Χωρίς τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ η Εθνική ομάδα στο Ομάν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην ομάδων

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δεν θα δώσει τελικά το «παρών» στο πρώτο σπουδαίο γεγονός της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην.

Χωρίς τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ έφτασε στο Ομάν η εθνική ομάδα βάδην, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ομάδων που θα γίνει αύριο και το Σάββατο (4-5 Μαρτίου) στο Μουσκάτ.

Ο έμπειρος πρωταθλητής, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τέσσερις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, αναγκάστηκε να επιστρέψει από την Ντόχα (ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού) στην Αθήνα, καθώς δεν καλύπτει τις απαιτήσεις εμβολιασμού που έχει θέσει σε ισχύ το Ομάν. Πιο συγκεκριμένα, τα πρωτόκολλα στην αραβική χώρα απαιτούν δύο δόσεις εμβολίων για να μπορεί να εισέλθει κάποιος, ενώ ο Παπαμιχαήλ έχει κάνει μία αναμνηστική δόση εμβολίου μετά από νόσηση, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Δείτε επίσης:  La Liga: Ασταμάτητος Μπενζεμά, περίπατο η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μαγιόρκα και στο +10! (vid+pics)

Η Ελλάδα θα μετάσχει με πέντε αθλήτριες στα 20χλμ. βάδην γυναικών, όπου έχει προϋποθέσεις να κυνηγήσει τη διάκριση. Επικεφαλής θα είναι η -όγδοη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο- Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ θα μετάσχουν ακόμη οι Κυριακή Φιλτισάκου, Όλγα Φιάσκα, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη. Για την κατάταξη των ομάδων, όπου θα συμμετάσχουν πέντε χώρες, υπολογίζονται οι τρεις καλύτερες αθλήτριες.

Ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει και στα 10χλμ. βάδην ανδρών Κ20, όπου θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Παπαστεργίου.

Πηγή

Μοιράσου το...