Οι όμιλοι PSA και FCA συγχωνεύονται

Οι όμιλοι PSA και FCA επίσημη συμφωνία συγχώνευσης

Δημιουργείτε ένας νέος ενοποιημένος όμιλος με της δυο εταιρείες να συμμετέχουν από κοινού. Η συγχώνευση δυο κολοσσών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η γαλλική Peugeot, Citroen αφού εξαγόρασε την γερμανική Opel τώρα θα συμμετέχει σε έναν ακόμη μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό κολοσσό μαζί με την Ιταλική Fiat.

Από την πλευρά της PSA συμμετέχουν: Peugeot, Citroen, DS, Opel/Vauxhall και η εταιρεία χρονομίσθωσης Free2Move Lease

Το σχέδιο συγχώνευσης προβλέπει την αρχική κατοχή του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί από την ενοποίηση των μετόχων των PSA και FCA και σε στόχο τετραετίας αυτό το ποσοστό να αυξηθεί στο 80%. Απότερος σκοπός και τον δυο γιγάντων της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η περικοπή δαπανών γύρω στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς όμως να κλείσουν κάποια εργοστάσια.

Δείτε επίσης:  Νέο Αudi RS3: Με κομμένη την ανάσα!

Από την πλευρά της Ιταλικής FCA συμμετέχουν: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Ram, SRT.

Τι λένε οι ισολογισμοί των δυο εταιρειών FCA και PSA

Οι ισολογισμοί για το 2018 έδειξαν ότι η η συγχώνευση θα αναδείξει τα ενοποιημένα έσοδα σε 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ τον οποίον τα κέρδη θα είναι περίπου 11 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων των δυο ομίλων περίπου 8,7 εκ. αυτοκίνητα.

Ο νέος όμιλος θα διοικείτε από ένα 11μελές διοικητικό συμβούλιο, όπου θα συμμετέχουν πέντε μέλη από την FCA και πέντε μάνατζερ από την PSA. Την θέση του διευθύνοντα σύμβολο θα την αναλάβει ο Carlos Tavares, αυτήν την στιγμή επικεφαλής του ομίλου PSA Groupe για τα πρώτα 5 χρόνια και ο σημερινός πρόεδρος της FCA John Elkann θα είναι ο πρόεδρος του νέου υπερομίλου.

Δείτε επίσης:  Mερακλής Άγιος Βασίλης αφήνει το έλκηθρο για μία θεϊκή Lancia Stratos (+video)

Περισσότερα για την συγχώνευση εδώ και εδώ

 

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email