Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα Κορινθίας: 3+1 υπέροχοι ξενώνες με άριστη βαθμολογία – Από τον Τάσο Δούση

Το φθινόπωρο τελειώνει, ο χειμώνας είναι προ των πυλών και είναι μια ιδανική εποχή να κάνουμε μίνι αποδράσεις και εκδρομές σε ορεινούς προορισμούς όπου θα φτάσουμε με την άνεση του αυτοκινήτου μας. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι σίγουρα ένας υπέροχος και πολύ δημοφιλής προορισμός για φθινοπωρινές αποδράσεις ενώ φημίζεται για το καλό φαγητό που θα απολαύσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες του.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα της ορεινής Κορινθίας, θα διαπιστώσετε ότι χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, που η καθεµία έχει να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό από άποψη φυσικής ομορφιάς και δυνατοτήτων διαμονής και εστίασης, με τρία πανέμορφα ορεινά χωριά: Άνω Τρίκαλα, Κάτω Τρίκαλα, Μεσαία Τρίκαλα.

Το σίγουρο είναι ότι τα µοναδικά τοπία στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα γεµίσουν την µνήµη της φωτογραφικής σας μηχανής -και τη δική σας- με υπέροχες εικόνες!

Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους αναπτυγμένους ορεινούς προορισμούς, το οποίο συνεχίζει µέχρι και σήµερα να προσελκύει πλήθος επισκεπτών, και γιατί θα είστε εκεί σε µόλις 2 ώρες, καθώς απέχουν από την Αθήνα μόλις 144 χιλιόμετρα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Είναι λοιπόν κοντά στην Αθήνα και δεν θα κουραστείτε στη διαδροµή. Οι παραδοσιακές ταβέρνες µε το ωραίο φαγητό, προσφέρουν µια εντελώς διαφορετική από τα συνηθισµένα γαστρονοµική εµπειρία. Τα Σαββατοκύριακα γεµίζει µε κόσµο, οπότε προλάβετε να κλείσετε δωµάτιο!

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε αυτή τη χειμερινή εξόρμηση μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας,  εδώ θα κάνουμε την εκδρομή σας ευκολότερη, αφού Τάσος Δούσης προτείνει αυτές τις 4 εξαιρετικές επιλογές διαμονής που έχουν αποσπάσει στη Booking άριστα σχόλια και βαθμολογίες αλλά και καλή τιμή για διαμονή στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Σημ. Η αναζήτηση των καταλυμάτων και των αντίστοιχων τιμών έγινε με ημερομηνίες στις αρχές Δεκεμβρίου 2021. Οι πληροφορίες για τα ξενοδοχεία όπως και οι βαθμολογίες/σχόλια είναι από την booking.

Δείτε τα ξενοδοχεία:

Πέτρινο Σαλέ

Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας | Βαθμολογία 9,7 | Τιμή €79/ deluxe δίκλινο με πρωινό (**στη booking η διαθεσιμότητα για τον συγκεκριμένο ξενώνα ήταν πολύ περιορισμένη)

Το Stone Chalet βρίσκεται στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Το κατάλυμα προσφέρει χώρο αποθήκευσης εξοπλισμού σκι, μπαρ και κοινόχρηστο lounge. Προσφέρει βεράντα, δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Δείτε επίσης:  Skyscanner: Απίθανη προσφορά για Ρώμη – Αεροπορικά εισιτήρια μόλις με 14€!
Πέτρινο Σαλέ Τρίκαλα Κορινθίας

Όλα τα δωμάτια του ξενώνα διαθέτουν ντουλάπα, αίθριο με θέα στον κήπο, ιδιωτικό μπάνιο, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ψυγείο.

Το Stone Chalet προσφέρει ευρωπαϊκό πρωινό ή μπουφέ πρωινού.

Στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας και στη γύρω περιοχή μπορείτε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και σκι.

Το Stone Chalet απέχει 24χλμ. από το Ξυλόκαστρο και 40χλμ. από την Κόρινθο.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,8 για ταξίδι δύο ατόμων.

Πέτρινο Σαλέ Τρίκαλα Κορινθίας
Πέτρινο Σαλέ Τρίκαλα Κορινθίας

Θέασις Ξενώνας

Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας | Βαθμολογία 9,2 | Τιμή €62/ deluxe δίκλινο με τζάκι και πρωινό

Το Theasis Guesthouse βρίσκεται στα Κάτω Τρίκαλα, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του παραδοσιακού χωριού. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και διαθέτει δωμάτια με τζάκι, τηλεόραση και ιδιωτικό μπαλκόνι.

Θέασις Ξενώνας Τρίκαλα Κορινθίας

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εσωτερικούς χώρους από παραδοσιακό ξύλο και πέτρα, και είναι εξοπλισμένα με μικρή κουζίνα και ψυγείο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει DVD player, ραδιόφωνο και στεγνωτήρα μαλλιών, καθώς και ιδιωτικό μπάνιο.

