Ηλεκτροκίνητη νταλίκα 2000 άλογα

Nikola One Ηλεκτρικό φορτηγό

H αμερικανική εταιρεία Nikola Motors, με έδρα στο Michigan, κατασκεύασε έναν ηλεκτροκίνητο τράκτορα, ο οποίος έχει εξαιρετικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Με 3 ηλεκτροκινητήρες συνολικά από έναν για κάθε άξονα το τριαξονικό φορτηγό έχει στην μηχανή του συνολικά 2.000 άλογα και 5.016 Nm.

ταμπλό ηλεκτροκίνητης νταλίκας nikola one

Η τροφοδοσία του τριαξονικού δεν θα υποστηρίζεται από μπαταρίες αλλά από έναν ειδικό αεριοστρόβιλος ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο φυσικό αέριο. Η εταιρεία παράλληλα με την κατασκευή φορτηγών που δεν χρησιμοποιούν το κλασσικό πετρέλαιο έχει προγραμματίσει την δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου ειδικών πρατηρίων στις ΗΠΑ ώστε να φουλάρει όπου και αν βρίσκεται.

Όσο και καλό να είναι το φορτηγό αν δεν έχει δίκτυο υποστήριξης πρατηρίων δεν μπορεί να λειτουργήσει, και να πουλήσει φυσικά.

Δείτε επίσης:  Η Mercedes αλλάζει (και) τη λογική των πωλήσεων της

Εκτός από το τεράστιο συνδυαστικό κινητήρα με τα 2.000 άλογα το νέο φορτηγό θα κάνει 0-100 σε 30 δευτερόλεπτα, θα έχει αυτονομία περίπου 2.000 χιλιόμετρα και θα καταναλώνει 15 λίτρα φυσικού αερίου στα 100 χιλιόμετρα.

Η εταιρεία προσφέρει ακόμη ένα δέλεαρ στους υποψήφιους αγοραστές ως early birds option το οποίο λέει ότι οι πρώτοι 5.000 ενδιαφερόμενοι, που θα αγοράσουν την νταλίκα Nikola One, πληρώνοντας 1.500 δολάρια ως down payment  θα λάβουν δωρεάν καύσιμα (φυσικό αέριο) για τα πρώτα 1.500.000 χιλιόμετρα. Η τιμή της νταλίκας Nikola One θα ξεκινά από τα 375.000 δολάρια στης ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παραγωγής των φορτηγών όμως άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα συμβεί στην διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Δείτε επίσης:  Επίδομα καυσίμων: Με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ οι αιτήσεις!

Αυτό το φορτηγό μπορεί άνετα να ταξινομηθεί ως ένα από τα μεγάλα ανδρικά gadgets τα οποία όμως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Μοιράσου το...