Ρωσία: Οργισμένη αντίδραση για τον ΥΠΕΞ της Κροατίας που κατηγόρησε τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου»

Η Μόσχα κατήγγειλε σήμερα ως «απολύτως απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «διέπραξε εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία.

«Η ρωσική πλευρά έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στο Ζάγκρεμπ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κροατία, εκφράζοντας τη θλίψη της για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» του κροάτη ΥΠΕΞ, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «το αυταρχικό καθεστώς (του Πούτιν) δεν θα κρατήσει για πολύ».

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Οβίδες όλμου έπεσαν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών, στη γραμμή του μετώπου

«Η προσβλητική γλώσσα και οι αβάσιμες κατηγορίες του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας σε βάρος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι απολύτως απαράδεκτες», γράφει η ρωσική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ.

«Είναι εξίσου απαράδεκτο να αποκαλείται “καθεστώς” η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να εκφράζεται δημόσια η επιθυμία για την αντικατάστασή της το συντομότερο δυνατόν», συμπληρώνει.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ είχε ζητήσει την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίσει τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου».

Η Κροατία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης:  Συνομιλία Μακρόν-Σολτς το απόγευμα για την ενεργειακή κρίση

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...