Σ. Κυριακίδου: Υποστήριξη της ΕΕ στις χώρες πρώτης γραμμής

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου είχε επικοινωνία με τους Υπουργούς Υγείας της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας για να εκφράσει την υποστήριξη της ΕΕ.

«Ως χώρες πρώτης γραμμής, η αλληλεγγύη τους είναι ανεκτίμητη και η ΕΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο» ανέφερε η Επίτροπος σε ανάρτησή της στο twitter.

Εάν χρειαστεί, η ΕΕ μπορεί να στείλει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, να διαθέσει γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομειακά κρεβάτια και επιτόπια νοσοκομεία ανέφερε η κ. Κυριακίδου σύμφωνα με πληροφορίες.

Επίσης, σημείωσε ότι «ως ΕΕ ενεργούμε με ενότητα,με πρωτοφανή δύναμη και ακλόνητη δέσμευση για να στηρίξουμε την Ουκρανία» και τόνισε τη σημασία της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Δείτε επίσης:  Ο Ιωαννίδης λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Η κ. Κυριακίδου εξέφρασε « ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία και την υποστήριξή σε όσους εκτοπίστηκαν βίαια από τη σύγκρουση στην Ουκρανία» και ρώτησε για τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Η Ευρωπαϊκή μας Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την Υγεία (HERA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο EMA συνεργάζονται στενά με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και κινητοποιούνται για να παρέχουν υποστήριξη και να βοηθήσουν στο συντονισμό οποιασδήποτε υποστήριξης απαιτείται» σημείωσε η Επίτροπος Υγείας.

Πηγή

Μοιράσου το...