Τα μυστικά για ένα καλό γάμο από τον Πάπα Φραγκίσκο

Αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει ορισμένα οικογενειακά προβλήματα ο Πάπας Φραγκίσκος προσπάθησε να  ενθαρρύνει τα παντρεμένα ζευγάρια να αναζητούν βοήθεια, αποκαλύπτοντάς τους παράλληλα τα μυστικά για ένα καλό γάμο. Όπως αναφέρει υπάρχουν πάντα τρεις λέξεις-κλειδιά σε έναν γάμο: «Παρακαλώ, ευχαριστώ και συγγνώμη». 

Ο ποντίφικας έγραψε μια επιστολή προς τα παντρεμένα ζευγάρια, η οποία δόθησε στη δημοσιότητα την Κυριακή, καθώς μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα γιορτάζεται η καθολική γιορτή για την οικογένεια του Ιησού. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ανακοινώσει μια ετήσια γιορτή για την οικογένεια. Η επιστολή του ήρθε στα μισά του ετήσιου κύκλου της γιορτής, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με μία μεγάλη ομιλία στη Ρώμη.

Δείτε επίσης:  Οι Βρυξέλλες ανησυχούν για τα «ακροδεξιά ένστικτα» Ευρωπαϊκών χωρών

Στην επιστολή, ο Πάπας είπε ότι τα lockdowns και οι καραντίνες ανάγκασαν τις οικογένειες να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί. Ωστόσο, σημείωσε ότι μια τέτοια επιβεβλημένη συντροφικότητα κατά καιρούς δοκίμαζε την υπομονή των γονιών και των παιδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε δυσκολίες.  «Τα προϋπάρχοντα προβλήματα επιδεινώθηκαν, δημιουργώντας συγκρούσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν σχεδόν αφόρητες. Πολλοί βίωσαν ακόμη και τη διάλυση μιας σχέσης», έγραψε ο ποντίφικας, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόησή του σε αυτές τις οικογένειες.

Υπενθύμισε επίσης στους γονείς ότι η διάλυση ενός γάμου είναι ιδιαίτερα σκληρή για τα παιδιά, που βλέπουν τους γονείς τους ως μια συνεχή πηγή σταθερότητας, αγάπης, εμπιστοσύνης και δύναμης. «Η διάλυση ενός γάμου προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία, καθώς πολλές ελπίδες διαψεύστηκαν και οι παρεξηγήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε καυγάδες και πληγές που δεν θεραπεύονται εύκολα», έγεψε. «Τα παιδιά καταλήγουν να υποφέρουν από τον πόνο που βλέπουν τους γονείς τους να μην είναι πλέον μαζί», πρόσθεσε, προτρέποντας τους γονείς να συνεχίσουν να αναζητούν βοήθεια για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις εντάσεις, μεταξύ άλλων μέσω της προσευχής. «Να θυμάστε επίσης ότι η συγχώρεση γιατρεύει κάθε πληγή», είπε.

Δείτε επίσης:  Σόιμπλε: «Βλέπει» πυρηνικό πόλεμο και καλεί τη Γερμανία να συνδράμει τη Γαλλία

Τέλος, επανέλαβε ένα ρητό που χρησιμοποιεί συχνά όταν συναντιέται με οικογένειες και παντρεμένα ζευγάρια, αναφέροντας τις τρεις πιο σημαντικές λέξεις σε έναν γάμο: «Παρακαλώ, ευχαριστώ και συγγνώμη». «Μετά από κάθε καυγά, μην αφήνετε τη μέρα να τελειώνει χωρίς να κάνετε ειρήνη», τόνισε.

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...