Χερσώνα: Βίντεο με τη στιγμή που μπαίνει ο ουκρανικός στρατός στην πόλη και αποθεώνεται

Ο ουκρανικός στρατός μπήκε τελικά στη Χερσώνα που ήταν υπό κατοχή επί οκτώ μήνες και όσοι πολίτες δεν απομακρύνθηκαν από το ρωσικό στρατό, αποθέωσαν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν εκατοντάδες πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους με ουκρανικές σημαίες, ενώ αγκαλιάζουν και σηκώνουν στον αέρα τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Μάλιστα, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωση της απευθύνθηκε προς Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στη Χερσώνα, καλώντας τους να παραδοθούν αμέσως. Παρόλα αυτά, απείλησε να «εξοντώσει» όποιον Ρώσο στρατιώτη προβάλει αντίσταση.

Δείτε επίσης:  Ο Ιωαννίδης λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

«Έχετε μόνο μία ευκαιρία να αποφύγετε τον θάνατο – να παραδοθείτε αμέσως», ανέφερε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Σημειώνεται, ότι οι διεθνείς αναλυτές είναι διχασμένοι για την υποχώρηση του ρωσικού στρατού από τη Χερσώνα, αφού ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έγινε για αναδιοργάνωση, ενώ άλλοι για να στηθεί «παγίδα θανάτου» στον ουκρανικό στρατό.

Πηγή

Μοιράσου το...