Φιλιππίνες: 4 νεκροί και 60 τραυματίες από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε σήμερα τις βόρειες Φιλιππίνες είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 60, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπένχαμιν Άβαλος.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Μπενγκέτ, ένας στην επαρχία Άμπρα και ένας σε άλλη επαρχία, κατά τον νεότερο απολογισμό.

Ο σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε στις 08:43 (τοπική ώρα· 03:43 ώρα Ελλάδας) σε μικρό εστιακό βάθος, δέκα χιλιομέτρων, στην ορεινή επαρχία Άμπρα της μεγαλύτερης νήσου των Φιλιππίνων, της Λουζόν. Ήταν ο ισχυρότερος που έχει πλήξει το αρχιπέλαγος εδώ και αρκετά χρόνια.

Το αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου ο Εγκέλαδος έχει συχνή δραστηριότητα. 

Δείτε επίσης:  Χιλή: Ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών

Η υπηρεσία σεισμολογίας των Φιλιππίνων περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος έδωσε εντολή να εκκινήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να αποσταλεί άμεσα βοήθεια στην Άμπρα. Ο ίδιος θα μεταβεί αεροπορικώς στην πληγείσα περιοχή εντός της ημέρας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...