Χορτάσαμε σανό

Τρελό weekend στη ΔΕΘ. Χορτάσαμε σανό. Ξανά

σανό στους ψηφοφόρους

Ας συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε! Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, με απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού, εκτός προγράμματος, με 340 δισ. χρέος, με 1,3 εκ. ανέργους, και 500 χιλ. μετανάστες στην Ε.Ε., και τα κόμματα εξουσίας στην ΔΕΘ μοίρασαν ξανά δισεκατομμύρια από τα λεφτόδεντρα νέας εσοδείας. Μετά από 10 χρόνια χρεοκοπίας οι πολιτικοί ηγέτες εξακολουθούν να διχάζουν τους πολίτες ενώ είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν και δεν έχουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε επίσης: Οι Έλληνες κάνουν cyber sex με τιμοκατάλογο στα κοινωνικά δίκτυα

Και αν το κρεσέντο παροχολογίας του Τσίπρα ήταν κάτι το σύνηθες και αναμενόμενο και δεν χρειάζεται άλλης αναφοράς γιατί το έργο τελειώνει, το αντίστοιχο κρεσέντο του Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο πολιτικό λόγο στην ΔΕΘ. Υποσχέθηκε 700 χιλ. νέες θέσεις εργασίας και ότι σε 10 χρόνια θα έχει αυξήσει το ΑΕΠ σωρευτικά 448 δις.

Τσίπρα δώσε σανό στους ψηφοφόρους

Ούτε καν ο Τσίπρας δεν έχει πουλήσει αντίστοιχο παραμύθι.

Και όλα αυτά χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ νέο φόρο και χωρίς να μειώσει ούτε ένα ευρώ τις κρατικές δαπάνες! Και χωρίς να υπάρχει ούτε ένας λόγος να υποσχεθεί το παραμικρό. Θα είναι έτσι και αλλιώς ο επόμενος πρωθυπουργός και αντί να βγει να πει αλήθειες υποσχέθηκε ανώδυνες λύσεις. Και όλοι οι κεντρώοι που τον υποστήριζαν ως μετριοπαθή μεταρρυθμιστή έκαναν αβαβά την παροχολογία, αναφερόμενοι ότι ψέλλισε δειλά δειλά πικρές αλήθειες.

Δείτε επίσης:  Σποράδες: Τα «μαργαριτάρια» του Βορείου Αιγαίου που χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες

Ποιες αλήθειας δεν θα πουν ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί;

Πολιτική ομιλία χωρίς να βάζει αριθμούς, περικοπές δαπανών, απολύσεις golden boys, οικονομίες κλίμακας, και κοστολογημένους στόχους, πάνω στο τραπέζι είναι παραμύθι. Οι πολίτες μετά από την εμπειρία Σαμαρά και Τσίπρα, θα έπρεπε να ξέρουμε ότι πολιτικός που υπόσχεται τα πάντα χωρίς να μειώσει έστω ένα ευρώ το κράτος μας δουλεύει όπως οι προηγούμενοι.

Διάβασε επίσης: Cyber Sex: Γιατί οι Έλληνες το λατρεύουν;

Ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ υποσχέθηκε 700 χιλ. νέες θέσεις εργασίας και 4% ανάπτυξη για 10 χρόνια! Δηλαδή το ΑΕΠ από 184 δισ. φέτος, σε 10χρονια θα έχει ανέβει στα 272 δις! (Αν και γνωρίζει ότι καμία οικονομία παγκοσμίως δεν είχε συνεχόμενη ανάπτυξη με μ.ο. 4% για δέκα συνεχόμενα χρόνια).

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Επιστροφή στην κανονικότητα - Ανοίγει ξανά η αυλαία στο Broadway έπειτα από διακοπή 18 μηνών

Μητσοτάκη δώσε περισσότερο σανό στους βολεμένους

Μόνο από την αύξηση του ΑΕΠ που υποσχέθηκε, η οικονομία θα πάρει +448 δισ. σωρευτικά για 10 χρόνια. Πάρε κόσμε! Πώς; Πώς θα το πετύχει; Λέει θα μειώσει την φορολογία. Πολύ σωστά. Αλλά για να μειώσεις την φορολογία θα πρέπει να μειώσεις τις δαπάνες του προϋπολογισμού, το πελατειακό κράτος, τις τρελές συντάξεις σε 50ρηδες κλπ, να κάνεις απολύσεις των golden boys κλπ. Είπε κάτι από αυτά; Όχι. Το αντίθετο.

Έχει πει θα αυξήσει τις συντάξεις και ότι δεν θα κάνει απολύσεις. Ε τότε πώς θα το κάνει; Λέει θα ζητήσει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Μα αυτό το λένε όλοι! Εντάξει να υποθέσουμε ότι η τρόικα λέει «Κυριάκο, μεγάλε για εσένα το κάνουμε 2% αντί για 3,5% που ζητάμε από τον Τσίπρα γιατί είσαι τυπάς ωραίος», τι θα πάρουμε; Για 10 χρόνια και με το 4% ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης με υποχρέωση για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα θα δίναμε περίπου 80 δισ. ευρώ, ενώ με 2% θα δώσουμε 46 δισ. ευρώ. Θα γλυτώσουμε 34 δισ. ευρώ.

Δείτε επίσης:  Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αναλυτικά, πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

10 χρόνια η Ελλάδα χρεοκοπημένη

Μια χαρά. Αλλά ο Μητσοτάκης μας λέει ότι χωρίς να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού, χωρίς να βάλει ούτε ένα νέο φόρο, τα 34 δισ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν σε 10 χρόνια θα έχουν προσφέρει 448 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ σωρευτικά αυτά τα 10 χρόνια. Τι πολλαπλασιαστής είναι αυτός;
Και δεν απέφυγε ούτε αυτός το κλασικό φταίνε οι κακοί ξένοι οι δανειστές που «φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί αυτός διαμαρτύρεται ότι πνίγεται».

Η ιστορία συνεχίζεται, η πολιτική δεν αλλάζει, το παραμύθι δεν αλλάζει, αλλάζουν μόνο οι παραμυθάδες, συνηθίσαμε να ζούμε με ψέματα, να τσακωνόμαστε για το ποιος λέει τα καλύτερα ψέματα, και να κλείνουμε τα μάτια στα ψέματα των δικών μας, να τους δικαιολογούμε, να επιλέγουμε τα ψέματα των δικών μας αντί των άλλων. Κρίμα.

Η χρεοκοπία ήταν η ευκαιρία να ειπωθούν αλήθειες. Και εμείς συνεχίζουμε με ψέματα.

Πηγή

Μοιράσου το...