Ιταλία: Το «πράσινο πάσο» αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα από σήμερα

Η κυβέρνηση Ντράγκι επεκτείνει την χρήση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, αποφασίσθηκε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η χρήση του «πράσινου πάσου» θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο σε τρένα, πούλμαν και αεροπλάνα, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

Μόνη εναλλακτική, για το προσωπικό των σχολείων που δεν θα έχει πάσο, θα είναι η δυνατότητα να επιδεικνύει διαγνωστικό τεστ, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δυο ημέρες. Διαφορετικά, μετά την πάροδο πέντε ημερών, καθηγητές και υπάλληλοι θα μπορούν να τίθενται σε διαθεσιμότητα, χωρίς την καταβολή του μισθού.

Δείτε επίσης:  Το ιστορικό χωριό της Ευρυτανίας μέσα στο ελατόδασος με τα παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, η χρήση του πράσινου πάσου είναι υποχρεωτική για διδάσκοντες και καθηγητές. Τα διαγνωστικά τεστ, στο εξής, θα κοστίζουν 8 ευρώ για τα παιδιά και εφήβους και 15 για τους ενήλικες.

Το green pass δεν θα είναι αναγκαίο, πάντως, όταν οι μετακινήσεις με τρένα ή πούλμαν θα πραγματοποιούνται εντός της ίδιας περιφέρειας.

Παράλληλα, από σήμερα, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της εφαρμογής του «πάσου του εμβολιασμένου». Θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων, όπως και για να εισέρχεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πολιτισμού και να επισκέπτεται τους συγγενείς του σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Δείτε επίσης:  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Ιταλία: Το «πράσινο πάσο» αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα από σήμερα appeared first on Travelstyle.

Source
Μοιράσου το...