Αλυκές Δροσιάς: Μια ονειρική αμμώδης παραλία μια ώρα από την Αθήνα

Τι καλύτερο από μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα; Δεν είναι απαραίτητο να…”ξενιτευτείτε” για να βρείτε μια καθαρή και όμορφη παραλία και να απολαύσετε το μπάνιο σας, αφού τόσο στην Αττική όσο και σε κοντινές περιοχές μπορείτε να βρείτε κρυμμένα διαμαντάκια με κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακό περιβάλλον. Το travelstyle σας προτείνει να επισκεφτείτε τις Αλυκές Δροσιάς, μια μεγάλη αμμώδη παραλία μόλις μια ώρα από την πρωτεύουσα και ιδιαίτερα δημοφιλή στους Αθηναίους, οι οποίοι πολλά Σαββατοκύριακα την επιλέγουν για τις βουτιές τους!

Αλυκές Δροσιάς

Πού βρίσκεται η παραλία Αλυκές

Η παραλία Αλυκές βρίσκεται μόλις 2 χλμ από τον οικισμό της Δροσιάς, μόλις 7 χλμ από τη Χαλκίδα και 70 χλμ από την Αθήνα. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή παραλία που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ντουζιέρες και ομπρέλες. Είναι γνωστή κι ως “Ιππόκαμπος” από το πρώτο κι ομώνυμο beach bar που άνοιξε πριν από χρόνια στην περιοχή και λειτουργεί ακόμα. Ακριβώς απέναντι από την παραλία υπάρχουν beach bars αλλά και επιλογές σε φαγητό, ψάρι ή κρέας, οπότε θα συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια all day εμπειρία!

Δείτε επίσης:  Ύδρα: 4+1 λόγοι γιατί το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού είναι μαγικό και τον χειμώνα!
Αλυκές

Είναι μια πολυσύχναστη παραλία ωστόσο λόγω της έκτασής της δε δίνει την αίσθηση της γεμάτης, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία είναι τόσο όμορφη που μόλις την πρωτοαντικρίσετε θα δυσκολευτείτε ότι βρίσκεται τόσο κοντά στη Χαλκίδα και στην Αθήνα, αφού τα σμαραγδένια της νερά σε συνδυασμό με την απαλή, ψιλή άμμο δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Διαβάστε επίσης Αλμυροπόταμος Εύβοιας: Ένα παραθαλάσσιο χωριό για να απολαύσετε στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας

Αλυκές από ψηλά
Η αμμουδιά Αλυκές από ψηλά

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αφού λόγω των ρηχών νερών της, θεωρείται απολύτως ασφαλής. Εκτός από beach bar, στην παραλία θα βρείτε μαγαζιά, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία.

Δείτε επίσης:  Φονέας: Η παραλία στη Μεσσηνιακή Μάνη με τον μεγάλο βράχο, τη φυσική σκιά τα κρυστάλλινα νερά!
ξαπλώστρες Αλυκές

Οι Αλυκές κοντά στο ψαροχώρι της Δροσιάς είναι η ιδανική πρόταση για μπάνιο κοντά στην πρωτεύουσα, ειδικά για όσους έχουν εξαντλήσει τις επιλογές Αττικής και θέλουν να επισκεφτούν κάτι κοντινό μα όμορφο. Οι Αλυκές δεν είναι κατάλληλες μόνο για μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο, αλλά για για ένα ήρεμο 3ήμερο ή και πολυήμερες διακοπές. Εσείς δεν έχετε παρά να την ανακαλύψετε!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εξωτική παραλία Αλυκές:

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Δείτε επίσης:  Νέος δακτύλιος: Σε ισχύ από 25 Οκτωβρίου – Ποιες θα είναι οι αλλαγές

The post Αλυκές Δροσιάς: Μια ονειρική αμμώδης παραλία μια ώρα από την Αθήνα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...