Χαστούκι εκ των έσω στον Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Σκληρή κριτική στη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί ο πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν εκτιμώντας πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην γειτονική χώρα , τόσο ο Ερντογάν θα κλιμακώνει την ακραία ρητορική εναντίον της Ελλάδας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η Τουρκία δεν θεωρείται πλέον αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

«Ο Ερντογάν χρειάζεται πάντα εξωτερικούς εχθρούς. Η Ελλάδα ταιριάζει απόλυτα ως υποψήφια. Οι περισσότεροι Τούρκοι πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μια μοναδική χώρα στον κόσμο, ότι όλοι προσπαθούν να της επιτεθούν. Και η Ελλάδα προσπαθεί πάντα να πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη,. Όταν πάμε στις εκλογές, θα δούμε αυτή τη ρητορική να γίνεται πιο έντονη.» σημείωσε.

Δείτε επίσης:  Αργίες: Πότε είναι το επόμενο τριήμερο του 2022

Όπως εξήγησε «οι δυτικές κυβερνήσεις, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι πολύ σημαντική στην περιοχή . Κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την Τουρκία ΝΑΤΟ. Αλλά από την άλλη πλευρά, βλέπουν επίσης ότι η Τουρκία δεν είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Γι’ αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σε μεγάλο βαθμό στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα Και βλέπουν ότι η Τουρκία μπορεί να είναι επιθετικός εταίρος του ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας. Έτσι, χτίζεται ένα νέο τείχος στο Αιγαίο ενάντια στις ανατολικές χώρες για την προστασία των δυτικών χωρών».

Σύμφωνα με τον Eργκιούν Μπαμπαχάν «το μεταναστευτικό και οι Σύροι είναι το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού χαρτιού. Και πάντα δουλεύει. Είδαμε την τελευταία φορά που 2 εκατομμύρια Σύροι κλόνισαν την πολιτική και οικονομική δομή της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για την Ευρώπη. Όλοι το γνωρίζουν λόγω του ρωσικού εμπάργκο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο Ερντογάν προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να εκβιάσει τις ευρωπαϊκές χώρες».

Source

Μοιράσου το...