Χάντρες: Συλλογή για αρχάριους

Υλικά για κοσμήματα – Χάντρες

handres

Οι χάντρες είναι ένα βασικό υλικό δημιουργίας διάφορον κοσμημάτων τα οποίοι οι τεχνίτες κατασκευάζουν εδώ και αιώνες. Χρειάζεται φαντασία για να μπορείς να συνδυάσεις υλικά και να δημιουργήσεις ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα το οποίο να πωληθεί. Όταν μιλάμε για χάντρες αναφερόμαστε σε μια τεράστια γκάμα από πολύχρωμα στοιχεία και υλικά, διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη τα οποία συνδυάζονται και δημιουργούμε κοσμήματα.

Στην παρακάτω λίστα έχουμε περιλάβει τα πιο βασικά ως ενημέρωση για να ξέρεις από που να αρχίσεις.

Χάντρες για κομπολόι

Το Ελληνικό κομπολόι περιέχει μεταξύ 17 και 33 χάντρες με συνηθέστερα υλικά κατασκευής από κόκκαλο, κέρατο, κεχριμπάρι, ελεφαντόδοντο, ασήμι, γυαλί, ξύλο. Το ακριβότερο υλικό για την κατασκευή κομπολογιών είναι το κεχριμπάρι. Αν λόγω τύχης στο κεχριμπάρι έχει παγιδευτεί κάποιο έντομο η αξία του θα είναι μεγαλύτερη από χρυσάφι.

Δείτε επίσης:  Φιλαρέτη Κομνηνού: Αισθανόμουν τον Νίκο Σεργιανόπουλο να βουλιάζει και να ενδίδει στα πάθη του

Γυάλινες χάντρες
Υπάρχουν σε πολλά σχήματα, χρώματα, μεγέθη και βάρος ώστε να επιλέξεις της κατάλληλες για την περίσταση. Φυσικά οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την χρήση και το μέγεθος όμως είναι καλή επιλογή ως αρχή. Οι γυάλινες χάντρες είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή ειδικά για αρχάριους.

Μεταλλικές χάντρες
Χρησιμοποιούνται συνήθως ως “γεμίσμα” ανάμεσα σε άλλες χάντρες, με τα υλικά να ποικίλουν (ασήμι, χρυσός, μπρούντζινες κτλ). Πρακτικά δεν χαλάνε, δεν σπάνε και μπορείτε να της χρησιμοποιείτε για πάρα πολλά χρόνια.

Πλαστικές/ ακρυλικές χάντρες
Στην ζωή μας το πλαστικό κυριαρχεί παντού, έτσι είναι αυτονόητο να υπάρχει και στης χάντρες. Οι επιλογές είναι άπειρες σε χρώμα, σχήμα, τιμή και ποιότητα όμως συνήθως οι πλαστικές χάντρες δείχνουν “φτηνιάρικες”, οπότε είναι καλά να της διαλέξετε με προσοχή και να της χρησιμοποιείτε εκεί που πρέπει.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: Μιχαέλα Γιαπιτζάκη

Κεραμικές και πορσελάνινες χάντρες
Οι κεραμικές χάντρες τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας. Οι επιλογές είναι επίσης άπειρες σε χρώματα και σχέδια. Συνήθως είναι χειροποίητες και μπορείτε να της συνδυάσετε με άλλα οικολογικά υλικά για να φτιάξετε την δική σας προσωπική συλλογή.

Ξύλινες χάντρες
Οι ξύλινες χάντρες προσφέρουν την δυνατότητα βαφής ώστε να δώσετε έναν προσωπικό τόνο δημιουργίας. Θα της βρείτε σε διάφορα κολιέ και βραχιόλια τα οποία είναι πολύχρωμα και όμορφα και ειδικά το καλοκαίρι φοριούνται πολύ.

Από ημιπολύτιμους λίθους
Οι ημιπολύτιμες πέτρες είναι πολύ όμορφες. Συνήθως χρησιμοποιούνται τσιπς, νεφρίτης, αμέθυστος, αχάτης, χαλαζίας, κοράλλι κτλ. Η τιμή τους ποικίλη και χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να ξεχωρίζεις της πέτρες αλλά και για να της συνδυάζεις. Τόσο χρωματικά όσο και ενεργειακά. Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι η κρυσταλλοθεραπεία, και πως χρησιμοποιείτε για την ανακούφιση του σωματικού και ψυχολογικού πόνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης:  «Οδηγός» για τα 12 ζώδια: Χαρακτηριστικά, ημερομηνίες και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πολυμερικός πηλός για χάντρες
O πολυμερής πηλός (polymer clay) είναι ίσως το πιο αγαπημένο καλλιτεχνικό μέσο των καλλιτεχνών οι οποίοι με την χρήση του κατασκευάζουν μια τεράστια ποικιλία κοσμημάτων, γλυπτών, διακοσμητικών αντικειμένων, μωσαϊκών ζωγραφικών συνθέσεων κτλ.. Ο πολυμερής πηλός είναι εύπλαστο, συνθετικό υλικό το οποίο σκληραίνει μόνιμα στους 110-150 βαθμούς.

Ανάλογα με το τι θέλετε να φτιάξετε θα επιλέξετε και της κατάλληλες χάντρες, αν είναι κάτι για δώρο ή για προσωπική χρήση. Το μόνο που μπορεί να σας περιορίσει είναι η φαντασία και το κόστος. Όμως για όλα υπάρχουν λύσεις στο σαιτ emart.gr, αρκεί να της αναζητήσετε.

Μοιράσου το...