Οι επισκέπτες του Theasis μπορούν να κάνουν πεζοπορία και να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στα βουνά.

Σερβίρεται επίσης πρωινό στο δωμάτιο.

Το Theasis Guesthouse βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από πολλά καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Δείτε επίσης:  Aeroflot: Ποιο θα είναι το μέλλον της μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας;

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,2 για ταξίδι δύο ατόμων.

Θέασις Ξενώνας Τρίκαλα Κορινθίας

Αρχοντικό Φιαμέγκου Boutique Hotel & Spa

Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας | Βαθμολογία 9,5| Τιμή €112/ δίκλινο με πρωινό

Το πετρόκτιστο Archontiko Fiamegou βρίσκεται ανάμεσα σε έλατα, στην περιοχή Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας. Προσφέρει ένα κομψά διακοσμημένο μπαρ-εστιατόριο με τζάκι, καθώς και δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους. Διαθέτει επίσης κέντρο ευεξίας με σάουνα και υπηρεσίες μασάζ.

Τα δωμάτια και οι σουίτες του Fiamegou έχουν παραδοσιακή διακόσμηση και θέα στον κήπο και στο Όρος Ζήρεια. Περιλαμβάνουν πέτρινους τοίχους και έπιπλα από σκούρο ξύλο ή σφυρήλατο σίδερο. Κάθε μονάδα είναι εξοπλισμένη με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ, ενώ ορισμένες παρέχουν τζάκι ή μπανιέρα-υδρομασάζ. Στο ιδιωτικό μπάνιο υπάρχουν στεγνωτήρας μαλλιών, μπουρνούζια, παντόφλες και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με σπιτικό πρωινό που σερβίρεται καθημερινά στην τραπεζαρία. Στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές τοπικές γεύσεις και άλλα μεσογειακά πιάτα, για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Το Archontiko Fiamegou απέχει 120χλμ. από την Αθήνα και 25χλμ. από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στη γύρω περιοχή προσφέρονται πολλές δραστηριότητες, όπως περίπατοι, πικ νικ και σκι. Οι λίμνες Δόξα και Δασίου βρίσκονται σε μικρή απόσταση οδικώς.

Στην booking έχει άριστη βαθμολογία, 9,4 και τιμή €128/ βραδιά/ τρίκλινο με πρωινό σε αναζήτηση που κάναμε με ημερομηνίες στα μέσα Νοεμβρίου.

Αρχοντικό Φιαμέγκου
Δωμάτιο στο Αρχοντικό Φιαμέγκου
Αρχοντικό Φιαμέγκου εστιατόριο

Ξενώνας Βαρνεβό

Άνω Τρίκαλα Κορινθίας | Βαθμολογία 9,7 | Τιμή €96/ δίκλινο με τζάκι και πρωινό

Το πέτρινο Varnevo βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Ζήρεια, σε υψόμετρο 1150μ. και προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα με τζάκι στο χωριό Άνω Τρίκαλα. Διαθέτει καφέ-μπαρ και επιπλωμένη πλακόστρωτη αυλή με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

Δείτε επίσης:  To πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό της Ιταλίας που μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας!

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες στο Varnevo Guesthouse έχουν αντίκες του 19ου αιώνα και έπιπλα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950. Τα περισσότερα ανοίγουν σε μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και στο βουνό. Κάθε μονάδα διαθέτει σαλόνι, τηλεόραση LCD και θυρίδα ασφαλείας. Θα βρείτε επίσης παντόφλες και προϊόντα περιποίησης, για μεγαλύτερη άνεση.

Το καφέ-μπαρ του Varnevo προσφέρει πρωινό με σπιτικές σπεσιαλιτέ και θέα. Σερβίρονται χειροποίητα λικέρ και τοπικά γλυκά όλη τη μέρα. Σε απόσταση μόλις 20μ. από τον ξενώνα θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ. Η παραθαλάσσια πόλη του Ξυλόκαστρου απέχει 24 χιλιόμετρα. Παρέχονται δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Στην booking έχει άριστη βαθμολογία, 9,7 και τιμή €81/ βραδιά/ δίκλινο με τζάκι και πρωινό σε αναζήτηση που κάναμε με ημερομηνίες στα μέσα Νοεμβρίου.

Ξενώνας Βαρνεβό
Πρωινό στον Ξενώνα Βαρνεβό
Καφέ με θέα στον ξενώνα Βαρνεβό

Για περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές ακολουθήστε τον Τάσο Δούση στο Instagram και το Facebook και εγγραφείτε στο κανάλι του στο YouTube!

Δείτε επίσης

The post Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα Κορινθίας: 3+1 υπέροχοι ξενώνες με άριστη βαθμολογία – Από τον Τάσο Δούση appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...