Σε αύξηση των επιβατών την περίοδο του Πάσχα προσβλέπουν οι αεροπορικές εταιρείες

Με την έναρξη της φετινής περιόδου των διακοπών του Πάσχα, οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν και πάλι τις ικανότητές τους για να ανταποκριθούν στη συνεχή αύξηση της ζήτησης ταξιδιών.

Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών στη Γερμανία (BARIG) θεωρεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι καλά προετοιμασμένες για το επερχόμενο κύμα παραθεριστών το Πάσχα, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν είναι βέλτιστες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Ως Γενικός Γραμματέας της ένωσης αεροπορικών εταιρειών που εκπροσωπεί περισσότερους από 100 εθνικούς και διεθνείς αερομεταφορείς στη Γερμανία, ο Michael Hoppe δηλώνει:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αυξανόμενη ζήτηση. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις επερχόμενες διακοπές και να ταξιδέψουν με αεροπλάνο για να χαλαρώσουν επιτέλους μετά από πολλούς επίπονους μήνες, καθώς και να επισκεφθούν ξανά φίλους, συγγενείς και οικογένειες. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει ρυθμίσεις ανάλογα και βρίσκονται σε καλή θέση για την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιο χρονοβόρες διαδικασίες χειρισμού στο αεροδρόμιο πριν από την επιβίβαση».

Πρέπει να αναμένονται μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στα αεροδρόμια
Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις της Γερμανικής Ένωσης Αεροπορίας (BDL), η εναέρια κυκλοφορία στη Γερμανία θα φτάσει έως και το 85 τοις εκατό του επιπέδου προ-COVID την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022. Η BARIG επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στα αεροδρόμια. Επιπλέον, ειδικοί κανόνες εισόδου εξακολουθούν να ισχύουν για ορισμένες χώρες. Ως εκ τούτου, τα ταξιδιωτικά έγγραφα – μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής – πρέπει να ελέγχονται ως προς την πληρότητα πριν από την αναχώρηση στη Γερμανία. μια διαδικασία που εξακολουθεί να είναι πιο χρονοβόρα από ό,τι πριν από την κρίση του COVID-19.

Δείτε επίσης:  Το πολυτελές πέτρινο ξενοδοχείο στο Ελληνικό Αρκαδίας με βαθμολογία 9,4, spa και εξαιρετική θέα – Από τον Τάσο Δούση

Από αυτή την άποψη, η ένωση αεροπορικών εταιρειών BARIG συνιστά ορισμένες οδηγίες για τους επιβάτες που είναι εύκολο να ακολουθηθούν και μπορούν να συμβάλουν αισθητά σε ένα ξεκούραστο ξεκίνημα στις διακοπές.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στο αεροδρόμιο
Οι επιβάτες θα πρέπει να προγραμματίσουν επαρκή χρόνο για τη διαμονή τους στο αεροδρόμιο αναχώρησης στη Γερμανία, ειδικά σε περίπτωση μεγαλύτερου χρόνου αναμονής, για παράδειγμα, κατά την παράδοση των αποσκευών ή στους ελέγχους ταυτότητας και στους ελέγχους ασφαλείας.

Εγγύηση πληρότητας ταξιδιωτικών εγγράφων
Είναι σημαντικό να ενημερώνεται εγκαίρως ποια έγγραφα πρέπει να προσκομιστούν για την προγραμματισμένη πτήση. Δίπλα στο δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο, αυτά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν έγκυρη βίζα, καθώς και πιστοποιητικά εμβολιασμού ή εξετάσεων. Εάν απαιτείται τρέχον αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για τη δοκιμή πολύ πριν από την αναχώρηση.

Δείτε επίσης:  Οι 10 πιο εξωτικές ελληνικές παραλίες που θα μπορούσαν να είναι στα νησιά της Καραϊβικής!

Χρησιμοποιήστε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών
Οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν συνεχώς τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες. Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες να κάνουν check-in ηλεκτρονικά και ακόμη και να ανεβάζουν έγγραφα, όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού εκ των προτέρων. Τέτοιες υπηρεσίες απλοποιούν και επιταχύνουν τις διαδικασίες στα αεροδρόμια.

Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής
Στην καθημερινότητα, η υποχρέωση χρήσης μάσκας έχει αρθεί πρόσφατα σε πολλά μέρη. Κατά συνέπεια, η χρήση προστασίας στόματος-μύτης έχει γίνει προαιρετική στα περισσότερα γερμανικά αεροδρόμια, ωστόσο, σε ορισμένα αεροδρόμια, μπορεί να εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική. Επιπλέον, για πολλές αεροπορικές εταιρείες, η υποχρέωση χρήσης μάσκας εξακολουθεί να ισχύει επί του αεροπλάνου.

Δείτε επίσης:  Guardian: Η λίστα με τα 10 πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και δύο ελληνικά

Michael Hoppe: «Οι επιβάτες έχουν στα χέρια τους να συμβάλουν αποφασιστικά στην έναρξη της πτήσης τους χωρίς άγχος, ξεκούραση και έγκαιρα. Αυτό περιλαμβάνει την εκ των προτέρων ενημέρωση σχετικά με τους ισχύοντες ταξιδιωτικούς κανονισμούς, τη φροντίδα όλων των απαραίτητων εγγράφων, τη χρήση των προσφορών των αεροπορικών εταιρειών για ομαλή προετοιμασία και το online check-in και τον προγραμματισμό επαρκούς χρόνου στο αεροδρόμιο».

Δείτε επίσης

The post Σε αύξηση των επιβατών την περίοδο του Πάσχα προσβλέπουν οι αεροπορικές εταιρείες appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...