Πώς θα δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό χώρο που αυξάνει την παραγωγικότητα

Ο επαγγελματικός σας χώρος δεν είναι μόνο οι τοίχοι και η διαμόρφωση του ακινήτου. 

Η διακόσμηση και τα έπιπλα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Έτσι, εάν θέλετε να διαμορφώσετε ένα χώρο που να διευκολύνει τη διεκπεραίωση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων σας, θα πρέπει να δώσετε βάση σε κάθε λεπτομέρεια.

Παρακάτω, θ’ ανακαλύψετε πώς θα συμβάλλετε στην αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο σας. Στις σύγχρονες ενοικιάσεις επαγγελματικών χώρων έχουν ληφθη υπόψη όλοι οι παρακάτω κανόνες.  Ένα παράδειγμα χώρων που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σε κεντρικό σημείο στην Καλλιθέα οδός Λεωφόρος Συγγρού 146. 

#1 Δώστε Σημασία στην Ποιότητα του Φωτισμού
Ο καλός φωτισμός είναι επιτακτικός για την αύξηση της παραγωγικότητας. Κανένας δεν μπορεί να εργαστεί με ελλιπή φωτισμό, καθώς τα μάτια κουράζονται γρήγορα και μπορεί να προκληθεί πονοκέφαλος. Εάν ο χώρος σας δεν έχει άπλετο φυσικό φωτισμό, αλλάξτε τις λάμπες που χρησιμοποιείτε και προμηθευτείτε επιπλέον φωτιστικά για κάθε γραφείο. 

Δείτε επίσης:  Η Ελεονώρα Μελέτη σε γυρίσματα ταινίας πορνό

#2 Επιλέξτε Εργονομικά Σχεδιασμένα Γραφεία και Καρέκλες
Η στάση του σώματος είναι ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που σχετίζεται άμεσα με την παραγωγικότητά σας. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να προμηθευτείτε έπιπλα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Τόσο η καρέκλα όσο και το γραφείο πρέπει να εξυπηρετούν το σκοπό τους χωρίς να προκαλούν πόνους ή κάποια αίσθημα δυσφορίας. 

#3 Προμηθευτείτε τα Σωστά Πληκτρολόγια και Ποντίκια
Την ίδια στιγμή, ο εργονομικός σχεδιασμός πρέπει να εκτείνεται και στις περιφερειακές συσκευές των υπολογιστών. Τόσο τα πληκτρολόγια όσο και τα ποντίκια πρέπει να είναι σχεδιασμένα για τη δουλειά σας ώστε ν’ αποφύγετε την καταπόνηση των χεριών σας. Εάν τα περιφερειακά σας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, η αλλαγή τους πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας.

#4 Αδειάστε το Χώρο από τα Άχρηστα Αντικείμενα
Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος διευκολύνει το μυαλό να συγκεντρωθεί σε μια εργασία. Έτσι, πρέπει να διαμορφώσετε έναν χώρο που δεν είναι παραφορτωμένος με έπιπλα, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα. Εάν ενδιαφέρεστε για ενοικίαση επαγγελματικών χώρων, αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που πρέπει να υπολογίσετε.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: Ιωάννα Νερούτσου

#5 Προσαρμόστε τη Χρωματική Παλέτα του Γραφείου 
Η χρωματική παλέτα των τοίχων, των επίπλων και των διακοσμητικών επηρεάζει τη γενικότερη ατμόσφαιρα του επαγγελματικού χώρου, για αυτό το λόγο θέλει προσοχή στις ενοικιάσεις γραφείων. Έτσι, δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε αλόγιστα. Αντιθέτως, θα πρέπει να μελετήσετε ποια χρώματα θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και τη δημιουργικότητά σας, όπως για παράδειγμα το μπλε και το πράσινο.

#6 Διαμορφώστε Κοινόχρηστους Χώρους για τους Υπαλλήλους σας
Κάθε επαγγελματικός χώρος πρέπει να έχει κοινόχρηστους χώρους, όπου οι υπάλληλοι μπορούν να ξεκουραστούν και ν’ ανταλλάξουν ιδέες. Μ’ αυτό τον τρόπο, μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παραμείνουν παραγωγικοί. Οι ενοικιάσεις επαγγελματικών χώρων Νότια προάστια, σας προσφέρουν έτοιμους κοινόχρηστους χώρους με όλες τις ανέσεις.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: MΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

#7 Αγοράστε Διάφορα Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Όπως αναφέραμε παραπάνω, το πράσινο είναι από τα χρώματα που ενδείκνυνται για τους επαγγελματικούς χώρους. Για την ακρίβεια, οι αποχρώσεις του πράσινου σχετίζονται με την αύξηση της δημιουργικότητας. Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε αυτό το χρώμα στο γραφείο σας είναι με διάφορα φυτά. Παράλληλα, τα φυτά έχουν την ιδιότητα να βοηθούν το μυαλό να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί.

Το εργασιακό περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο στην παραγωγικότητα. Όλες οι παραπάνω συμβουλές στοχεύουν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν αποδοτικό χώρο. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...