Ρωσία: Νέο τελεσίγραφο στους Ουκρανούς του Άζοφσταλ και κατάπαυση πυρός

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απηύθυνε νέο κάλεσμα στους ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης να καταθέσουν αύριο Τετάρτη τα όπλα τους.

 Όπως ανέφεραν επίσης, ούτε ένας ουκρανός στρατιώτης δεν είχε αποδεχθεί την προηγούμενη πρόταση για παράδοση οπλισμού σήμερα.

Η Ρωσία πλήττει το αχανές χαλυβουργείο Αζοφστάλ, έναν από τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στη Μαριούπολη, με βόμβες καταστροφής καταφυγίων (bunker-buster), σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Έκπληξη τριών τόνων»

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) υποστηρίζει ότι έχει υποκλέψει συνομιλία  διοικητή ρωσικής μονάδας στη Μαριούπολη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει πως ρωσικά βομβαρδιστικά «θα ισοπεδώσουν τα πάντα» στη ζώνη της βιομηχανίας Azovstal στη Μαριούπολη, 

Δείτε επίσης:  Σεισμός τώρα 6,2 Ρίχτερ στο Μεξικό

Η ηχογράφηση  δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, και δημοσιευτηκε από το CNN, το οποίο όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να εξακριβώσει τη γνησιότητά της.  

Όπως αναφέρει το SSU  η φωνή που ακούγεται είναι του αρχηγού μιας ρωσικής διμοιρίας τέσσερα χιλιόμετρα (ή περίπου 2,5 μίλια) από το Azovstal.

Όπως λέει ο άνδρας:  «Περιμένουμε «εκπλήξεις» από τη Ρωσία εδώ».

«Τι είδους εκπλήξεις;» απαντά μια γυναικεία φωνή.

«Τριών τόνων, από τον ουρανό», απαντά ο άνδρας, προσθέτοντας ότι η εντολή που έλαβε έλεγε «να ισοπεδώσουμε τα πάντα στο έδαφος».

Εντωμεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα θα τηρήσουν κατάπαυση του πυρός στην περιοχή γύρω από το Azovstal,  αρχής γενομένης από τις 2 το μεσημέρι της 20ης Απριλίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Δείτε επίσης:  Μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα – Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Πηγή

Μοιράσου το...