθηκε σε αγοραστή έναντι 2.772.500 δολαρίων.

Ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος δημοπράτησε το σακάκι και ένα σωρό άλλα διαστημικά αναμνηστικά του Όλντριν, αναφέρει ότι το σακάκι του με επικάλυψη τεφλόν είναι το πιο πολύτιμο αμερικανικό αντικείμενο που «πέταξε» στο διάστημα.

Δείτε επίσης:  Γιάννης Μαστρογεωργίου από τους Δελφούς: Οι κατακλυσμιαίες αλλαγές στον πλανήτη «ζητούν» να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης του μέλλοντος

Το τζάκετ του Μπαζ Όλντριν

Ο Μπαζ δεν φορούσε το μπουφάν όταν περπατούσε στην επιφάνεια του φεγγαριού, φορούσε τη διαστημική του στολή για αυτό το μέρος της αποστολής, αλλά στην πραγματικότητα πέρασε περισσότερο χρόνο με το μπουφάν από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11.

Όπως μπορείτε να δείτε, το λευκό σακάκι φέρει την ετικέτα με το όνομά του -το μικρό του όνομα είναι Edwin- πάνω από το έμβλημα της αποστολής Apollo 11 και υπάρχει μια αμερικανική σημαία στον αριστερό ώμο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...