Τα σχέδια της Nikola για ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα φορτηγά

Η Nikola έδωσε στη δημοσιότητα το πλάνο της για την προώθηση της παραγωγής των μοντέλων της Two και Tre, από το 2024 και το 2023 αντίστοιχα.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει πρώτα με μια ηλεκτρική έκδοση του φορτηγού Tre που θα έχει αυτονομία έως και 482 χιλιόμετρα.

Μετά την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου, η Nikola θα κυκλοφορήσει μια έκδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου του Tre που θα εμφανίζει αυτονομία έως και 804 χιλιόμετρα, δίνοντας έμφαση στις περιφερειακές και υπεραστικές μεταφορές. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα είναι το μεγαλύτερο φορτηγό, το Two FCEV που θα αφορά στην κατηγορία των φορτηγών μεγάλων αποστάσεων με αυτονομία 1.448 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης:  Διακοπές ΔΕΗ τέλος αν έχεις Ford F-150 Lightning

Η Nikola θα ξεκινήσει την κατασκευή πρωτοτύπων του Tre FCEV, ταυτόχρονα στην Αριζόνα και τη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσει με τις δοκιμές τις και τις διαδικασίες για την έγκριση τύπου έως το 2022. Τα σχέδια της εταιρείας μέχρι στιγμής, προβλέπουν την έναρξη της παραγωγής του φορτηγού Tre το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Οι δοκιμές των πρωτοτύπων για το Two FCEV θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2022, με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να αρχίσει το δεύτερο μισό του 2024. Τόσο το Nikola Tre όσο και το Nikola Two FCEV θα χρησιμοποιούν κοινές μονάδες ισχύος κυψελών καυσίμου και συστήματα αποθήκευσης υδρογόνου.

Δείτε επίσης:  F1 GP Ουγγαρίας: Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα (+video)

Διαβάστε ακόμα:
Στο χρηματιστήριο η Canoo
“Άκυρο” από GM στο Nikola Badger
Έτοιμη και με plan b η Nikola

 

The post Τα σχέδια της Nikola για ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα φορτηγά appeared first on NewsAuto.gr.

Μοιράσου το...