10 καλά κρυμμένα μυστικά του Google Search

Τα κρυμμένα μυστικά της Google Search

Η Google δεν είναι μια απλή μηχανή αναζήτησης που θα σου φέρει τα αποτελέσματα. Είναι μια μηχανή με 10 καλά κρυμμένα μυστικά. Από την στιγμή που εφεύρε το SEO (Google search engine optimization) δημιούργησε μια ολόκληρη βιομηχανία από εταιρείες και freelancer οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων.

Κατά καιρούς έχουν δει το φως διάφορα tricks που έχει το Google Search και η ίδια η Google τα δημιουργεί για επετειακές στιγμές ή για να αφιερώσει σε κάποιον. Για παράδειγμα την εβδομάδα πριν την προβολή του Star Wars μπορούσες να κάνεις το Google Search να μοιάζει με έναν πλανήτη και να σου βγάζει τα αποτελέσματα σε αφήγηση με αντίστοιχο κόνσεπτ. Εκτός από αυτά όμως η Google έχει και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία έχουν ως βάση την παιχνιδιάρικη διάθεση της εταιρείας. Ακολουθούν 10 από αυτά.

1. Flip A Coin: Έχετε μια διαφωνία με τον φίλο σου και δεν ξέρετε που να πάτε να φάτε. Αυτός θέλει ιταλικό, εσύ θες μεξικάνικο. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε, οπότε βάζετε τη Google να σας ρίξει το κέρμα, μιας κι εσείς δεν το κάνετε σωστά και λήγει η υπόθεση.

Δείτε επίσης:  «Γκρεμίζει» τείχη η αγωνία της Δύσης για ενεργειακό εφοδιασμό 

2. Askew: Πληκτρολογώντας αυτή τη λέξη στην αναζήτηση, θα δεις όλα τα αποτελέσματα να βγαίνουν με μία κλίση προς τ΄αριστερά.

3. Zerg Rush: Αυτό είναι το ντουέτο λέξεων που θα σου σπάσει τα νεύρα, αφού εμφανίζονται κάτι στρογγυλά πλαίσια που σου καταστρέφουν κάθε αποτέλεσμα στην αναζήτηση. Μάλιστα δεν μιλάμε για ένα παιχνίδισμα της μηχανής, αλλά παιχνίδι που θυμίζει pacman, αφού εσύ καλείσαι να πατάς αριστερό κλικ με σκοπό να φέρεις τις δικές σου δυνάμεις που θα κρατήσουν ζωντανές τις σελίδες. Εμείς το δοκιμάσαμε και πήγαμε μέχρι 400 στο σκορ που σημαίνει καμία σωσμένη σελίδα, αλλά υπάρχει ρεκόρ με 136 αποτελέσματα ζωντανά.

Δείτε επίσης:  Χιλή: Τα απολιθωμένα λείψανα ενός πτερόσαυρου ανακαλύφθηκαν στην έρημο Ατακάμα

4. Atari Breakout: Εδώ είναι η ώρα των μεγάλων παιχτών. Πατάς αυτό, πας στο Google Images και αρχίζεις να σπας τούβλα με τη γνωστή μπάλα που κάνει bouncing.

5. Google Pacman: Δεν χρειάζονται συστάσεις.

6. 6 Degrees of Kevin Bacon: Αλλιώς τι σκέφτηκε η Google για να τρολάρει τον ηθοποιό. Είναι το αμερικάνικο παιχνίδι που προσπαθείς να βρεις το στοιχείο που συνδέει κάθε ηθοποιό με τον Bacon μέσα σε 6 βήματα. Πατάς το όνομα του ηθοποιού που θες και σου βγάζει το αποτέλεσμα. Ο Brad Pitt είναι Bacon Number 1, ο Robert Downey Jr το 2 κτλ. Βγαίνει και με άλλους καλλιτέχνες όπως τραγουδιστές. Ο Kanye West είχε το 2, με τον Mos Def να είναι ο συνδετικός κρίκος. Όλα οδηγούν στον Bacon και στο μπέικον στις ΗΠΑ.

7. Google Gravity: Το γκουγκλάρεις, πατάς το κουμπί Νιώθω Τυχερός ή Feeling Lucky και βλέπεις να σκάνε από ψηλά

Δείτε επίσης:  «Πεθαίνει» το Instagram; - Είναι μια συζήτηση που γίνεται όλο και πιο έντονη

8. Google Looked Like: Πολύς ντόρος έχει γίνει για το νέο logo της Google. Εσύ όμως είσαι λάτρης των παλιών και θες να δεις πως ήταν η φάση σε μια χρονιά. Γκουγκλάρεις το Google In Year 1998 (ή όποιο άλλο θες) και θα κάνεις ένα flashback.

9. Do A Barrel Roll: Αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά. Το πατάς και βλέπεις τη σελίδα να γυρίζει, ενώ πέφτουν και διαστρικά πιστολίδια βγαλμένα από το Starfox 64.

10. Google Orbit: Αφού το πληκτρολογήσεις, πατάς πάλι το Feeling Lucky και βλέπεις τις λέξεις να κινούνται σαν τους πλανήτες, ανάλογα με το πως κουνάς το ποντίκι σου.

Ελπίζουμε να σας αρέσουν τα gadgets και να τα δοκιμάσετε στης καθημερινές αναζητήσεις σας στο Ίντερνετ.

Μοιράσου το...