Στο Champions League είναι η πραγματική Λίβερπουλ

Μπορεί στην Αγγλία να πηγαίνει από το ένα «χαστούκι» στο άλλο, ωστόσο απόψε η Λίβερπουλ έβαλε το ευρωπαϊκό της… κοστούμι, επικρατώντας 2-0 της Λειψίας στην Ουγγαρία και στο «Puskas Arena».

Έτσι, οι «reds» πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με δύο νίκες υπέρ των Γερμανών και συνολικό σκορ 4-0.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι πριν δύο εβδομάδες, έτσι και τώρα, Σαλάχ και Μανέ «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, χάρη στα τέρματα που πέτυχαν μέσα σε ένα τετράλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο (71′, 74′).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, έχοντας κλείσει τη Λειψία στο 1/3 του γηπέδου στα πρώτα 15 λεπτά. Οι Γερμανοί, ήταν εμφανές πως έψαχναν τις δικές τους ευκαιρίες να χτυπήσουν στην κόντρα και στο ανοικτό γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους τυπικά φιλοξενούμενους, όταν σε μια κόντρα επίθεση και μετά από αναταραχή στην άμυνα των «reds», ο Όλμο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Άλισον να μπλοκάρει.

Δείτε επίσης:  ΠΑΟΚ: Ρεκόρ τριετίας στον συντελεστή ασίστ/λαθών

Όσο περνούσε η ώρα, το παιχνίδι αποκτούσε καλύτερο ρυθμό με πολλές φάσεις, αφού η Λειψία έβγαινε σιγά σιγά από το «καβούκι» της, κάτι το οποίο βόλευε την ομάδα του Κλοπ, η οποία με τη σειρά της έβρισκε χώρους στο ανοικτό γήπεδο. Στο 20′, ο Ζότα με κεφαλιά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκουλάσι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Ούγγρο κίπερ να βγάζει εξαιρετικά. Μάλιστα, ο Μανέ προσπάθησε να πάρει το «ριμπάουντ», όμως δεν έπιασε καλά τη σκαστή κεφαλιά.

Στο 29′ και πάλι ο Σαλάχ σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία, με τους «ταύρους» να απαντούν με δύο σουτ του Φόρσμπεργκ μέσα σε ένα δίλεπτο (31′, 32′). Η μεγαλύτερη στιγμή όμως του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο έξτρα λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από τραγικό λάθος του Ουπαμεκάνο, ο Ζότα έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων από το ύψος της μικρής περιοχής.

Δείτε επίσης:  ΠΑΟΚ: «Οι παλιοί θυμήθηκαν πολλά, οι νεότεροι μαθαίνουν...»

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «κόκκινους» να έχουν τον έλεγχο του ματς. Στο 55′, μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν η κεφαλιά του Ζότα βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκουλάσι, με τον Σαλάχ στη συνέχεια να κάνει κακό σουτ. Με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, οι Γερμανοί φρέσκαραν την επιθετική τους γραμμή, πιέζοντας για το γκολ που θα τους έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.

Στο 65′, έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όταν η κεφαλιά του Σόρλοτ μετά από γύρισμα του Κλάιφερτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον. Φάση η οποία αφύπνισε τη Λίβερπουλ, καθώς έξι λεπτά αργότερα ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, με τον Ζότα να τροφοδοτεί τον Σαλάχ την κατάλληλη στιγμή και τον Αιγύπτιο με όμορφο πλασέ να κάνει το 1-0.

Δείτε επίσης:  Πόρος: Βρήκε τον αντι-Σκέντζο - Ανακοινώθηκε ο Χατζησεβαστός

Στο 74′, ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» των Άγγλων, με τον Μανέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή και να «κλειδώνει» τη νίκη, αλλά και την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Ρόμπερτσον (90′ Τσιμίκας), Κάμπακ, Φίλίπς, Αλεξάντερ Άρνολντ – Φαμπίνιο, Αλκάνταρα (72′ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ (84′ Μίλνερ) – Σαλάχ, Ζότα (71′ Οριγκί), Μανέ (90′ Τσάμπερλεϊν).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι – Άνταμς, Μουκιέλε, Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν, Νκουκού – Όλμο (77′ Χαϊνταρά), Καμπλ (46′ Σόρλοτ), Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ), Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ).

The post Στο Champions League είναι η πραγματική Λίβερπουλ appeared first on in2sports.

Μοιράσου το...