Το 2021 οι αναζητήσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, τη βοήθεια στους συνανθρώπους και την προστασία του πλανήτη βρέθηκαν στο Top 10 της Google

Σε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που περνά σίγουρα κατατάσσονται πολλές δύσκολες στιγμές. Η πανδημία έχει επηρεάσει κατά κόρον ολόκληρο τον πλανήτη με αποτέλεσμα να πατάμε μέχρι και σήμερα μια μόνιμη παύση σε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Και μιας και αναφέρθηκα σε… δεδομένα, τίποτα δεν ήταν και δεν είναι δεδομένο.

Αυτή η χρονιά μπορεί να μας παίδεψε, μας δίδαξε όμως πολλά.

Κάθε χρονιά που περνά παίρνει μαζί της σαν σίφουνας όλα όσα μας ταλαιπώρησαν, αφήνει όμως και ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη μας αφού αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο δυνατοί, τολμηροί και θαρραλέοι είμαστε.

Σε μια χρονιά λοιπόν που συνεχίζει να μας δοκιμάζει, ο κόσμος με τη βοήθεια του Internet έκανε τις αναζητήσεις του, αναζητήσεις που όμως δεν μοιάζουν με καμία προηγούμενης χρονιάς.
Στο επίσημο κανάλι του Google στο YouTube δημοσιεύθηκε ένα video το οποίο σίγουρα θα σε φέρει αντιμέτωπo με τον πιο εύθραυστο εαυτό σου. Μια από τις πιο συχνές αναζητήσεις σε πολλές χώρες ήταν το «πώς να θεραπευτώ» ενώ δεύτερη έρχεται η αναζήτηση «πώς να τιμήσω ένα πρόσωπο που έχασα». Καταλαβαίνεις πως οι καρδιές όλων μας ράγισαν περισσότερες φορές από ότι θα μπορούσαμε να αντέξουμε ωστόσο η δύναμη που κρύβεται μέσα μας είναι πολύ μεγάλη.

Δείτε επίσης:  “Για να πάμε στον Άρη πρέπει να γίνουμε… Νεάντερταλ”

Ακόμη μια δημοφιλής αναζήτηση ήταν για το αν θα έρθει επόμενο lockdown ενώ πολύ ψηλά βρίσκονται και οι αναζητήσεις με θέμα τη ψυχική υγεία και την αντιμετώπισή της.

Ένα ρητό λέει 10 φορές να πέσεις 11 να σηκωθείς και όπως φαίνεται στις αναζητήσεις του κόσμου ισχύει στο έπακρον. Αναζητήσεις όπως «πώς να επιστρέψω» και «πώς να είμαι ο εαυτός μου» κυρίευσαν τις μηχανές αναζήτησης.

Πρέπει να τονίσουμε πως αυτή η δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις μας ευαισθητοποίησε και αναζητήσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, τόσο για τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, όσο και την προστασία του πλανήτη ήταν στο Top 10.

Δείτε επίσης:  Ιστορική πρωτιά: Το ρόβερ Perseverance παρήγαγε οξυγόνο στον πλανήτη Άρη

Τέλος, δεν έλειψαν και οι αναζητήσεις με θέμα «πότε μπορώ να επισκεφτώ την οικογένειά μου» Υ.Γ: Σε όσους παλεύουν να θεραπευτούν, να ορθοποδήσουν, να… επιστρέψουν δυνατότεροι, σε όλους αυτούς στέλνουμε την αγάπη μας και μια μεγάλη αγκαλιά. Το παρακάτω video είναι αφιερωμένο σε όλους μας.

Διαβάστε ακόμα:

The Lost City: Η νέα κωμωδία με τη Sandra Bullock και τον Channing Tatum είναι όσο cringe και ξεκαρδιστική χρειάζεται

Το 2021 οι αναζητήσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, τη βοήθεια στους συνανθρώπους και την προστασία του πλανήτη βρέθηκαν στο Top 10 της Google

Πηγή: Savoirville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε επίσης:  Το αρχαιότερο DNA του πλανήτη στο «μικροσκόπιο» Έλληνα επιστήμονα!

Πηγή

Μοιράσου το...