H Nimbus θέλει να φέρει νέα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση

Τι συμβαίνει όταν θέλετε την πρακτικότητα μιας μοτοσικλέτας, την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και τυχαίνει να είστε ταυτόχρονα ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον; Η Nimbus έχει την απάντηση…

Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στο Nimbus Halo. Αλλά περιμένετε, ξέρω τι σκέφτεστε: Δεν είναι μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Nimbus, τα οχήματά της ταξινομούνται ως ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι κλειστά, δεν απαιτείται άδεια κράνους αλλά και μοτοσικλέτας.

Το όχημα της Nimbus λειτουργεί επίσης με παρόμοιο τρόπο όπως ο αντίστοιχος ενός αυτοκινήτου – με πεντάλ φρένου και γκαζιού, όπως επίσης και τιμόνι. Τώρα, οχήματα όπως το Halo και το AKO trike είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν εικόνες ταινιών επιστημονικής φαντασίας στους δρόμους, ωστόσο, οχήματα όπως αυτά αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά στην κυκλοφορία.

Δείτε επίσης:  Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;

Χρησιμοποιώντας παρόμοιες διαστάσεις με εκείνες μιας μοτοσικλέτας, το Nimbus καταλαμβάνει αρκετά μικρότερο χώρο σε σχέση με τον αντίστοιχο ενός αυτοκινήτου.

Μην αφήσετε το μικρό μέγεθος του Halo να σας οδηγήσει να πιστέψετε ότι η ασφάλεια τέθηκε σε δεύτερο πλάνο. Κατηγορηματικά όχι. Το Nimbus Halo έχει κατασκευαστεί από ατσάλι και αλουμίνιο υψηλής αντοχής.

Διαθέτει ακόμη και τρεις αερόσακους καθώς και πλήθος αισθητήρων για την αποφυγή συγκρούσεων. Ίσως το πιο όμορφο χαρακτηριστικό του Nimbus Halo είναι ο τρόπος που παίρνει τις στροφές.

Παρά το γεγονός ότι είναι κλειστό όχημα, το Halo παίρνει αυτόματα κλίσεις στις στροφές όπως δηλαδή κάνει μια κανονική μοτοσικλέτα. Αυτό γίνεται χάρη στο σύστημα “Nimbus Balance”, μια τεχνολογία που εξασφαλίζει ότι το όχημα διατηρεί τη σταθερότητά του ανεξάρτητα από την ταχύτητα.

Δείτε επίσης:  Aπίστευτο θωρακισμένο με λαβές-ηλεκτροσόκ και δέρμα αλιγάτορα

Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει σε ένα άτομο που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε δύο τροχούς να χειρίζεται το Nimbus Halo σαν να είναι κανονικό αυτοκίνητο.

Το Halo διατίθεται στάνταρ με τρεις αερόσακους – έναν μπροστά και δύο τύπου κουρτίνας. Υιοθετεί επίσης και το Advanced Driver Assist System (ADAS) που παρέχει αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας, ABS και έλεγχο πρόσφυσης παρακαλώ. Όλα αυτά φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά για ένα όχημα του οποίου η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 80 km/h.

Η Nimbus έχει κάνει σοβαρή δουλειά για την εύκολη φόρτιση του Halo σε διάφορες μεγάλες πόλεις. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει υποδομές όπως ειδικές ζώνες Nimbus εξοπλισμένες με ταχυφορτιστές σε επιλεγμένες πόλεις. Εκτός από αυτό, το Nimbus Halo διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή που μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία όλη τη νύχτα μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας. Διατίθεται επίσης φορτιστής 7kW για περαιτέρω μείωση του χρόνου φόρτισης στις δύο ώρες.

Δείτε επίσης:  Προειδοποιούν για ελλείψεις σε βενζίνη και diesel…

Διαβάστε επίσης:
Το φανταστικό Nimbus e-Car από την Βραζιλία
Yamaha Tracer 900 GT: Διαθέσιμη με τα νέα χρώματα
Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

 

The post H Nimbus θέλει να φέρει νέα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση appeared first on NewsAuto.gr.

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email