14 απροσδόκητα συμπτώματα που σημαίνουν ότι δεν κινείστε αρκετά!  

Η κίνηση και η άσκηση παίζουν καταλυτικό ρόλο στην υγεία  μας και βοηθούν τον οργανισμό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η έλλειψη της κινητικότητας επιφέρει προβλήματα, μπορεί να εμφανιστούν εκεί που δεν τα περιμένατε:

 

1. Έχετε δυσκοιλιότητα

Το έντερο λειτουργεί καλύτερα όταν κινείστε. Επίσης, οι  κοιλιακοί μύες και το διάφραγμα είναι επίσης το κλειδί για την καλή λειτουργία του εντέρου.   Η συνεχής άσκηση θα βοηθήσει την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου

2. Οι αρθρώσεις σας είναι δύσκαμπτες

Οι αρθρώσεις που πονάνε ή κινούνται με δυσκολία, μπορεί μερικές φορές να αποτελούν ένδειξη φλεγμονωδών καταστάσεων όπως αρθρίτιδα ή κάποια αυτοάνοση ασθένεια.  Μπορεί όμως να είναι ένδειξη ότι δεν τις χρησιμοποιείτε αρκετά.

3. Ξεμένετε από αναπνοές

Ακριβώς όπως οι δικέφαλοι ατονούν όταν δεν τους χρησιμοποιείτε, οι μύες που βοηθούν τους πνεύμονες να κινούνται με την αναπνοή, αναπνέετε χάνουν δύναμη εάν δεν τους ασκείτε τακτικά. Όσο λιγότερη δραστηριότητα κάνετε, τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύεστε να πάρετε ανάσα ακόμα και σε απλές καθημερινές σας εργασίες.

4. Έχετε κακή διάθεση

Η έλλειψη κίνησης και άσκησης, επηρεάζει πολλά περισσότερα από τη σωματική σας υγεία. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης.  Οι ασκήσεις όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι ή το τρέξιμο, θα ενισχύσουν τη διάθεσή σας και θα βελτιώσουν ακόμη και την αυτοεκτίμησή σας.

Δείτε επίσης:  Ειδικό δικαστήριο: Κατέθεσαν οι εισαγγελείς Ζαγοραιος – Παπαγεωργίου

5. Κούραση – ατονία

Νιώθετε αργοί, υποτονικοί και κουρασμένοι τις περισσότερες φορές; Η άσκηση βοηθά στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς. Εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας καθισμένοι, οι ιστοί δεν παίρνουν την ποσότητα καυσίμου που χρειάζονται για να σας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας.

6. Αργός μεταβολισμός

Τα άτομα με «γρήγορο» μεταβολισμό μπορεί να κινηθούν περισσότερο – ακόμα κι αν αυτή η κίνηση είναι κίνηση νευρικότητας. Όσο όμως πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε κάθε φορά που κινείστε.

7. Δυσκολίες στον ύπνο

Εάν έχετε κουραστεί να μετράτε προβατάκια κάθε βράδυ, τότε σηκωθείτε και κινηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν διατηρείτε μια κανονική ρουτίνα άσκησης, θα κοιμάστε πιο γρήγορα αλλά και πιο βαθιά και ο οργανισμός θα ξεκουραστεί, με αποτέλεσμα να νιώθετε πολύ πιο ανανεωμένοι την επόμενη ημέρα.

Δείτε επίσης:  10 καλά κρυμμένα μυστικά του Google Search

8. Ξεχνάτε πράγματα

Η τακτική άσκηση βοηθά στη λειτουργία του οργανισμού και πηγαίνει περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο. Και όσο πιο πολύ αίμα πηγαίνει, τόσο καλύτερα θα σκέφτεστε, θα θυμάστε και θα παίρνετε αποφάσεις.

9. Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση

Το να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας καθισμένοι και χωρίς καμία άσκηση, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι πιο πιθανό να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, έναν μεγάλο παράγοντα κινδύνου για καρδιακά προβλήματα, όπως στεφανιαία νόσο και καρδιακή προσβολή.

10. Έχετε προδιαβήτη

Όταν η σωματική δραστηριότητα είναι τακτικό μέρος της ζωής σας, το σώμα μπορεί ευκολότερα να ελέγχει την γλυκόζη στο αίμα. Τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας κρατούν εκτός της ζώνης κινδύνου διαβήτη τύπου 2.

11. Έχετε πόνους στην πλάτη

Όταν οι βασικοί μύες είναι αδύναμοι  δεν μπορούν να στηρίξουν την πλάτη σας με τον τρόπο που θα έπρεπε. Έτσι είναι πιο εύκολο να νιώσετε πόνους στην πλάτη κατά τη διάρκεια των καθημερινών κινήσεων.  Επιλέξτε πιλάτες, γιόγκα και άλλες ασκήσεις που χρησιμοποιούν τέντωμα γιατί είναι καλές για να χτίσετε μια πιο δυνατή πλάτη.

Δείτε επίσης:  Χωρίς προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από την Κεντρική Μακεδονία

12. Πάντα θέλετε να «τσιμπάτε» κάτι

Νομίζετε ότι θα έχετε περισσότερη πείνα με περισσότερο γυμναστική;  Συνήθως το αντίθετο ισχύει. Η αερόβια άσκηση όπως το ποδήλατο, το κολύμπι, το περπάτημα και το τρέξιμο μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την όρεξή σας επειδή αλλάζει τα επίπεδα ορισμένων «ορμονών πείνας» στο σώμα σας.

13. Αρρωσταίνετε πιο συχνά

Οι μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο χαμηλότερες είναι οι πιθανότητες να κρυώσετε κρύο ή να αρρωστήσετε από άλλα μικρόβια. Όταν κάνετε την άσκηση μια συνήθεια, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται.

14. Το δέρμα σας έχει χάσει τη λάμψη του

Εάν το δέρμα σας φαίνεται πιο θαμπό από το συνηθισμένο, μπορεί να φταίει η έλλειψη κίνησης. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια άσκηση ενισχύει την κυκλοφορία και το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο βοηθά το δέρμα σας να διατηρήσει αυτή τη νεανική λάμψη.

The post 14 απροσδόκητα συμπτώματα που σημαίνουν ότι δεν κινείστε αρκετά!   appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...