Φον ντερ Λάιεν: Θα προτείνουμε (και) πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου, παράλληλα με μέτρα που περιλαμβάνουν υποχρεωτική μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και ανώτατο όριο στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός του φυσικού αερίου, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα η φον ντερ Λάιεν. 

«Θα προτείνουμε ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό φυσικό αέριο… Πρέπει να μειώσουμε τα έσοδα της Ρωσίας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν εκφράσει την επιφύλαξή τους σχετικά με τον περιορισμό των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου σε περίπτωση που αυτό τους κοστίσει σε προμήθειες που εξακολουθούν να λαμβάνουν από τη Μόσχα.

Δείτε επίσης:  Ολλανδία: Ξεκινά το εορταστικό lockdown - Άδειοι οι εμπορικοί δρόμοι

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε ότι θα διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό εάν επιβληθεί πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Ρωσίας, προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα «παγώσει» όπως η ουρά του λύκου σε ένα διάσημο ρωσικό παραμύθι. 

Πηγή

Μοιράσου το...