Τάσος Δούσης: 5 πολύτιμα tips για να μην χάσετε ποτέ την βαλίτσα σας!

Ο Τάσος Δούσης δίνει 5 πολύτιμα tips για να μην (ξανά)χάσετε τη βαλίτσα σας σε ταξίδι!

Στα εκατοντάδες ταξίδια που έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο εφαρμόζω κάποιους χρυσούς κανόνες που δίνουν το “πλεονέκτημα” να μην έχω χάσει ποτέ τη βαλίτσα μου, που κλείνει αισίως μαζί μου σχεδόν 20 χρόνια αγάπης, αφοσίωσης και ταλαιπωρίας…

Αν, λοιπόν, και εσείς είστε από αυτούς τους… έξυπνους ταξιδιώτες και δεν θέλετε να βρεθείτε σε έναν προορισμό δίχως την «αγαπημένη» σας βαλίτσα μαζί, ρίξτε μια ματιά παρακάτω στις συμβουλές μου.

1. Ο χρυσός κανόνας

Για κοντινές αποδράσεις, π.χ. θέλετε να πάτε, ας πούμε, Βουδαπέστη και έχετε δύο επιλογές εισιτηρίου, απευθείας με €250 και με ενδιάμεσο, π.χ. μέσω Ρώμης, €150. Θα προτιμήσετε πάντα την απευθείας πτήση, διότι οι πιθανότητες να χάσετε τη βαλίτσα σας είναι απειροελάχιστες σε σχέση με την πιθανότητα να τη χάσετε για λίγο ή για πάντα πετώντας μέσω Ρώμης. Ειδικά το αεροδρόμιο της Ρώμης είναι ο πρωταθλητής στο χάσιμο βαλίτσας, δεν θα τον επιλέγετε ποτέ ως ενδιάμεσο προορισμό, παρά μόνον αν είναι μεγάλη ανάγκη. Για να σας το δώσω με πιθανότητες, στην απευθείας πτήση το να χάσετε ή να σας καθυστερήσουν τη βαλίτσα παίζει σε ποσοστό μισό έως τρία τοις εκατό, με ενδιάμεσο τα ποσοστά σκαρφαλώνουν στο 10% μέχρι και 15% αναλόγως του αεροδρομίου.

Δείτε επίσης:  SKY Express: Ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Παρίσι

2. Υπάρχει ένα σχετικά καινούριο κόλπο που λέγεται «smart ετικέτα»

Είναι σαν αυτά τα κόλπα που κάνουν με τους πομπούς ανίχνευσης που βάζουν σε μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και σκάφη. Αυτό το κολπάκι δεν είναι πολύ δαπανηρό, αλλά βοηθάει στον άμεσο εντοπισμό της βαλίτσας στην περίπτωση που χαθεί. Δηλαδή πάτε και λέτε στα Lost & Found: «Η βαλίτσα μου είναι στην Κωνσταντινούπολη σε αυτές τις συντεταγμένες». Απλά…και καθαρίσατε!

3. Η βαλίτσα πρέπει πάντα να κλειδώνει ή να την περνάτε με αυτό το ειδικό πλαστικό που την κάνει σαν… τη μούμια του Τουταγχαμών.

Με αυτό το κόλπο τι γλιτώνετε; Γλιτώνετε να βάλει τη βαλίτσα σας στο μάτι ένας μαφιόζος του αεροδρομίου και «δήθεν» να την αφήσει να παραπέσει, για να σας την ξαφρίσει στη συνέχεια και να τη βρείτε στο μαύρο της το χάλι. Αν κάνετε τον κόπο και την έχετε ασφαλισμένη τη βαλίτσα σας από παντού, απλά δεν θα είστε εσείς που θα στοχεύσει ο αρχηγός της μαφίας του αεροδρομίου. Για να έχετε εικόνα, τη βαλίτσα σας σε αεροδρόμιο π.χ. της Λατινικής Αμερικής την έχετε χάσει από την ώρα που κάθεστε στην ουρά. Εκεί σας στοχεύουν ανάλογα με την ηλικία, τα ρούχα που φοράτε, τα κινητά σας και γενικά το παρουσιαστικό σας.

Δείτε επίσης:  Το φημισμένο χωριό της Πέλλας με την αλπική ομορφιά χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός

4. Τσεκάρετε πάντα στο counter ότι ο υπάλληλος έχει βγάλει τις παλιές σας ετικέτες

Καθώς μπορεί να είχατε ταξιδέψει για το Παρίσι και τώρα πάτε στο Λονδίνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άπειροι υπάλληλοι έχουν αφήσει tag πάνω στις βαλίτσες και, ενώ εσείς έχετε φτάσει στο Λας Βέγκας, η βαλίτσα σας κάνει διακοπές στη Μόσχα.

5. Δεν το συζητάω ότι πρέπει πάντα να γράφετε τα στοιχεία σας πάνω στη βαλίτσα

…(όνομα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν είστε λίγο υποχόνδριοι, να έχετε την ανάλογη ετικέτα και μέσα στη βαλίτσα. Καλό θα ήταν επίσης –αν και το βρίσκω λίγο υπερβολικό– να έχετε στο κινητό σας και μια φωτογραφία της βαλίτσας σας, προκειμένου, αν χαθεί, να αναγνωριστεί πιο εύκολα. Ξέρετε, επειδή οι περισσότερες βαλίτσες είναι από συγκεκριμένες μάρκες, μια μεσαία μαύρη Samsonite έχει η μισή υφήλιος. Γι’ αυτόν τον λόγο εγώ, καλού-κακού, βάζω κάνα αυτοκόλλητο ξέμπαρκο ή δένω ένα λεπτό κορδονάκι στο χερούλι, προκειμένου, αν έρθει η ώρα, να τους πω: «Samsonite μαύρη με κόκκινο κορδόνι στο χερούλι», συν όλα τα άλλα – ονόματα κ.λπ.

Δείτε επίσης:  Ετοιμάζεσαι για απόδραση τα Χριστούγεννα; Ταξίδεψε με Dirent a car

Πιστέψτε με, αν εφαρμόσετε αυτούς τους χρυσούς κανόνες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να είστε από τους «άτυχους» που θα χάσουν ή θα τους κλέψουν τη βαλίτσα. Ξέρετε, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρεθείς ή να επιστρέφεις από ένα πολύ όμορφο ταξίδι χωρίς τη βαλίτσα σου.

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

Δείτε εδώ και άλλες συμβουλές, tips, προορισμούς και ξενοδοχεία από τον Τάσο Δούση

Δείτε επίσης

The post Τάσος Δούσης: 5 πολύτιμα tips για να μην χάσετε ποτέ την βαλίτσα σας! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...