Συνεργασία ΟΑΕΔ και Microsoft Hellas για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΟΑΕΔ και η Microsoft Hellas στον τομέα ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων, σε εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Χατζηδάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ. Θεοδόση Παπαδόπουλο και την Διευθύντρια Μάρκετινγκ της και Λειτουργιών της εταιρείας κ. Χριστίνα Λεϊμονή, κατά την οποία τονίστηκε ότι οι ψηφιακές δεξιότητες –που έχουν ήδη τεθεί στο επίκεντρο των προγραμμάτων κατάρτισης και επανακάρτισης ανέργων που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ- αποτελούν «συστατικό στοιχείο» για τις θέσεις εργασίας που έχουν υψηλή ζήτηση από τις επιχειρήσεις στην παρούσα φάση. 

Δείτε επίσης:  Φως στη γονιδιακή συνέχεια των Ελλήνων

Η συνεργασία ΟΑΕΔ- Microsoft εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «GR For Growth» της Microsoft και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε τεχνολογίες αιχμής και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.  Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, οι δυο οργανισμοί επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την παροχή ποιοτικής και δωρεάν εξ’ αποστάσεως κατάρτισης σε ανέργους.  

Ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συμπράξεών του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας (με δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί συνεργασίες με την Google, την Amazon Web Services και τη Cisco). Την ίδια στιγμή,  σηματοδοτεί  με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση το αυξημένο βάρος που δίνει στις ψηφιακές δεξιότητες. Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από εργαζομένους και ανέργους, δεδομένου του καινοτόμου χαρακτήρα και της «σφραγίδας» αξιοπιστίας των διεθνών κολοσσών. 

Δείτε επίσης:  Κατασκευάστηκε διαστημικός κινητήρας που δουλεύει με ιώδιο - Τι έδειξε η πρώτη δοκιμή

Ειδικά όσον αφορά στη συνεργασία με τη Microsoft, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ξεχωρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι οι δεξιότητες που προσφέρονται έχουν επιλεγεί με βασικό κριτήριο να  καλύπτουν πραγματικά κενά στην αγορά εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, αξιοποιώντας στοιχεία και αναλύοντας δεδομένα χιλιάδων επιχειρήσεων, μέσα από την πλατφόρμα LinkedIn (που ανήκει στη Microsoft).

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...