Πώς επιλέγω το κατάλληλο κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για τον σκύλο μου

Τα κατοικίδια μας αποτελούν μέλη της οικογενείας μας. Μας προσφέρουν τη συντροφιά και την αγάπη τους σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Ως μέλη της οικογενείας, φυσικά ταξιδεύουν μαζί μας στις διακοπές, τις βόλτες, αλλά και σε ειδικές περιστάσεις όπως, ας πούμε, η προγραμματισμένη ή μη επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Όπως φροντίζουμε όμως για την ασφάλεια των υπολοίπων μελών της οικογενείας μας, με την πρόσδεση με τη ζώνη ασφαλείας και τους αερόσακους, οφείλουμε να προστατεύουμε και τη ζωή των κατοικίδιων μας.

Βασικοί όροι μετακίνησης κατοικίδιων

Όπως και με τα παιδιά, δεν θα πρέπει να ταΐζουμε τα κατοικίδια λίγες ώρες πριν το ταξίδι και θα πρέπει να έχουμε μαζί μας μπόλικο νερό. Επίσης, ανά διαστήματα θα πρέπει να κάνουμε στάσεις για να βγαίνουν από το όχημα και να ξεμουδιάσουν.

Δείτε επίσης:  Ελλάδα και Βρετανία ξεκινούν επίσημες συνομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σημαντικό είναι επίσης να μην επιτρέπουμε στο κατοικίδιο να βγάζει το κεφάλι έξω από το παράθυρο, μιας και η σκόνη και τα καυσαέρια ενδέχεται να του προκαλέσουν προβλήματα. Θα πρέπει επίσης να κλειδώνουμε τις παιδικές ασφάλειες για την αποφυγή ανοίγματος των θυρών. Βασικός όρος είναι η ανάγκη τους για δροσιά, οπότε η ανάβουμε τον κλιματισμό ή αφήνουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα και δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για σκύλους

 

Εικονογράφηση με www.antallaktikaexartimata.gr

Τρόποι πρόσδεσης των κατοικίδιων

Στο εμπόριο, υπάρχουν διάφορα είδη μηχανισμών και αξεσουάρ για την πρόσδεση και διασφάλιση των κατοικίδιων μέσα στο όχημα. Οι συνηθέστεροι σε χρήση είναι οι εξής τρεις:

  1. Αγκράφα. Με τη χρήση ενός σαμαριού κατοικίδιων και το πέρασμα της ζώνης ασφαλείας μέσα από το λουρί, το κατοικίδιο ασφαλίζεται με την αγκράφα του αυτοκινήτου.
  2. Ζώνη ασφαλείας κατοικίδιων. Πρόκειται για ένα ειδικό αξεσουάρ, το οποίο πιάνει στο κολάρο του κατοικίδιου και κλειδώνει είτε στην ασφάλεια της ζώνης ασφαλείας του οχήματος, είτε στη βάση για το παιδικό κάθισμα.
  3. Κλουβιά μεταφοράς. Τα μικρότερα σε μέγεθος κατοικίδια, μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια, στο εσωτερικό, δεμένων με τις ζώνες ασφαλείας κλουβιών μεταφοράς. Πρόκειται για μια ασφαλή και ιδιαίτερα βολική.
Δείτε επίσης:  Αυτός είναι ο χάρτης των ανεμβολίαστων σε όλη την Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για κατοικίδια. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι απολύτως απαραίτητο, τόσο για την καθαριότητα του οχήματος, όσο και για την υγιεινή των κατοικίδιων, ενώ θα σας προστατέψει και από οποιοδήποτε «ατύχημα» μπορεί να συμβεί στο μικρό σας φίλο.

 

Πώς επιλέγω το κατάλληλο κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για τον σκύλο μου

Το βασικότερο όλων είναι να επιλέξετε κάποιο κάλυμμα από αδιάβροχο υλικό. Είπαμε «ατυχήματα» συμβαίνουν. Δεύτερον, θα πρέπει να επιλέξετε τα υλικά κατασκευής του να είναι ποιοτικά για να παρέχουν τόσο άνεση, όσο και αντοχή. Η βέλτιστη λύση θα ήταν κάποιο κάλυμμα με υψηλά πλευρικά προστατευτικά (π.χ. τύπου αιώρας). Το πιο σημαντικό μέρος όμως της επιλογής σας θα πρέπει να είναι το μέγεθος που αντιστοιχεί στο μέγεθος του σκύλου ή οποιουδήποτε άλλου κατοικίδιου. Δεν θα πρέπει να θυσιαστεί η άνεση του σκύλου για την εξοικονόμηση χρημάτων ή το ταίριασμα των χρωμάτων στο εσωτερικό της καμπίνας επιβατών.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός - Γαλιατσάτος: Μήπως συμβαίνει κάτι στη Σανγκάη που δεν μας λένε; Αυξάνονται τα κρούσματα

 

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email